Bebeğim bazadan düştü :⁠'⁠(

CicikusBulut

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2023
305
153
33
39
Hanımlar bu gün benim için çok kötü bir olay oldu. Bu gün öğlen bebeğim bazadan düştü, yanında uzanıyordum ve bebeğim de yeni uyanmıştı. Bir an gözüm dalmış o sırada bir ses ve ağlamayla uyandım. 60cm yükseklikte bazanın ayak ucundan parkenin üzerine düşmüş sırt üstü bir şekilde gördüm kızımı. 15 aylık premature düzeltilmiş 13 aylık. Onu öyle görünce çok korktum ve bağırarak ağladım o daha da korktu hemen kucağıma aldım sonra biraz kustu ama öyle fışkırır gibi değil. Hemen doktoruma bilgi verdim o da kusma tekrarlarsa acile götürmemi söyledi. Sonrasında 3 saat uyutmadım mamasını içti hiç kusması da olmadı. Ama içim içimi yiyor ya bi şey olduysa diye. Başına böyle bir şey gelen anneler varsa bana bilgi verin lütfen :⁠-⁠(

Hanımlar bu gün benim için çok kötü bir olay oldu. Bu gün öğlen bebeğim bazadan düştü, yanında uzanıyordum ve bebeğim de yeni uyanmıştı. Bir an gözüm dalmış o sırada bir ses ve ağlamayla uyandım. 60cm yükseklikte bazanın ayak ucundan parkenin üzerine düşmüş sırt üstü bir şekilde gördüm kızımı. 15 aylık premature düzeltilmiş 13 aylık. Onu öyle görünce çok korktum ve bağırarak ağladım o daha da korktu hemen kucağıma aldım sonra biraz kustu ama öyle fışkırır gibi değil. Hemen doktoruma bilgi verdim o da kusma tekrarlarsa acile götürmemi söyledi. Sonrasında 3 saat uyutmadım mamasını içti hiç kusması da olmadı. Ama içim içimi yiyor ya bi şey olduysa diye. Başına böyle bir şey gelen anneler varsa bana bilgi verin lütfen :⁠-⁠(
Ne bileyim doktor tekrarlarsa getir demiş olsada götürürdüm çünkü daha çok küçük

Birşey olsa kusma baş dönemsi olur siz garanti olsun diye 4-5saat uyutmayın. Sersemlik hali olursa götürürsünüz. Duvar kenarına yatırın kızınızı ayak taraflarınada yastık koyun.

Benim de kızım minicikken pusetten düşmüştü, acile gittik, üç hastane sırayla birbirine yolladı, en son üniversite hastanesi kabul etti, tomografi tavsiye etmedi doktor, bekleyin ama uyutmayın dedi, hastanede bekledik iki üç saat, kusmayınca ve kötüleşmeyince eve döndük, hep kontrol ettik, evde de uyutmamaya çalıştık, hep kusup kusmadığını sordular, çocuğumun vücudunu da kontrol etmişti doktor, bir sıkıntı olmuş mu diye, çok çok geçmiş olsun.

ay benim bebeğim de bazadan çok düştü. aylarını hatırlamıyorum ama çok şükür bir şey olmadı baza bir türlü duvara yaslanmıyordu yastık koymayı da çok sonra akıl etmiştim. çok geçmiş olsun 💐

Tomografi çektirmeye gerek duymadan da takip edebilir doktorlar ama eğer götürseniz en azından bir nörolojik muayenesi yapılmış olunur. Farklı bir durumdan şüphelenirlerse zaten çekmeleri gerekir bunda da radyasyon için çektirmemek yanlış olur diye düşünüyorum. Doktorum muayenesi ve siz önerileri size yol gösterecektir.

Siz yinede götürün.bozimki kaç kez yataktan bazadan düştü.tamamen sorumsuzluğu muz.hicbisey olmadı şükür.hic birindende tomografi çekilmedi.aka takip edildi içimiz rahat etti

Güvenli düşme diye bir mevzu var doktorumuz söylemişti. Bebek boyundan kısa bir yere ve güvenli zemine düştüğünde tehlike azalıyor. Şaşıracaksınız ama parke de güvenli zemin sayılıyor halı kadar değilse de. Mermer taş zeminler güvensiz sayılıyor.
Benim kızım 7 aylıkken düşmüştü. 3 gün doktorumuzla sürekli iletişimde kaldık. Salgın da vardı doktora götürmedim. Ama ne kadar korktuğunuzu anlıyorum çünkü ben bebeğimden daha çok ağladım 😂

Birkaç kere düşürdüm. Hele üç tanesi çok fenaydı. İkimiz loş ışıkta oynarken gerisin geriye bazadan düştü. İkincisi tuvalet dolabını açarken gerisin geriye kafa üstüne düştü. En kötüsü de tam bir yaşında iken bebek arabasından asfalt yola düştü 😢 kusma vs olmayınca doktora götürmedik

Kızım 7 aylıkken bazadan düşmüştü, hastaneye götürdük çok şükür bişey olmadı. Çok geçmiş olsun size de bebeğinize de. İnsan çok kötü oluyor ☹️

Back
X