Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ilk 4 ay bebeğim 1 kilo almıştı bu ay sadece 200 gr almış çok moralim bozuldu kilo sağlık değil biliyorum ama neden birden bukadar düştü acaba? birkaç gündür emmeside değişti doymuyor sanki gece birkaç kere uyanıyor geçen ay başka doktorumuz vardı ek gıdaya başlama dedi bu ay doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve doymuyordur ek gıdaya başla dedi. nasıl yapacağımı nerden başlayacağımıda bilmiyorum sadece elma ve havuç suyu tattırdım canım sıkıldı yaa neden azaldıda sütüm bebeğim doymuyor
ilk 4 ay bebeğim 1 kilo almıştı bu ay sadece 200 gr almış çok moralim bozuldu kilo sağlık değil biliyorum ama neden birden bukadar düştü acaba? birkaç gündür emmeside değişti doymuyor sanki gece birkaç kere uyanıyor geçen ay başka doktorumuz vardı ek gıdaya başlama dedi bu ay doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve doymuyordur ek gıdaya başla dedi. nasıl yapacağımı nerden başlayacağımıda bilmiyorum sadece elma ve havuç suyu tattırdım canım sıkıldı yaa neden azaldıda sütüm bebeğim doymuyor
bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama aynıdurumla bende karsılaştım ama sonra akabinde diş cıkardı bunla ilgili olabilir,sütünüz yetmiyor olabilir.ben beş aylıkken başladım hafif hafif mamalara 1 -2 kaşık bile yese iyi olur ama merak ettim bebeğiniz kaç aylık?
Üzüntü yapmayın. Bazen durabilir bebeklerin kilo alımı. Siz haififten ek gıdalara başlayın. Ama emzirmeyi sakın kesmeyin. Gene temel besini anne sütü olsun. Ek gıdalar takviye olsun. Anladığım kadarıyla bebğiniz beş aylık. Meyve, sebze ve yoğurt rahatlıkla yiyebilir. Meyveyi tek tek başlatın, karışık püreye hepsine tek tek alıştıktan sonra geçin. Bir hafta filan meyveye alışsın sonra sebze çorbasına geçin, bir hafta sonra da yoğurda. İlk başlarda zorlama yok. Acele yok. Ama emzirmeyi azaltmayın sakın, mümkünse arada sağın, süt bezleri uyarılsın.
Diş çıkarma dönemi de olabilir. Geçici sıkıntılar bunlar.
çok teşekkür ederim yorumlarız için bebeğim 5 aylık ama galiba sütüm yetmiyor hep emmek istiyor çekiyor çekiyor ama yok çok üzgünüm okadar çok sıvı aldımki bugün artsın diye, niye böyle oldu anlamadım su içmez olmuştum eskisi gibi oooof çok korkuyorum en azından 1 yaşına kadar emzirmek istiyordum korkuyorum şimdi ya sütüm tamamen kesilirse diye doktor diiş yok dedi problem sütün azalması elma ve havuç püresi veriyorum elmayı çok sevdi ama yoğurdu yediremedim ek gıda işide çok zor geliyor bana eninde sonunda geçecez ama inşallah sütüm bitmez...
insallah bitmez sutun dicem tahminimcede bitmez bebegin ne kadar emse sut okadar cogalir sutun yoksa bile surekli emzir.. Benimde sutum yok denecek kadar azdi kizim 4 aylikken surekli emzirdim Allaha sukur simdi 8 ayligiz sutum cogaldi pes etme yok diye vermemezlik verme.. Ek gida gercekten zor bizde ek gidaya geceli cok oluyor ama hergun ne pisirsem iskencesi.. Allah kolaylik versin cnm
canım ben çokd ertli çok pişman bir anneyim neden dersen ilk aylarda sütüm ya yetersizdi yada kilo aldıran cinsten değildi ama ben sütüm gitmesin habire bebğe onu verdim hiç mama vermedim şimdi bir yaşında ve zayıf 9 ayda mamalara geçtik fayda etmedi çünki bebek gelişimde ilk aylar çok önemli bebeğini emzir ve ardından hemen milupa mama içir hemen toparlansın 4 aydan sonra pirinç unu yap yedir yani kısacası mama vermekten korkma sonuçta herkesin sütü bol olmuyor ben ikinci çoçuğuma asla diretmiycem kilo alımı azsa hemen mama takviyesi yapacağım sen erken aylardasın hemen başlamanı öneririm..
kilo alımı her ay aynı olmayablirmş.ama bebek açsa, aç bırakma 6. ay sonuna kdr esas besin anne sütü ve ya adapte mama.süt yetersiz geliyosa takviye yapman lazım.
