- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
- Konu Sahibi duruberil10
-
merhaba arkadaşlar,
benim 3 aylık bi bebeğim var.sadece emziriyorum.son zamanlarda sütümü sağarak verdim bibebronla.ancak bebeğim biberondan sonra eskisi gibi emmek istemiyor sanki..sırf emmeyi bırakmasın diye aventin biberonunu aldım ama sanırım kötü oldu.
evet emiyor ama bibebronun rahatlığını arıyor gibi geldi bana..ne yapabilirim..sütümü sağıp dolaba atsam daha sona ihtiyaç olunca versem..en azından daha seyrek alır ve biberonun rahatlığına bu kadar alışmaz..
not;sütümü arttırmak amacıyla sürekli sağıyorum.faydasını da çok gördüm sağmanın.mecbur, sağdığım sütü de biberonla veriyorum..s,zce ne yapmalıyım?
merhaba arkadaşlar,
benim 3 aylık bi bebeğim var.sadece emziriyorum.son zamanlarda sütümü sağarak verdim bibebronla.ancak bebeğim biberondan sonra eskisi gibi emmek istemiyor sanki..sırf emmeyi bırakmasın diye aventin biberonunu aldım ama sanırım kötü oldu.
evet emiyor ama bibebronun rahatlığını arıyor gibi geldi bana..ne yapabilirim..sütümü sağıp dolaba atsam daha sona ihtiyaç olunca versem..en azından daha seyrek alır ve biberonun rahatlığına bu kadar alışmaz..
not;sütümü arttırmak amacıyla sürekli sağıyorum.faydasını da çok gördüm sağmanın.mecbur, sağdığım sütü de biberonla veriyorum..s,zce ne yapmalıyım?
slm canım benim bebeğimin de doğum kilosu düşük olduğundan doğduğunda emmedi bende yaklaşık iki ay boyunca bebeğimi süt sağarak biberonla besledim tabi bu süreçte sütüm acayip arttı resmen fışkırıyordu eğer sağım vaktim geldiğinde (belli saat aralıklarında sağıyordum mesela 5 saate bir ) eğer sağmaz ise resmen önüm ıslanıyordu geceleri filan sürekli kıyafet değiştirmek zorunda kalıyordum ama bu süreçte bebeğim büyüdükçe bende emmesi için sürekli uğraştım ve sonunda emmeyi başardı kademeli olarak bir haftada biberonu ve sağmayı bıraktım ve artık tamamen beni emmeye başladı ki allahım bu ne büyük bir kolaylık diye çok şükür ettim çünkü sağmak gerçekten çok meşakkatli çünkü sağ muhafaza et ısıt sürekli malzeme steril et filan onu dök ona boşalt filan artık sütün şaftı kayıyordu :)) şimdi ne güzel her daim hazır ideal ısıda tertemiz daya memeyi tamam :) sonuç olarak şu an bebeğim 4 aylık ve sütüm eskisi gibi fışkırmıyor göğüslerim taş gibi olmuyor ama bebeğim emiyor ve kilo alımı normal sınırlarda şunu da söyleyim bebeğim biberon kullanırken benim sütler taşarken ve bebeğim bol bol biberonla cuk cuk içerkende kilo alımı aynıydı yani sağıp fazla fazla biberonla vermen bebeğin daha fazla büyüyüp kilo alacağı anlamına gelmiyor o zaten alması gereken mikterı alıyor fazlası ise ya kusuyor ya da yaramıyor yani belli bir denge var o yüzden sana tavsiyem kesinlikle BİBERON VERME çünkü alışır ve memeyi bırakırsa bu senin için gerçekten bir yıkım olur çünkü biliyorsun meme aynı zamanda bir susturucu sakinleştirici yani bebekle senin arandaki muhteşem bir bağ bunu koparma sağmak istiyorsan yine sağ mesela emzir önce emzirdiğin göğsünü sağ diğeri bir dahaki emzirmeye kalsın onu emdikten sonra da onu sağ böyle bir yol takip et sağdığın sütleri at buzluğa ilerde kullan ya da bebeğine kaşıkla ver son olarak senden ricam biberonu ortadan kaldır lütfen emzirmek gerçekten çok keyifli bunu ancak benim yaşadığım şeyleri yaşayanlar daha iyi anlayabilir bebeğin ve sana mutlu günler diliyor bebişi yanaklarından öpüyorum :))
merhaba,
benim ikizlerim var 6buçuk aylık.ben sadece 50 gün süt verebildim o da sagarak.
