Bebeğim bana gelmiyor:((moralim çook bozuk

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
6aylık bır bebeğim var...kayınvalıdemle bırlıkte yasıyoruz ve genelde ıkımızde bakıyoruz daha dogrusu kayınvaldem benden daha cok ılgılenıyor cunku geceleri ben duyamıyorum.çalısmadıgım ıcın bebegıme yeterınce zaman ayırdıgımı dusunuyorum..ama nedense babaannesıne aşırı düşkün yanı onu gordugu zaman aglamaya baslıyo kucagına alsın dıye:5:kimde olursa olsun karsısında oldugu zaman gozu baska bır sey gormuyo..yanlıs anlasılmasın tabı kı sevecek muhakkak yanı babaannesı o konuda bır sorunum yok ama onu bana tercıh etmesı gercekten benı çok uzuyo kımseye soylemeden gızlı gızlı aglıyorum su an bıle gozlerım doldu:2:bende daha fazla ılgılenmeye calısyorum ama olmuyo naparsam yapım bana kesınlıkle gelmıyo hatta dun mısafırler vardı bır arkadastaydı ve ondan bana gelmedı ama kayınvaldeme attı kendını herkes şok oldu bende cok kotu oldum:5:acaba benı sevmıyo mu bebgım:14:

arkadasim sikma canini,sadece dedigin gibi kayinvaliden daha fazla ilgilendigi icin kizin ona yoneliyordur.Sonucta gece uyaninca da o ilgileniyor demissin,ki gece gozunu dahi acmadan genelde annenin kokusunu,yada bakan kisinin kokusunu alir bebek,alisir ona iyice.Sen de bebegin kucuk oldugu icin yoruluyorsundur,biraz daha rahatlayinca daha cok ilgilenirsin ve goreceksin ki cocuklar asla nankor degil,kim daha fazla emek veriyorsa ona yoneliyorlar.Sen onun annesisin ve sansli ki babaannesi de onu kendi yavrusu gibi sevmis benimsemis,hic uzme kendini,dinlenebiliyorsan azcik tadini cikar ve zamanla cocugun icin vaz gecilmez olacagini da bil.saglicakla.

ben olsam sevinirdim demek ki iyi bakıyor diye..bir de tersini düşün.hiç gitmese ona aklından neler geçerdi dövüyor mu ne yapıyor da gitmiyor diye..işe bırakıp gitmek ne kadar zor gelirdi..şöyle düşün için rahat olsun demek ki iyi bakıyor...

ben calısmıyorum aslında yanı oyle fazla bırakıp gıtmeler olmuyo bazen esımle pazarları soguk olunca bırakıyoruzşama agırlık olarak temızlıkdır yemekdır ben yapıyorum ama genede ılgılenıyorum da oyun lar falan ounuyoruz ama ne bılım benı gorunce ona yaptıgı hareketleri yapmıyo ınanın çook canım yandı acaba benı sevmıyo dıye ama rahatlattınız kızlar:34:gene de ne yalan soylım hala ıcım acıyo oglum oyle yapınca ve ustelık kayıvalıdem benım uzuldugumu bıle bıle kendısıne yaptıgı guzel hareketlerı bana ozelıkle anlatıyo ve bu daha cok benı uzuyo:5:

hiç üzme kendini... bebeğin babaanne ile daha çok oyun oynuyordur o yüzden onu görünce böyle hareket ediyor.

aslında ne mutlu sana. çünkü çoğu babaanne ilgilenmez. yarısı yavrumun yavrusu yarısı yılan yavrusu diye düşünür.

çocuklar kim kendisiyle fazla oynar ve onu mutlu ederse, o kişiyi tercih ediyor. inan bana. seni bebeğin seviyordur. ama en çok oyun oynamayı seviyor.
benim oğluma da babaanne baktı. hala bakıyor. bir dediğini iki etmez. oğlumda onu çok sever.
fakat canı yandığında yanına sadece annesini yaklaştırır. yada hastalandığında sadece anneyi arar.

hayatta annenin yeri ayrıdır.

beni affet ama sana bir şey soracağım.
aynı hareketleri senin annene yapsa idi bebeğin yine böyle üzülür müydün?

neden kızayım kı bende bu soruyu kendıme sordum ve bende tam bılemıyorum aslında bılıyomsun asıl nokta kayınvalıdemın benım uzuldugumu bıle bıle ısrarla bana "aa bak bak benı ıstıyo bana gelmek ıstıyo"demsı benı cok uzuyo yanı elıne ne gecıyo benı uzunce:2:herkesın yanında bana cok duskun demesı benı cok uzuyo yanı sureklı herkesın yanında boyle seyler soyluyo hatta bı ara arkadasları oglumun benım kucagıma gelmedıgını gorduler ve soyle soyledıler aaaa annesını sevmıyorrr!!!!:2:

olur mu öyle şey, sen onun annesisin, kokun yeter ona. senin ki kendini oyalayanı bildiği için naz yapıyor. gör bak 1 yaş civarı tuvalete gidebilecek misin ? her an seninle olmak isteyecek.

