bende aynı sorunları yaşıyorum. kızım 15 aylık. babannesi bakıyor. aslında evde iyiyiz kızımla. ama ortamda babannesi varsa mutlaka ona gitmek istiyor. yüzüme bile bakmıyor. babasına da gelir gelmez gülücükler atmaya başlıyor. çok üzülüyorum. kayınvalidemin kızıma karşı aşırı bir sevgi gösterisi var. kızımın annesi zannediyor kendini. annem diyor zaten sürekli. kayınvalidemle iyi olan ilişkimiz artık kötü. beni çok üzüyor. kızımla ilgili hiçbir konuda beni dinlemiyor. soracağı birşey varsa mutlaka babasını arıyor. kızımı almaya gidince bile bana vermek istemiyor. nasıl bir mantıktır anlayamıyorum. eğer o varsa mutlaka yemeğini o yedirecek, bezini o değiştirecek, kucağına alıp gezdirecek. defalarca konuşmamıza rağmen hiçbir değişme yok. bu soruna nasıl çare bulacağımı bilemiyorum. ağlıyorum sürekli. bakıcı tutsam güvenemiyor insan. kreşe versem daha çok küçük, işten ayrılmamda şuan için mümkün değil. ama böyle devam edersede ben hasta olacağım bu gidişle. gerçekten çok zor çalışan annelerin işi.
benim de korkum buydu çok üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca(
ben öğretmenim şimdi doğum iznindeyim şubatta başlayacam okula ve oğluma 2 dönem halası bakacak ama aynı ortamdayken benim yerime halasını seçerse çookk üzülürüm beni teselli eden öğlene kadar dersim var öğleden sonra ben bakacam oğluma acaba öğlene kadar bile halası baksa aynı şey benim de başıma gelir mi ne dersiniz yoksa 2. dönem de izin mi alayım , ama canım sıkılır diye düşünüyorum çalışmaya alışkın olduğum için uffff napsam sizce ???
Canim bu aralar benim oglumda bana bunu cok yapiyor ustelik herzaman ben bakiyorum evde hep beraberiz daha yeni 9 . ay bitti 10 girdik ama bu son bir haftadir baya rahatsizlandi babasi isden izin alip geliyor konturolleri var goturuyoruz ama babayi gorunce asla bana gelmez oldu dun yuzume hic bakmadi pazar gunu tabi baba evde bu gunde doktor konturolumuz vardi cok agladi doktorda ama kucagima almak istedim direk babaya atildi ve hic birakmadi neyse eve geldigimizde sakinlesdi ve bana geldi ama hicde babaya gelir gibi degil ...:bilmiyorumkismile Ama internette bu konudan muzdarip cok kisi goruyorum sanirim donem donem yasaniyor boyle seyler fazla kafaya takmamak lazim yoksa bebegimizle aramiza citti sogukluk girebilir yada pisikolojik olarak cok yipraniriz .. Insan nekadar gecici dese de uzuluyor tabi ama annesini sevmeyen bebek olmaz onlarla aramizda duygusal bag herkezden daha guclu sonucda ,belkide arada sirada farkli insanlardan ilgi gormek istiyor olabilirler .boshayallersmileboshayallersmilebebeğim 11 aylık.3 hafta oldu işe başlayalı ve kayınvalidem bakıyor bebeğime.ama oğlum ne işe giderken ne de işten geldiğimde benimle ilgileniyor.hatta kayınvalidemi gördüğünde öyle bir kucağına atlıyor ki sormayın.sanki onunla rolleri değişmişiz.beni emdiği halde saatlerce beni görmese ne emmek aklına geliyor ne de ben.ama babasını görünce deli gibi atlıyor ona.artık kötü bir anne olduğumu düşünmeye başladım.oysa ki bir kere bile bağırmamışımdır oğluma.erkek çocuğunun anneye düşkün olduğunu söylerler.işte onu çürüten bi olay