anne sütünü arttırmak için elimden geleni yapıyorum tek düşüncem onu emzirmek... sütüm yok düşüncesini doktor kafama soktu gece sık uyanmaya başladı dedim doymuyordur ozaman dedi böyle durumlarda sütüm yok demeyecekmişsin ya... bilmiyorum birde bebeğim 5 gündür kaka yapmıyor sizce fitil vermelimiyim? birkaç gün daha bekleyeyimmi? bir sıkıntısıda yok, yapmaya çalışmıyor yani... hepsi üstüste geliyor yaaa nekadar zormuş annelik
canım ben çokd ertli çok pişman bir anneyim neden dersen ilk aylarda sütüm ya yetersizdi yada kilo aldıran cinsten değildi ama ben sütüm gitmesin habire bebğe onu verdim hiç mama vermedim şimdi bir yaşında ve zayıf 9 ayda mamalara geçtik fayda etmedi çünki bebek gelişimde ilk aylar çok önemli bebeğini emzir ve ardından hemen milupa mama içir hemen toparlansın 4 aydan sonra pirinç unu yap yedir yani kısacası mama vermekten korkma sonuçta herkesin sütü bol olmuyor ben ikinci çoçuğuma asla diretmiycem kilo alımı azsa hemen mama takviyesi yapacağım sen erken aylardasın hemen başlamanı öneririm..
aslında bebeğimin kilosu ayına göre çok iyi, tombiş bir bebek ama birden azaldı kilo alması beni tedirgin eden bu... ayda 500 gr alması gerekirken 200 gr almış doktor kilosu çok iyi dedi ve önemsemedi onun için mama düşünmüyorum ek gıdaya geçecez zaten... ama kilo alması iyice azalırsa ve benim sütüm biterse inşallah öyle bir şey olmazda mecbur devam sütüne başlıycaz... teşekkür ederim öneriniz için bebeğimin gelişimine göre düşüneceğim birkaç gün daha beklemeyi düşünüyorum...
sizi üzmek için söylemiyorum ama kaka yapmaması aç kalmasından olabilir mi? ben aynı sorunu yaşadım. 3 gün yapmadı doktora gittik ki oğlum hiç kilo almamış. süt yok ki doysun ve kakasını yapsın dedi doktor. o gece mamayı verir vermez kakasını yaptı
ilk 4 aydan sonra kilo alımının azalması doğal...ki her ay 1 kilo almaya devam etse ne olur bir düşünün...her anne bebeğinin iyi beslenmesini ve sağlıklı olmasını ister elbette ama sütüm az mı doydu mu doymadımı endişesi varolan sütünüzü de azaltır bu konuda çok düşünmemeye çalışın...az kakanın açlıkla ilgisi yoktur çoğu zaman ...kızım doğdu doğalı kabız yani hep az yapar ki onunda çok ya da az kilo aldığı dönemlerinde kakasında hiçbir fark yoktu..doymuyorsa huzursuz olur sürekli ağlar ve gece uyanır...zaten anlarsınız o zaman uygun şekilde takviye yapmak en doğrusu...ama kilolu olmasındansa sağlıklı olması ve bağışıklığının gelişmesi çok daha önemli...mamalarla şişip sağlıksız olmasındansa varsın zayıf olsun ki zaten bebeğinizin kilosu iyiymiş...atak gelişme dönemleri olabilir o sıralar daha fazla kilo alacaktır zaten ama bir daha ilk aylardaki kadar çok olmayacaktır zaten.
Rabbim tüm bebeklere sağlık ve bol annesütü versin inşallah:))
benim kızımın da kilo alması yavaşladı. 2-3 aydır kilo almıyor sayılır. önceleri 700gr. kadar alırken bir anda durdu ve 150 gr civarı alıyor şimdi. Dr. dediğine göre gayet normal bi durummuş. boy uzaması ve baş çevresi normal şekilde büyümeye devam ediyor. o yüzden sorun etmiyoruz. Ek gıdaları arttırıp dengeli beslenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Fos kilo almaması için pirinç muhallebi , bisküvi falan vermiyoruz. dr. önermiyor. Çok tombul olmasına gerek yok. zayıf kemikleri sayılan bir bebek de değil kızım. o yüzden tavsiyem takmayın... Günlük alması gereken değerleri alsın ve baş boy büyümesi normal devam etsin... Kilo az da olsa alıyo sonuçta... önemli olan aldığı kiloları vermesin...
4-6. aylarında bebeğin kilo artışının yavaşlamasının doğal olduğunu ve ek gıdalara başlamak için sebep olmadığını bilmek gerekir. Aşağıdaki linki tıklayıp faydalı bilgiler edinebilirsiniz.