bazı bebekler biberonu hiçbirşekilde almazlar. yani uğraşsanız bile bebeğiniz biberona alışamayabilir o yüzden bebeğinizi yada kendinizi strese boşuna sokmayın. kaşıkla beslemeye devam edin. zate 6 aylık olmuş. ek gıdalara başlamıştır. 1-2 aya kalmaz sizin gibi yemeye başlayacak zaten. benim oğlum da biberonu ne gece ne gündüz almadı. sabrettim, 7-8 aylıkken bardaktan süt içmeye başladı. zaten bizim gibi yiyip içiyordu. o yüzden biberona hiç gerek kalmadı. alıştıramadım ama alışsaydı bu defa da bıraktırmaya çalışacaktım. biberonun kolaylığına alışan bebekler yudumlamayı öğrenemiyor ve bardağa çok eç geçiyorlar, unutmayınız derim.
gaz ise, kaşıktan değil bebeğin sütle beraber hava yutmasından ve bağırsak özelliklerinden olur. yai bebeğiniz biberonla beslenirken bile çok güzel gaz sorunu yaşayabilirsiniz. yada Allah'a çok şükür bizim gibi, biberon almamanıza rağmen hiç gaz sorunu yaşamayabilirsiniz
bebeğinizi öpüyorum ve "şuda 1-2 ay kalmış zaten. sabrediverin. inanın bardağa geçmek çok kolay olacak" diyorum