Canim bu aralar benim oglumda bana bunu cok yapiyor ustelik herzaman ben bakiyorum evde hep beraberiz daha yeni 9 . ay bitti 10 girdik ama bu son bir haftadir baya rahatsizlandi babasi isden izin alip geliyor konturolleri var goturuyoruz ama babayi gorunce asla bana gelmez oldu dun yuzume hic bakmadi pazar gunu tabi baba evde bu gunde doktor konturolumuz vardi cok agladi doktorda ama kucagima almak istedim direk babaya atildi ve hic birakmadi neyse eve geldigimizde sakinlesdi ve bana geldi ama hicde babaya gelir gibi degil ...:bilmiyorumkismile Ama internette bu konudan muzdarip cok kisi goruyorum sanirim donem donem yasaniyor boyle seyler fazla kafaya takmamak lazim yoksa bebegimizle aramiza citti sogukluk girebilir yada pisikolojik olarak cok yipraniriz .. Insan nekadar gecici dese de uzuluyor tabi ama annesini sevmeyen bebek olmaz onlarla aramizda duygusal bag herkezden daha guclu sonucda ,belkide arada sirada farkli insanlardan ilgi gormek istiyor olabilirler .boshayallersmileboshayallersmile
benim kızımda öyle malesef..1 yaşında..öglene kadar babasıyla beraber sonra da annaneye gidiyolar..7.aya girdiginde işe başladım..ondan beri sistem boyle..son 2 haftadır felan özellikle deli gibi babacı oldu..ondan asla ayrı kalmak istemiyor..sürekli aglayarak babasına atılıyo baska hicbir kucaga falan gitmiyor..alınca aglıyo..babası evdeyse ve mesela balkonda falansa da aglıyo..yemegini benim yedirmemi bile istemiyo..ben yedirirken aglıyo babası alınca kasıgı agzını acıyo..açıkçası kafayı yemek üzereyim..bu dönemlerde boyle olupta sonradan düzelen varmıı...nolur YARDIIIIMMM.. yoksa hakkaten kafayı yemek üzereyim..psikolga bile gidiyorum..bende mi hata var..bişeyi yanlıs mı yaptım..lohusa depresyonunu da malesef yasamıstım.. ve bu yüzden de hep kendimi sucluyorum..benim yüzümden oldu diye..onunla yeteri kadar ilgilenemedim heralde kendi mutsuzlugumla debelenirken onu ihmal mi ettim diye diyee ölüp gidicem galiba.... :...(((
toriiii nerdesinn..oglun artık 17- 18 aylık falan olmustur:) düzeldimi noolduu :))
Yapmayın böyle, Lohusa depresyonu için kendinizi suçlamamanız lazım, o bir hastalıktı geçti. şimdi tekrar depresyona girmek herşeyi daha da kötüleştirir. Her bebeğin, çocuğun anneye veya babaya düşkün olduğu dönemler olabilir, buna fazla kafa yormamak en iyisi bence. psikolog değilim ama test edip gördüğüm birşey varsa, bebekler sizin üzüntülü stresli heyecanlı vb. olduğunuzu hemen anlıyorlar ve tepkileri anında değişiyor. benden uzaklaşıyor diye üzüldüğünüzü hissettiği ve belki bu durumdan hoşlanmadığı için babaya daha da yaklaşmış olabilir. en iyisi onun yanında en neşeli halinizi takının, o sizden mama almadığında kızmayın, üzülmeyin, işi şakaya vurun. bir süre sonra o sizin ilginizi çekmeye çalışacaktır. hiç annesini sevmeyen bebek olur mu? anneler bebeklerini koşulsuz sever, annelerine sevgilerini her zaman göstermeseler de bebekler veya koca bebekler de en çok annelerini sever. ama onlar da kendilerine göre karakterleri olan insanlar sonuçta, biraz sabır.
Merhabalar aynı problem şu an bende var ne yazık ki. Zamanla düzeliyor mu?bebeğim 11 aylık.3 hafta oldu işe başlayalı ve kayınvalidem bakıyor bebeğime.ama oğlum ne işe giderken ne de işten geldiğimde benimle ilgileniyor.hatta kayınvalidemi gördüğünde öyle bir kucağına atlıyor ki sormayın.sanki onunla rolleri değişmişiz.beni emdiği halde saatlerce beni görmese ne emmek aklına geliyor ne de ben.ama babasını görünce deli gibi atlıyor ona.artık kötü bir anne olduğumu düşünmeye başladım.oysa ki bir kere bile bağırmamışımdır oğluma.erkek çocuğunun anneye düşkün olduğunu söylerler.işte onu çürüten bi olay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?