geceleri nasil duyamiyorsun ?

bebeginizin temel ihtiyaclarini sizden baskasi yaparsa anne - cocuk bagi zedelenir. beslenme -altini degistirme - ve uyutma. bunlardan birini sizden cok babaane yapiyorsa tabii olarak ona baglanir.
aranizdaki bagi zedelememek iicn temel ihtiyaclarini siz görün gece siz kalkin...

aysebayezid arkadaşın yazdığı "bebeginizin temel ihtiyaclarini sizden baskasi yaparsa anne - cocuk bagi zedelenir. beslenme -altini degistirme - ve uyutma. bunlardan birini sizden cok babaane yapiyorsa tabii olarak ona baglanir.
aranizdaki bagi zedelememek iicn temel ihtiyaclarini siz görün gece siz kalkin"...

Annelerin yorgunluk.önemli olmadığını düşünmek vb.... nedenlerden kolaylıkla gözardı edebileceği önemli bir noktaya değinmiş ....Yazdıklarına katılıyorum :46:

Son düzenleme:
Benimde başıma buna benzer bir durum gelmişti.Ben çalışıyorum.İlk bebeğim 2 aylıkken çalışmaya başladım.Kayınvalidem bebeğim 3.ayındayken bize yatılı olarak kalmaya geldi ve 20 günün sonunda bebeğimin seslendiğim zaman bana bakmadığını babannesi seslendiğinde onu deli gibi aradığını farkettim.Ben o zamanlar yarım gün çalıştığım halde üstelik.Geceleri 2 saatlik uyumalarım ve pek fazla bebeğimle konuşmayışım buna sebep olmuş olabilirdi.O günden sonra bebeğimle daha fazla konuşmaya ve özbakımla ilgili her türlü işi ben yapmaya çalıştım.Babannesi gittiğinde sıkıntısını yaşamadı yavrucağım..

Sizinki benimkinden farklı bir durum...Çalışmıyorsunuz benim gibi..Çalışan annenin psikolojisi farklı tabi.Babaanne sevgisini alması çok güzel.Babaannesi de ne kadar mutlu ki bu durumdan dilinden düşürmüyor bebeğinizin tepkilerini.

Son düzenleme:
bende 6 aydan sonra işe başladım ve kızım 8-9 aylık civarı psikologa gittim kızım beni sevmiyor diye..ne ağıtlar yaktım..kızıma öğlene kadar baba bakıyor sonra anneanne..kızım içinde önce baba varsa babası yoksa anneanne bazen anneanne-baba değişiyo ama ben hiç yok.. :) kızım 2 yaşına girmek üzere..seni üzmek istemem ama hala aynı :) başlarda çok üzülüyordum ama zamanla durumu kanıksadım heralde.. ben sabah çıkıyorum evden aksam geliyorum..sabah gözünü açıyo babası yanında..kahvaltı ediyolar keyifle..öglenden aksama kadar en keyifli zamanlarda anneanneyle beraber..hiç kucağıma gelmez yüzüme bile bakmazdı..ama hep herkesin söylediği bişey vardı..sana bakışı sana gülmesi bile çok farklı diye..şimdi şimdi işte eskiye nazaran daha iyi..galiba 3 yaşına kadar bir miktar sürecek bu böyle.. bana psikologun söylediği çoook önemli bişey vardı..sen varken tüm ihtiyaçlarını sen gidereceksin..altını değiştirme yemek yedirme banyo vs. birincil ihtiyaçlarını sen varken sen gidereceksin..diğerleri oynasınlar onunla..gel görki bizim evin 2.annesi olan eşime anlatamadım anlamadı bi türlü..bende yapmak istiyorum dedi hep..annem asla yapmadı bunu..ben varken hep ben yaptım herşeyini..ama eşim..hep benden önce atladı yok ben değişecem altını yok ben yedirecem.. haftanın 5 günü yanyanalardı zaten yapıyordu bunları..anlamadı ama..ve doğal olarak kızım çoğu zaman babası varsa altını bile bana değiştirtmez..öyle alıştırıldı çünkü..baba baba diye ağlar..hastayken babasının kucağından inmez hatta bikeresinde hastanede eşim bi 5 dk. bi yere gitti..kendini öldürdü ağlamaktan..ordakiler dediler bu kızın babası nerde çatlayacak çocuk :) insanların bakışında bile vardı bu kadın ne yapıyosa çocuğuna nefret ediyo çocuk annesinden:)ki sizde annesiniz zarar verebilirmiyim hiç ona..sürekli babasını sorar..uyku bile illa babasıyla uyuyacak..bi anneye yapılacak herseyi kızım babasına yapıyor..bende baba modunda takılıyom işte :) çok uzattım biliyorum ama ilerde yaşayabileceklerinizi görün istedim büyüdükçe bebeğinizin yaptığı bu ayrımı daha çok farkedeceksiniz daha belirgin davranacak..yani size demem o ki bi şekilde izin vermeyin babaannesine..siz yapın herşeyini..katı gıdaya geçeceksiniz kısa bi zaman sonra..yemeğini siz yapın ve mutlaka siz yedirin..bezini siz değişin banyoyu siz yaptırın.. yoksa bebeğinizin sizin onun annesi olduğunu anlamasına kadar beklemeniz gerekebilir..

