Bebek Beslenmesi Bebeğim artık uykusunda da mama yemiyor..:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bitanecikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
211
179
103
Kızım 7 aylık oldu her şeyi bıraktı.Oysa ne kadar mutluydum yemesi çok ii diye.. ((
:2:Benim hiç sütüm olmadı ilk bir hafta ancak emzirebildim sonra baktım ki aslında boş emiyormuş.Kaşıkla doymayınca biberona başvurdum ve ona alıştı.Çok da güzel yiyordu ek gıdaya geçene kadar.Ek gıdayla birlikte mamayı bıraktı.suyu o zamana kadar hiç içmeyen kızım 150 cc lik su içmeye başladı ama mamaya karşı koyuyordu.Uykusunda vermeye başladık.Gayet güzel içiyodu uykusunda son bir haftadır uykusunda da içmiyor ek gıdaları da yemiyor.ne yapacağımı şaşırdım.doktoruna söylediğimde mamadan bıkmış olabilir dedi.Aptamili değiştirdim bebelac ı uykusunda bile içiremedim.hero baby de aynı..anlayacağınız içmiyo mamayı..ne uykuda ne uyanık.bari ek gıdaları yese o da yok.başımda kayınvalidem ha bire yedir yedir..sanki ben esirgiyorum..çok bunaldım..tekrar nasıl alıştırabilirim biberon ve mamaya?tecrübelerinizi paylaşıranız sevinirim..:2:

merhaba, benimde 15 aylık bir oğlum var. sizi anlayabiliyorum. kızınızın diş durumu nasıl? kaç tanes çıktı?Dişlerinin çıkması iştahının azalmasına neden olur. yediklerini bile artık yemeyebilir.eğer mamayı bile yemiyorsa, mamayla pirinç ununu karıştırarak sulu muhallebi tarzı yapabilirsiniz.bence bir deneyin. çok az şeker de ekleyebirsiniz. önce şekersiz deneyin.
kayınvalidenize bu durumu anlatın.

kızımın hala dişleri çıkmadı ben diş nedenyiyle ateşi var sanıyodum ama üst solunum yolu enfeksiyonuymuş.38,7 lerde şu an şurup verdim ateşinin düşmesini bekliyorum.inşallah iştahı tamamen kesilmez

merhaba.. uykuda beslenmeyı kestıgı ıcın uzulmek yerıne sevınmelısınız... ben 6. ayını doldurunca kendım kestım (doktor tavsıyesıyle) uykuda yada gece beslenmesını.. cocugun dıslerını ve uykusunu olumsuz etkılıyor.. tabı dıger tarafta uyanıkken alması lazım o besını.. benım kızım 3 ay boyunca agzına sut asla surmedı.. bende onu yogurt ve peynırle tamamlamaya calıstım.. 3 ay sonra bır anda tekrar ıcmeye basladı.. su anda gunde yaklasık yarım lıtre ıcıyor.. cok uzerıne gıdıp ıyıce tıksındırmeyın bence.. sevıyorsa bır sure onun yerıne yogurt deneyın..

bebeklerin iştahı sadece hastalık anında değil, hastalık virüsünün yumurtlama anında ve hastalığın iyileşme aşamasında da kesilir. Kayınvalidenize uyup, sureki cocuga bişiler yedirmeye çalışıyosanız en buyuk hatanız bu olur. öğün aralarında hiç birşey vermeyin, çok acıktırmanız gerekir. biliyorum çok zor ama dogru beslenme alışkanlığı içinbunu yapmalısınız. doktorlar 2 güne kadar aç bırakma yanlısı, tabi ben bunu demiyorum ama 1 öğünden diğerine bekleyin sabırla. ağladıkça dışarı çıkın dolaştırın gerçekten acıkmasını bekleyin. sütü de dönem dönem içimiyolar, benim oğlum da yaklaşık 2 ay ağzına sürmedi sonra kendiliğinden düzeldi. Annelik sabırla eşdeğer. kolaylıklar dilerim.

Merheba Konuyu açalı çok olmuş ama benim kızım 10 aylik oldu 5 gün önce ishal kusma ateş tabi hemen hastaneye götürdüm allaha şükür enfeksiyon çıkmadı kanda gaita da temiz Dr viral birsey dedi ilaç vermedi 2 gündür ishal kesildi kusma ara ara devam ediyor tek sorunun kızım çok güzel istahliydi şimdi ağzına ne yemek nede mama yi sürüyor gece mama uykuda vermek istedim tadını alır almaz kafasını çeviriyor zorla verince de oguruyor ve şimdide uykuda iç çekiyor iyice çaresiz kaldım benim durumumda olan varmi