Bebek Beslenmesi bebeğim 8 aylık 6.5 kilo :((( tasiye bekliyorummm :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

emelsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
125
1
96
43
Antalya
merhaba arkadaşlar
bebeğim 2.750 gr doğmuştu..şimdi 7.5 aylık nerdeyse 8 i bitircek ama hala6.5 kilo.2-3 aydır bu kilod
şimdiye kadar yapısı öledir diyordum. ebe de söylemişti. yapısı bölebu bebeğin çitlenbik diye seviyodu hatta. bugun doktor kilosunu çok düşük olduğunu u söyleyince morlim çok bosuldu. şimdi gırıp olduğu için testyapamdıkl bir haft sonrgitces tekrr. testler felan yapılcak.ona göre bir mamavarmış. kilo aldıryormuş.çok
pahalıymış.rapor vercekmış on göre alınıyomuş.ben bu mamanın kakasnı yapmakta sıkıntı yaptını duydum.parsındn Geçtim kaka yapamaması çok sıkıntı olur çok ağlarböle durumda. basen yapamıyo çok ağlıyo yavrum.ne yapabilrim.her şey veriyorum .sabahları peynir yumurta asen cevis yemeklerden çorblrdn et tvuk ben ne yersem veriyorum. eksta öneriler varmdır.ne yapabilrim. bide öyle mamayla kilo alırda ilerde çocuğum şişmanlık sorunu yaşarsa diye korkuyorum.doğal kilo alsın ıstıyorum

slm bence dogal yollarla aldirmaya calis mesela geceleri uyuyorsa bile uyardir yemek yedir bende suan mama veriyorum bebegime ama kucuk oldugu icin oyle 8 aylik olunca asla vermem hele sirf kilo almasi icin hic vermem bebeginin baska sorunu yoksa sadece zayifsa dedigiml gibi dogal yolla alsin

merhaba arkadaşlar
bebeğim 2.750 gr doğmuştu..şimdi 7.5 aylık nerdeyse 8 i bitircek ama hala6.5 kilo.2-3 aydır bu kilod
şimdiye kadar yapısı öledir diyordum. ebe de söylemişti. yapısı bölebu bebeğin çitlenbik diye seviyodu hatta. bugun doktor kilosunu çok düşük olduğunu u söyleyince morlim çok bosuldu. şimdi gırıp olduğu için testyapamdıkl bir haft sonrgitces tekrr. testler felan yapılcak.ona göre bir mamavarmış. kilo aldıryormuş.çok
pahalıymış.rapor vercekmış on göre alınıyomuş.ben bu mamanın kakasnı yapmakta sıkıntı yaptını duydum.parsındn Geçtim kaka yapamaması çok sıkıntı olur çok ağlarböle durumda. basen yapamıyo çok ağlıyo yavrum.ne yapabilrim.her şey veriyorum .sabahları peynir yumurta asen cevis yemeklerden çorblrdn et tvuk ben ne yersem veriyorum. eksta öneriler varmdır.ne yapabilrim. bide öyle mamayla kilo alırda ilerde çocuğum şişmanlık sorunu yaşarsa diye korkuyorum.doğal kilo alsın ıstıyorum

canım demekk ki verdiklerin yeterli gelmiyor kuzuya.sen ne yersen verdiğinde bebişin kendini doyuracak kadar yiyor mu bence her çocuğun belirli bir kasesi olmalı mesela benim oğlum 1,5 yaşında hala var öyle bir kasesi.düzenli vermek önemli seni emiyor mu hala?düzenli ve yeterli beslenme ile aşarsın bence sorunu

canım demekk ki verdiklerin yeterli gelmiyor kuzuya.sen ne yersen verdiğinde bebişin kendini doyuracak kadar yiyor mu bence her çocuğun belirli bir kasesi olmalı mesela benim oğlum 1,5 yaşında hala var öyle bir kasesi.düzenli vermek önemli seni emiyor mu hala?düzenli ve yeterli beslenme ile aşarsın bence sorunu

biberona alıştığındn sağıp veriyorum gecelerı uyurken emıyo.tabi yetmıyo deva m sütüdeveriyorum.valla o doyasıya veriyorum. kendi fasla yemıyo hemen doyuyo.mesala ben onun hiç
birbiberon süt içtiğini gçörmedim kırkda bir en fasla 90 ml süt içiyo oda sabahları.