sanki kayinvaliden sen is yapiyorsun ben bakayim düsüncesiyle kendince senin üzerinden is aliyor gibi yapiyor, ama aslinda sana kötülük yapiyor, senin cocugunla en güzel zamanlarinizi caliyor, yazik sanada cocugunada, ilerde onun hep babaannesiyle anilari olucak, cocuklugundan en cok babaannesiyle olan anilarini hatirlicak falan filan....

senin de kalbinde hep bir sizi olucak bu durum, benim oglumda alti aylik olucak insallah, ben kendim bakiyorum, ayri oturuyorum, oglumla her saniyemi dakikami gecirmek ve sonuna kadar bunun tadini cikarmak istiyorum, senin durumunda olmak istemezdim. hatta bugün esime bile dedim sakin benim bir isim olunca anneme birak deme cocugu dedim, otur 1 saat ben isimi hallede kadar sen bak dedim.

eger kayinvaliden sana yardim etmek istiyorsa isin bir ucundan tutsun, sana biraz cocugu versin. :34:

bu konuyu acalı baya bır olmus bebegım sımdı 7bucuk aylık oldu ve sankı bıraz daha ıyı yanı eskıden benı gordugu zaman asla bana gelmezdı sımdı bazen gelmek ıstıyor ama genede cok uzgunum benım en cok canımı yakan olay bu olmadıgını anladım:2:asıl olay bebgımın bana gelmedıgınden degıl kayınvalıdemın sureklı benım yanımda,benım uzuldugumu bıle bıle,aa benı ıstıyor bensız hayatta durmaz ben bır yere gıdemem sureklı ben ben bennnnnnn:2:tamam babaannesı tabı sevecek ama sankı benden bırseylerımı alıyor gıbı geldı hatta bazen test bıle yaptırıyor bır gel desene dıye sonra gelmeyınce cıldırıyorummm:2:o kadar delırdım kı bende durmadıgını gorunce ogluma bagırdım:43:kendıme cok kızıyorum bazen neden ona bagırdım dıye ama sınırlerım alt ust oldu kızlarrrr:5:

bu konuyu acalı baya bır olmus bebegım sımdı 7bucuk aylık oldu ve sankı bıraz daha ıyı yanı eskıden benı gordugu zaman asla bana gelmezdı sımdı bazen gelmek ıstıyor ama genede cok uzgunum benım en cok canımı yakan olay bu olmadıgını anladım:2:asıl olay bebgımın bana gelmedıgınden degıl kayınvalıdemın sureklı benım yanımda,benım uzuldugumu bıle bıle,aa benı ıstıyor bensız hayatta durmaz ben bır yere gıdemem sureklı ben ben bennnnnnn:2:tamam babaannesı tabı sevecek ama sankı benden bırseylerımı alıyor gıbı geldı hatta bazen test bıle yaptırıyor bır gel desene dıye sonra gelmeyınce cıldırıyorummm:2:o kadar delırdım kı bende durmadıgını gorunce ogluma bagırdım:43:kendıme cok kızıyorum bazen neden ona bagırdım dıye ama sınırlerım alt ust oldu kızlarrrr:5:

canim senin icin cok üzüldüm, senin yeribe koydum kendimi, bende senin gibi cildirirdim.