ikiz olunca emzirmek çok çok zor oluyor.süt vermeye devam etseydim de sagıp biberonla verecektim.
(biberona alışır verme) mantıgını ben kesinlikle anlamıyorum.biberonun nesi kötü?? alışsa ne olur?? ne olur ben sana söyliyeyim,sen uyurken sagdıgın sütü gece eşin ya da yanında kim varsa o kalkıp verebilir.sen de uyursun dinlenirsin sütün bollaşır.
memenin bebegi sakinleştirdigini ilk defa duydum.benimkiler mememden deli gibi aglardı,bir yandan emerlerdi.ama sakinlemezlerdi.
bence sütünü sagmaya devam et,anne bebek yakınlıgını hissetmek istiyorsan da gün içinde bir iki kez emzir.
sadece anne memesiyle büyüyen bebekler ek gıdaya geçişte de zorlanıyorlar.ben hiç sorun yaşamadım açıkçası herşeyi hemen yediler.
Merhaba, bende ilk 3 ay hep sütümü sağdım, alışmak değil ama meme başı şaşkınlığı yaşamasın diye günde sadece 1 kez aynı saatte biberon verdim böylelikle sadece o saatte biberonla içti geri kalan öğünlerde böyle bir beklenti içine girmedimerhaba arkadaşlar,
Ben çalışmıyorum evdeyim. Bendeki sorun bebeğim biberonla benim sütümü istemiyor oluşu ne emiyor memeden nede biberinden sütümü alıyor. Biberonla koydugumda ağzına süt gelince midesini bulandirip atiyorMerhabalar, kizim 9 aylik bir gun bile memeden emmedi desem yeridir. Gogsumun ucu hic olmadigindan o ilk zamanlarda emzirme seramonisi bebegimin morarircasina aglamasiyla ve ardindan bnmde aglamakli halimle son buluyordu. . İlk zamanlarda cok uzuluyordum aama sonucta bebegime sut verebildigim icin rahattim. Doktorum da bana biberonu emis hareketiyle memeyi emis hareketinin farkliligindan ve tabiki memeyi emmek icin daha cok efor sarfetmesi gerektigini soyledi.. hele de bizimki bir kez alismisti rahata ve memeye hic donemedik.
Sonra ztn benim calisma surecim baslayinca bebek emmesede memeden veremeyecektim.
Tabiki eger oyle bir zorunlulugunuz varsa biberonla vermeyi ya da bebeginizin ona alismasini dert etmemelisiniz diye dusunuyorum.. neticede sizin sutunuzle besleniyor.. sagmanin faydasini goruyorum hala sutum ona yetecek kadar geliyor.. hatta yedekliyoruz :)
Ayrica biberonun rahatligina ben de alistim, bebegim bana bagimli degil. Gece agladiginda ya da ben evde olmadigimda da rahatlikla beslenebiliyor..
arkadasim da ise basladiktan sonra tam tersini yasadi 6 ay boyunca emince biberonu asla kabul etmedi..
umarim sizin istediginiz sekilde olur istediginizde gogsunuzden istediginizde meemenizden alir..
Buarada biberona zorunlu kalirsaniz da olumlu ynlarindan bakin, aradaki bag mevzusuna gelince cok dert etmistim ama her firsatta zaten bebegimi gogsumde yatirip onla uyuyup onla uyaniyorum, her daim birbirimize sariliyoruz.. illaki o bagi olusturdugumu dusunuyorum . :)
Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?