bebeğim çok kasılıyor :((

Kara_Sevdam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
1.320
1
156
44
karnım devamlı şişkin bebek çok kasıyor kendini çok yoruyor bu durum beni bunaldım aşırı stres yapıyor bu durum bende 33. haftamdayım yürümek birşeyler yapmak çok sıkıntılı kaç defa doktora gittim çözüm yok kimse bişi demiyo erken doğum mu diye nst çekiyorlar o kadar doğum sancısı olmadığını bende biliyorum varmı kimsede böyle bi durum nolur bi çözüm yoksa çıldıracam bazen bebekten sıkılıyorum söylememem gereken şeyleri söylüyorum bebeğime nolur yardım :((

aynı durum bende de var. ayrıca öyle brişey ki yürüyüş yapmaya bile çıkamıyorum 2 dk da wc ihtiyacı hissediyorum.

oturmaya yatmaya korkuyorum kaburgalarımdan ses geliyor, karnım şekil şekil kasılıyor, elimle kol ve bacak kemiklerini bile hissediyorum. sürekli hareket halinde ve dışa doğru baskı yapıyor.

Kızlar benim oğlum da öyleydi. Bi alış veriş için dışarı çıkardım dönene kadar karnım resmen yırtılacak gibi olurdu. Şimdi ne güzel günlerdi diye düşünüyorum. Siz de rahat olun azcık. Ne şanslıyız ki bebeklerimiz sağlıklı. Herşeyden öte Allah bizi evlat sahibi yaptı. Bakın sadece şu sitede anne olmak için doktor doktor gezip buralarda bile çare arayan arkadaşlar var. Lütfen ne kadar şanslı olduğunuzu bilin. Allahın gücüne gider yoksa. Şu günlerinizin tadını çıkarmaya çalışın. Sonra çok daha büyük bir tempo sizi bekliyor olucak. Bol bol dinlenin bence. :16:

cevaplar için teşekkürler benim durumumda birilerinin olmasına üzülmelimiyim sevinmelimiyim bilemiyorum normal birşey ise en azından biraz daha huzurlu olcam peki bununbi yolu yokmu yani bebeği rahatlatmanın hrkeste kasılma yoksa bi sıkıntısı var demektir dimi

Bebegin kasildigini ilk defa duyuyorum...

Kasilan sizin göbeginiz degil mi? Karnimizda olu$an sertlik, içerden yirtilcak gibi bir his rahmin yaptigi kasilmalar sonucu olu$an $eyler. Yoksa bebek zaten yerinin dar oldugunun bilincinde o da ona göre hareket ediyordur.

Örnegin bende dün gece bebegimin kaburgamin altina girdigini hisettim ve o aciyla uyandim sirt üstü dönmû$üm hemen soluma yattim ve yava$ca o $i$kinlik aci kayboldu bebek dogru yere kaydi herhalde. Farkli agrilariniz varsa payla$in doktorunuzla ama 30lu haftalardan sonra zor yatiliyor maalesef.

cevaplar için teşekkürler benim durumumda birilerinin olmasına üzülmelimiyim sevinmelimiyim bilemiyorum normal birşey ise en azından biraz daha huzurlu olcam peki bununbi yolu yokmu yani bebeği rahatlatmanın hrkeste kasılma yoksa bi sıkıntısı var demektir dimi

Yatış pozisyonunu değiştirebilirsin. Sol yanına yatmak gibi, kendini fazla yormamalısın, elini göbeğinin üzerinde gezdirirsen bebişin elini takip edecektir. Sakın ama sakın ona kızma annesii... sen ne kadar stresli olursan bebeğin doğduğunda okadar sinirli ve gazlı bi bebek olur.

Bebegin kasildigini ilk defa duyuyorum...

Kasilan sizin göbeginiz degil mi? Karnimizda olu$an sertlik, içerden yirtilcak gibi bir his rahmin yaptigi kasilmalar sonucu olu$an $eyler. Yoksa bebek zaten yerinin dar oldugunun bilincinde o da ona göre hareket ediyordur.