daha öncede yazdigim gibi canim, bütün isini gücünü birak bir kac saat ta olsa bebeginle odaya gir yada hava aldirmaya diye disari cikart sadece sen yalniz ilgilen kv olmadan. haberini bekliyorum:34:

oyle yapmaya ozen gosterıyorum canım dedıgım gıbı sankı bıraz daha ıyı gıbı ama gende kv deyı gorunce aglıyo ona gıtmek ıcın ama genelde bende aglamaz halbukı ınan cook oynarım onunla yemegını yedırırım gezdırırm ama ıllakı o yanı:2:inşallah zamanla ıyı hberler verırım canımm:2:

bende senin yerinde olsam aynısını hissederdim canım,bazıları sevinmelisin falan demiş ama yok artık,bu kadar fazla düşkünlük bi anneyi elbette üzer.benimde diyebileceğim herşeyiyle birebir sen ilgilen gece-gündüz,bol bol sarıl,dışarı çıkar,misafirliğe gidin biyerlere yabancıların yanında senin kucağında kalmak isteyecektir.annen uzaktaysa al oğlunu kal bikaç hafta,hem aranızdaki bağ güçlensin hem kayınvalideni biraz unutsun.yada eşinle birlikte çekirdek aile olarak bi hafta on gün bi tatile gidin.kayınvalidenede çok sinir oldum,sana bu konuda yardımcı olacağı yerde iyice zevk almış belliki.umarım en kısa sürede size sıkı sıkı bağlanır oğlunuz.

canim senin icin cok üzüldüm, senin yeribe koydum kendimi, bende senin gibi cildirirdim.

daha öncede yazdigim gibi canim, bütün isini gücünü birak bir kac saat ta olsa bebeginle odaya gir yada hava aldirmaya diye disari cikart sadece sen yalniz ilgilen kv olmadan. haberini bekliyorum:34:

bunları okuyunca eski günlerim aklıma geldi.:18:Ben de çocuğumla vakit geçirmek için çok yapmıştım böyle.Allaha şükürler olsun ki o günler geride kaldı.Evladım ile çok güzel bir ilişkimiz var.:21:
Anne sevgisini alan çocuğun, babaanne ve anneanne sevgisini alması da güzeldir.Yalnız anneanne veyahutta babaannenin çocuğun annesi gibi olmaya çalışmasının haricinde :47::47::47:

Kayınvalidem uzakta,geldiğinde ise çocukları mutlu etmek için yapamayacağı şey yok..60 küsür yaşında olmasına rağmen sırtında taşıyor,tuvalette altını temizlemek istiyor vs...Kendini sevdirmek için şimdi o uğraşıyor.:52::1:

Son düzenleme:
benimde 3 aylık kzım varr ..2 aylıkken iş için cagırdılar cocuguma kayınvalidem ve annem bakacaktıı eşim istemedi ve ben de cok korktum beni unutur tanımaz die ve işi başlamadan bıraktım..senin kaınvalidene de cıldırdımm ben olsamm sinirden olurdumm cocuguda ona asla bırakmazdımm yazılanları görünce deli oldumm kendimi koydum senin yerinee ben asla katlanamazdımm ve lafıı yapıstırırdımmm ..

canım seni çok iyi anlıyorum benim oğlum 2 aylıkken işe başladım 15 aylık olana kadar çalıştım(memurum). bebeğime eltim bakıyordu kadın belki kötü niyetli değil ama bazı hareketleri beni sinirlendiriyordu. oğlum zaten bana ilgisizdi. yanı ben varım yokum pek umursamazdı. eltim de benı gormeden gıdeyim peşimden aglamasın derdi ki daha kimsenin peşine aglamıyordu. oğlum ona baktıgında beni işaret ederdi oğluma bana baksın diye. bebeğim sanki beni sevmiyor da o beni sevdrmeye calısıyor gibi davranırdı. oğlum 15 aylıkken işten ayrıldım izne çıktım. şu an sadece ben bakıyrum.sadece banyosunu babası ile yapıyor. ve aramızda çok iyi bağ var. bebeğinle çok vakit geçir, birlikte banyo yap, yanında uyut tenini kokunu hissetsin.

Bir bebeğin/çocuğun annesini sevmemesi mümkün olamaz sadece oyunu daha fazla sever :) Babaanneler ya da anneler biraz daha genişletirsek bakıcılar, çocuklarınıza kızmazlar, emanettir onlar çünkü ağlatmamak için her denileni yaparlar, şımartırlar :) anneler öylemi, anne öğreticidir, kuralcıdır yeri geldiğinde ceza verendir ama herkesten ve her şeyden en çok sevendir. Kızınızla geçirdiğiniz zamanları daha kaliteli hale getirin emzireceğiniz zaman tek kişilik bir odaya geçin, sevin okşayın konuşun, koklayın.. oyun oynayın onunla birebir, geceleri alın koynunuza bazen uyuyun. Ve babannesi bu kadar iyi olduğu için mutlu olun :) Ne güzel bir sevgi veriyor ki çocuğunuz ona sevgisini yansıtıyor.

Back
X