Premature Bebekler Bebeğim Aşırı Hızlı Mı Kilo Aldı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hicret2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
31
7
86
31
Merhaba hanımlar. Benim bebeğim 31 haftalık 1800 gr doğdu. 6 hafta küvözde kaldı.İlk 3 hafta hiç kilo almadı 1700 gr oldu.Sonraki 3 haftada ise toplamda 2225 gr oldu. Taburcu olduktan bir hafta sonraki kontrolde yalnızca 5 gr almış ve 2230 gr olmuştu. Bebeğim daha küçük olduğu içinçene kasları iyice gelişmemiş ve doyacak kadar emememiş. Sütümü sağıp vermemi ve her süte eoprotin katmamı söyledi dr. Sütüm yetersiz olduğu için bir öğün süt bir öğün aptamil prematil veriyorum. 2 saatte bir 30-35 cc alıyor. Bir hafta sonra tekrar kontrole gittik ve 560 gr almış 8 günde. Şok olduk. Bu normal kilo alımımı mı? Kafamız karıştı. Var mı başına böyle bir şey gelen.

Suan kac aylik bebeginiz.eoprotin ve aptamil mamayi ayni anda vermenizi doktormu soyledi.1 haftada fazla almis.doktorunuz ne diyor bu duruma.

Mamayı sütüm az olduğu için mecburen veriyorum. Doktorum söyledi evet aptamil prematil kullanıyorum. Şu an 58 günlük bebeğim. Normalde 39+1 olması lazımdı. 31 haftalık doğdu

Doğduğu hastanedeki doktor günde bir kez anne sütüne eoprotin kullanmamızı söyledi. Taburcu olduk bir hafta sonra doktora gittik 5 gr almıştı. Bu doktor da günde yalnızca bir kere kullanılan eoprotinin nasıl faydası olacakmış bu ne saçma şey dedi. Bugün kontrole gittik doktorumuz bir haftalık izne ayrılmış başka bir doktor vardı o da ben idareten geldim acil hastalara bakıyorum takibinizi kendi doktorunuz yapsın haftaya dedi. Çıktık geldik

Suan kac aylik bebeginiz.eoprotin ve aptamil mamayi ayni anda vermenizi doktormu soyledi.1 haftada fazla almis.doktorunuz ne diyor bu duruma.
Doğduğu hastanedeki doktor günde bir kez anne sütüne eoprotin kullanmamızı söyledi. Taburcu olduk bir hafta sonra doktora gittik 5 gr almıştı. Bu doktor da günde yalnızca bir kere kullanılan eoprotinin nasıl faydası olacakmış bu ne saçma şey dedi. Bugün kontrole gittik doktorumuz bir haftalık izne ayrılmış başka bir doktor vardı o da ben idareten geldim acil hastalara bakıyorum takibinizi kendi doktorunuz yapsın haftaya dedi. Çıktık geldik

Mamayı sütüm az olduğu için mecburen veriyorum. Doktorum söyledi evet aptamil prematil kullanıyorum. Şu an 58 günlük bebeğim. Normalde 39+1 olması lazımdı. 31 haftalık doğdu
Bizde 32.6 dogdu kizim suan 44 gunluguz normalde 38.6 olmamiz lazimdi bugun.bizimde hic kilo almamisti suan sutumu sagip veriyorum ve aptamil prematil kullaniyorum 1 haftada 200 gr aldi normal seviyde olunca doktorumuz boyle devam edin dedi bize.

Bizde 32.6 dogdu kizim suan 44 gunluguz normalde 38.6 olmamiz lazimdi bugun.bizimde hic kilo almamisti suan sutumu sagip veriyorum ve aptamil prematil kullaniyorum 1 haftada 200 gr aldi normal seviyde olunca doktorumuz boyle devam edin dedi bize.
Haftaya perşembe randevumuz var. Bebeğimde anormal bir durum yok şu an ama ben tedirgin oldum biraz. Bakalım kontrole gidince anlaşılacak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…