Örnegin bende dün gece bebegimin kaburgamin altina girdigini hisettim ve o aciyla uyandim sirt üstü dönmû$üm hemen soluma yattim ve yava$ca o $i$kinlik aci kayboldu bebek dogru yere kaydi herhalde. Farkli agrilariniz varsa payla$in doktorunuzla ama 30lu haftalardan sonra zor yatiliyor maalesef.

bende senin gibi düşünüyorum. kasılan bebek değil rahim bence. ki bende de 20. haftadan beri sürekli var. dolayısıyle erken doğum tehdidi de var. kara_sevdam artık 33. haftana gelmişsin ilaç vermez doktorun ama ben bu kasılmaları azaltmak için uterus adelesi gevşetici bi ilaç var pre-par onu kullanmıştım. çok ağır bi ilaç. ve magnezyum da azaltıyor kasılmaları. bence bebeğine kızma ben kasıldığı zaman çok üzülüyorum bebeğim rahatsız oluyor diye. bizim hamileliğimiz de böyle geçecek demekki sıkma canını az kalmış bak. yakında alcaz meleklerimizi kucaklarımıza inşallah

ah ah o kasılmalar yok mu bende de var bu nedenle erken doğum riskim var her kasıldığımda çok üzülüyorum doğum yaklaşıyor diye acaba rahim kasılsığında bebekte bundan rahatsız oluyormudur en çok onu merak ediyorum zaten yeri daraldı yavrumun bi 36. haftalara gelseydik hayırlısıyla

karnım devamlı şişkin bebek çok kasıyor kendini çok yoruyor bu durum beni bunaldım aşırı stres yapıyor bu durum bende 33. haftamdayım yürümek birşeyler yapmak çok sıkıntılı kaç defa doktora gittim çözüm yok kimse bişi demiyo erken doğum mu diye nst çekiyorlar o kadar doğum sancısı olmadığını bende biliyorum varmı kimsede böyle bi durum nolur bi çözüm yoksa çıldıracam bazen bebekten sıkılıyorum söylememem gereken şeyleri söylüyorum bebeğime nolur yardım :((

Çok geçmiş olsun..Ben daha 27. haftamdayım benimde kasıklarımda aşırı ağrı oluyor bazen dediğin gibi oluyorum nefes bile alamıyorum sanki gaz sancısı sanırım benim ki..Ama ne olur bebişine kötü şeyler söyleme az kalmış Rabbim yardımcımız olur inş. senin söylediklerini artık anlabiliyor bunu unutma..

kızlar bu rahim kasılmalarına benm bildiğim kadarıyla dışarıdan yapılan mekanik etkiler ya da bebeğin içerden yaptığı mekanik etkiler de sebep olabiliyomuş.
bu kasılmalar aslında rahimin kendi gergin duruşunu da korumak için yaptığı alıştırmalarmış.
ama bence bebeğin sert hareketleri de kasılmalara neden oluyor olabilir.

bende 34.haftadayım ve bu kasılmalar normal rahim doğuma alıştırma yapıyor doğal bir süreç, bende de oluyor.. ama ben şikayetçi değilim bebeğim sağlıklı olsun yeter ki ben her türlü sıkıntıyı çekerim... çünkü biliyorum ki hayırlısı ile onu kucağıma aldığım an herşeyi unutacağım.. sabırla o günü bekliyorum.. sende bekle ve bebişine içinden olsa dahi sitem etme annesi inan oda annesini üzmeyi asla istemez..:5:

benim de ev taşıdıktan sonra kasılmalarım artmıştı ve adet ağrısı gibi bi rağrıyla oluyordu.çalışınca okuldan geldikten sonra 2 saat sürüyordu.bazen doğum başlayacak galiba diye panik yapıyodum.sonra dr um magnezyum verdi.hiçbi sakıncası yokmuş,tadı da güzel.günde 2 taneye kadar içebilirsin dedi.ben okula devam ettim.baktım olmuyor.doğum iznine ayrıldım 32.haftada.oysa sonraya eklemek için çalışmak istiyordum.ama bebeğmin erken gelebilme ihtimalinden dolayı bıraktım işi.şimdi evde yardımcım var kızımın bakıcısı.ve işlerimede yardımcı oluyor.inanın kasılmalar çok azaldı.demek yorgunluk baya tetikliyrmuş diye düşünüyorum.bende 33.haftamda nst istedim kasılmam çok diye bişi çıkmadı.en önemlisi kendimize çok yüklenmemek sanırım.Rabbim zamanında sağlıkla almamızı nasip etsin kuzularımızı inşallah