benimde oğlum 9 aylık ve 7.5 kilo zayıf bi bebek ve doktor bize de o raporla yazılan mamadan verdi.ama deneme amaçlı önce paramızla aldık.
bütün herşeyi zorlanarak yediği için onuda zorlanarak yiyor bi daha almıcam bende ama 13 günde 280 gr almıştı doktor devam et ii demişti
çünkü onun öncesinde 18 gr almıştı.

bebeğiniz zaten zayıf doğduğu için diğer çocuklarla mukayese edip kendinizi üzmeyin öncelikle.Bizim bir arkadaş sma kullanmıştı aptamil gibi o da ama kilosunu olumlu etkilemişti onun dışında dediğiniz gibi özel mamalar var onunla alabilir.geceleri muhallebi yedirebilirsiniz yatmadan önce.almıyorsa da böyle kabul edin sağlıklıysa zayıf oluversin.

evet,bebeğiniz zayıf ama mamayla kof kilo aldırmak niye,anlamıyorum.İlle kilo alacak diye 8 aylık bir çocuğa mama vermezdim ben.Bebeğiniz ayı gereği her şeyi yiyebilir zaten.Sorun yememekse mamayı da yemez,yeyip kilo almıyorsa boşverin derim.Oyunlarla yedirmeye çalışın,mamayla karnını doyuracağına,yoğurdunu,yumurtasını,cevizin,etini,çorbasını,meyvesini yesin.Çok daha besleyici olacaktır..Tahin pekmez verin,kilo yapacaktır.Büyük oğlum yumurta sevmezdi,şeftaliye bayılırdı.Yumurtanın sarısını şeftali püresine karıştırıp yedirirdim.Basit bir örnek sadece.Sevdiği bir şey illa ki vardır,onu çeşitlendirip yemesini sağlayın.Tahlillerini yaptırın tabii ki,ama her şey normalse ,boyu da iyiyse,kilo alacak diye mamayı dayatmayın.

evet,bebeğiniz zayıf ama mamayla kof kilo aldırmak niye,anlamıyorum.İlle kilo alacak diye 8 aylık bir çocuğa mama vermezdim ben.Bebeğiniz ayı gereği her şeyi yiyebilir zaten.Sorun yememekse mamayı da yemez,yeyip kilo almıyorsa boşverin derim.Oyunlarla yedirmeye çalışın,mamayla karnını doyuracağına,yoğurdunu,yumurtasını,cevizin,etini,çorbasını,meyvesini yesin.Çok daha besleyici olacaktır..Tahin pekmez verin,kilo yapacaktır.Büyük oğlum yumurta sevmezdi,şeftaliye bayılırdı.Yumurtanın sarısını şeftali püresine karıştırıp yedirirdim.Basit bir örnek sadece.Sevdiği bir şey illa ki vardır,onu çeşitlendirip yemesini sağlayın.Tahlillerini yaptırın tabii ki,ama her şey normalse ,boyu da iyiyse,kilo alacak diye mamayı dayatmayın.

bendeistemıorum mama.hem sağlığı açısından hem maddi anlamda alamam ki :( benim doktor çok düşük kilosu deyınce moralim gitti.
teşekürederim tavsiyeler için

benimde oğlum 9 aylık ve 7.5 kilo zayıf bi bebek ve doktor bize de o raporla yazılan mamadan verdi.ama deneme amaçlı önce paramızla aldık.
bütün herşeyi zorlanarak yediği için onuda zorlanarak yiyor bi daha almıcam bende ama 13 günde 280 gr almıştı doktor devam et ii demişti
çünkü onun öncesinde 18 gr almıştı.

mamanın tam ismini biliyorsan yazabılır mısın??

