Bebeğim az kilo alıyor

Mutlusirin777

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
212
175
23
28
Kızlar selam. Yine her konuda olduğu gibi hic kimseye diyemediğim derdimi sizlerle paylaşmaya geldim. Kızlar benim bebeğim 3130 gram doğdu. Gayet güzel anne sütü alırken maalesef zaturre oldu 8 gün yogun bakımda kaldı. Orda biraz kilo kaybedince mama verdiler . hastaneden sağlıkla çıktık cok şükür ama sonra meme reddi başladı güc bela memeyi tutturmayı başardım ama iştahla uzun süre emmedi hic. Hastalık emme reddi falan derken kilo alımı yavaşladı her gören cok kücük cok zayıf dedi durdu. doktor kendi ağzıyla zayıf bi bebek dedi ama sorun etmedi mama falan verin demedi. ama benim icim rahat etmeyince anne sütüyle birlikte mamaya basladım. İnanın kuş kadar emiyor. Suan 5 bucuk aylık 6 kilo. Kafama takılıyor kalbinde ufak bi üfürüm var o mu etkiliyor diye icim icimi yiyor. Ablalarım kardeşlerim tecrübelerinizi paylasmanızı rica ediyorum

Emmiyorsa mama destekli gitmen çok normal ve bu seni kötü anne yapmaz. Benim kızım sadece 4 ay emdi. Sonrasında ful mamaya döndü. Emen bir bebekti de aslında ama reflüsü çok fazlaydı ve reflü mamasına baslayınca memeyi komple kesti. 5 aylıkken 5420 gr, 6 aylıkken 5800 grdı. Benimki de zayıftı. 1.5 yasında hala çok zayıf ama minyon bir bebek yani doğum kilosu bile 2500 dü. Minyon da gitti… seninki hastalıktan sonra böyle olmuş. Normal bir durum. Öyle olanlar geçici oluyor genelde. Tekrardan meme/ mama dengesini oturt, çocuk da bir toparlasın, ek gıdaya da yavastan baslayın toparlar o muhtemelen. Benim kızımdaki gibi yapısal olan doğumdan itibaren kücük gidenler hep kücük gidiyor %90. Ama sizinki yapısal değil. Hem beslenme değişikliği olmuş, hem de hastalık olmuş. Az olması normal. Sıkma canını. Açlıktan ölecek hali yok. Yediği yetiyor demek ki şimdilik ona. Üzme kendini annesi. Daha cok büyüyecek, değişecek, kilo alacak, verecek. Toplarlar Allah ın izniyle. Geçmiş gitmiş ya hastalık çok şükür. Sonrası daha kolay olur

Kalpteki ufurumu doktor önemli gormemisse sorun olmaz inşallah. Çocuklar büyüdükçe kapanıyor. İçiniz rahat edecekse mama desteği verin tabi ama en azından sağım yapmayi bırakmayın sütünüz artsın. Persentile gore normal araliktaysa kafanıza takacak bişey yok her bebek tombul tombul gezmek zorunda değil sağlıklı olması yeterli

Emmiyorsa mama destekli gitmen çok normal ve bu seni kötü anne yapmaz. Benim kızım sadece 4 ay emdi. Sonrasında ful mamaya döndü. Emen bir bebekti de aslında ama reflüsü çok fazlaydı ve reflü mamasına baslayınca memeyi komple kesti. 5 aylıkken 5420 gr, 6 aylıkken 5800 grdı. Benimki de zayıftı. 1.5 yasında hala çok zayıf ama minyon bir bebek yani doğum kilosu bile 2500 dü. Minyon da gitti… seninki hastalıktan sonra böyle olmuş. Normal bir durum. Öyle olanlar geçici oluyor genelde. Tekrardan meme/ mama dengesini oturt, çocuk da bir toparlasın, ek gıdaya da yavastan baslayın toparlar o muhtemelen. Benim kızımdaki gibi yapısal olan doğumdan itibaren kücük gidenler hep kücük gidiyor %90. Ama sizinki yapısal değil. Hem beslenme değişikliği olmuş, hem de hastalık olmuş. Az olması normal. Sıkma canını. Açlıktan ölecek hali yok. Yediği yetiyor demek ki şimdilik ona. Üzme kendini annesi. Daha cok büyüyecek, değişecek, kilo alacak, verecek. Toplarlar Allah ın izniyle. Geçmiş gitmiş ya hastalık çok şükür. Sonrası daha kolay olur
Yapısal olabilir kızım bana cok benziyor bende küçükken cok zayıf bi bebekmisim . Ama ne bileyim anne yüreği işte 🥲 cok teşekkür ederim desteğiniz için🙏🏻

Kalpteki ufurumu doktor önemli gormemisse sorun olmaz inşallah. Çocuklar büyüdükçe kapanıyor. İçiniz rahat edecekse mama desteği verin tabi ama en azından sağım yapmayi bırakmayın sütünüz artsın. Persentile gore normal araliktaysa kafanıza takacak bişey yok her bebek tombul tombul gezmek zorunda değil sağlıklı olması yeterli
Yani üfürüm derecesi cok yüksek değil 2/6 dedi ama takip gerektiryor yine de dedi. Hatta üfürümü tek farkeden doktor diyebilirim. Bi cok doktor muayene etti hicbiri üfürümden bahsetmedi. Yine de icim icimi yiyor. Emzirmeyi hiç bırakmıyorum zorlada olsa veriyorum en azından 1 yaşına kadar emzirsem kâr benim için. Çok teşekkür ederim desteğiniz için 🙏🏻

Back
X