arkadaslar ben 16 haftalik hamileyim ve bende duz yattigim zaman sertlesme oluyor sanki bebek biryere toparlaniyo ve buda agri yapiyo sanki cektiriyomus gibi oluyor bu normalmi bu haftalarda rahim buyudugu icinde olabilirmi ve normalde gunde kactan fazlasi olursa tehlikelidir bilen varmi

banada doktor dedi bebek kendini çok kasıyor ve bu kasılmalar bayağıdır var yan yatmaklada geçmiyo erken doğum gibi bi risk yok 3 defa nst çektiler doğduğunda sorunlu olcak gibi bi korkum var kasığımda 6.aydan beri ağrı var iltihap var dediler ilaç verdiler ilaçlarım bitti ama kasığımdaki ağrı hala devam ediyor artık rahmimde de ağrı var bu normal sanırım ama kasılmalar ve mide şişkinliği beni perişan ediyor :(

ben de 33.haftamdayım bebeğim çok hareket ediyor çok kasılıyorum bu erken doğım belirtisi midir doktorum nst de ağrılarım olduğunu gördü erken doğum riskin var dedi bir kaç gün hastanede yattım şimdi ilaç tedavisi alıyorum.inş bebeğim erken doğmaz.

kızlar acilll,normalde 5 şubatta adet olmam gerekiyordu ama 9 şubat gecesi adet oldum ,fakat sanki bu normal adet değil.ben hiç böyle adet olmadım genelde ya kahveye yakın yada bordo gibi gelirdi reglm.ama bu bildiğimiz normal kan rengi.kırmızı..ve çok sancım var .normalde ilk 1.gün ağrılı geçiriirm ben adetimi.2 gün ağrım olmaz rahatlarım.bu sancılı..şöyle anlatayım 9 şubat günü temizlik yaptım ogün yoruldum biraz eğildim kalktım,akşam 8:00 gibi odaya girerken halıya takıldım ve tökezledim.birden karnıma garip bi ağrı girdi ve 1-2 saat sonra kanamam geldi.şimdi ben adetmi oldum,düşükmü yapıyorum.ilk baş pıhtılı geldi daha sonra bildiğimiz kan.2 gündür böyleyim ve sancılarım geçmedi.test yapsam idrar testi eğer gebelik sonlanmamışsa (tabi hamileysem) çıkarmı sizce..

kızlar acilll,normalde 5 şubatta adet olmam gerekiyordu ama 9 şubat gecesi adet oldum ,fakat sanki bu normal adet değil.ben hiç böyle adet olmadım genelde ya kahveye yakın yada bordo gibi gelirdi reglm.ama bu bildiğimiz normal kan rengi.kırmızı..ve çok sancım var .normalde ilk 1.gün ağrılı geçiriirm ben adetimi.2 gün ağrım olmaz rahatlarım.bu sancılı..şöyle anlatayım 9 şubat günü temizlik yaptım ogün yoruldum biraz eğildim kalktım,akşam 8:00 gibi odaya girerken halıya takıldım ve tökezledim.birden karnıma garip bi ağrı girdi ve 1-2 saat sonra kanamam geldi.şimdi ben adetmi oldum,düşükmü yapıyorum.ilk baş pıhtılı geldi daha sonra bildiğimiz kan.2 gündür böyleyim ve sancılarım geçmedi.test yapsam idrar testi eğer gebelik sonlanmamışsa (tabi hamileysem) çıkarmı sizce..

yanlış konu başlığına yazmışsın canım.

ben de 33.haftamdayım bebeğim çok hareket ediyor çok kasılıyorum bu erken doğım belirtisi midir doktorum nst de ağrılarım olduğunu gördü erken doğum riskin var dedi bir kaç gün hastanede yattım şimdi ilaç tedavisi alıyorum.inş bebeğim erken doğmaz.

inşallah erken doğmaz. ama çok hareket etmesi erken doğum belirtisi değil, tam aksi sağlıklı olduğunun göstergesi olduğunu biliyorum. Allah'ın bize verdiği bu güzellikler için şükredip bütün yaramazlıklarına sayılı günde dayanmalıyız diye düşünüyorum. benimde çok sıkıntılarım var ama şükrediyorum bu sıkıntılar bir melek için. bu arada çok kasılır, belli bir yere baskı yaparsa bebişe elinizle hafif hafif dokunup okşayıp yer değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

Back
X