kasaptan yagsiz bolgeden kuzu eti al 250 gr sana 10 gun gider her yemegine koy... muhallebi yap pekmez koy icine
her gun bir tatli kasigi pekmez ver, haftada bir tarhana ver... kuzu eti bebekler icin en ideali ve saglikli kilo alimi icin en iyisi pekmez
istah acar ve sekeri vucutta tutmaz... haftada bir biberden ya da patatestrn dolma yap dr.erhan atesin kitabinda okumustum bunlari verin diyordu... birde nutregan ferromixin ilacini arastir demir takviyesi doktorada sor

arkadaşlar kendiznizi paralamayın ben 20 aydır bunla uğraşıyorum kızım kilo almıyor götürmediğim dr kalmadı
yapısı böyle diyorlar
şunu yap bunu yap diyenleride önemsemeyin onlar normal çocuklar için yemeyen çocuğa çözüm yok kızım 3.5 kilo doğdu 12. ayında 7.85 24.ayında 10.800 gramdı kardeşimin oğlu 3 aylık 7 kilo

herkes dalga geçiyor kızımla ama ben alıştım vicdanım rahat yapabileceğim herşeyi yaptım
kızımında raporu var nutricia fortini multi fibre kullanıyoruz ayrıca 24 aylık olana kadar anne sütü aldı ayrıca aptamilde kullanıyoruz olmayıca olmuyor ben 168 eşim 185 boyunda

Son düzenleme:
arkadaşlar kendiznizi paralamayın ben 20 aydır bunla uğraşıyorum kızım kilo almıyor götürmediğim dr kalmadı
yapısı böyle diyorlar
şunu yap bunu yap diyenleride önemsemeyin onlar normal çocuklar için yemeyen çocuğa çözüm yok kızım 3.5 kilo doğdu 12. ayında 7.85 24.ayında 10.800 gramdı kardeşimin oğlu 3 aylık 7 kilo

herkes dalga geçiyor kızımla ama ben alıştım vicdanım rahat yapabileceğim herşeyi yaptım

canım allah yardımcın olsun benim arkadasımında oyle doğdugundan beri doktora goturoyo neden kilo almıyo bi sorun bulamadılar şimdi 3 yasında 7 kilo var yok minnacık elleri falan oda alıştı bu duruma dalga gecenlere bakma sen moralini bozma yinede araştırmaya devam et

dogru yapi meselesi kizim 8 aylik 1 yas bebek boyutlarinda kati gidayida duzgun almiyor... ama ben ne kadar yediginden cok ne yedigine bakiyorum besinlerden vitamin almasi bagisiklik sistemi benim icin onemli bazilari tombulun diye seviyor deliriyorum, bu cocuk kiz ama cok iricene diyorlar zayif olsa baska birsey bulurlar benim kizim 2.700 dogdu anne karninda kilo kaybetti kahrolmustum... sutum yaradi cok yagliydi ama simdi doymuyor ama diyorum zayif olsa ona takardim ama en onemlisi saglikliysa kilo alsin diye ugrasmak anneyi uzuyor... annrm sen 11 yasina kadar utopyali gibiydin der ne yerdin ne icerdim ama bir kere hasta olmadin der kesinlikle yapiyla ilgili o saglikli mutluysa kritik bir durum yoksa siz rahatsani hersey yoluna giriyor

kahvaltıya falan başladın mı bilmiyorum ama kahvaltıda yumurta sarısı pekmez bebe bisküvisi peynir vs bunlar mutlaka kilo aldıracaktır bebişe

benim kizim dun 8ayini doldurdu olsa olsa seninkinden 2kilo artik olur.dogdugunda da 3kilo 100qr di.simdi corba,meyve puresi falan kendimiz yediklerimizden de yedirtiyorum ve kilo aldigini hiss ediyorum.bence sen de dogal yolla yap bunu.onu yemiyor bunu sevmiyor deme her seyden dene.yemezse bikac gun sonra yene dene.bebekler farkli tatlari seviyor ona zarar vermeyecek seylerden az az alistira alistira yedir.yemek yemeyi sevdir.mesala inek sutunu 1yastan asagi bebeklere onermiyorlar ama ben 2gun once su ile karistirip biraz da seker katib verdim biberon mamasindan iyi yedi ve hosuna gitti.her gun vermeyi dusunuyorum.bide bende hep bebisim tontis olsun istiyordum ama .tontis olup da hastanelerden yatan problemli bebekleri gorunce en iyisi saglikli olmasidir diye dusunuyorum

benim kızım hep minik bir bebekti 2800 gr doğdu şu an 2,5 yaşında ve 12 kilo ilk zamanlar çok takıyordum ama bende babasıda minyonuz bebeşimizde minyon sağlıklı olsun yeter kasaba et borcumuz yok :):):emir_bebek:

Back
X