- 13 Mart 2015
- 400
- 160
- 53
- 40
Merhaba arkadaşlar. Hayatım kabus gibi ağlamakla geçiyor. İkili tarama için sonucum. 1.76. Çıkınca üçlü tarama istedi doktor. ondaki değerde 1.50 çıkınca ne olduğumu şaşırdım.Doktorum izine ayrılınca Özel bir hastaneye gittik bu defa,düşük tehlikesi yeni geçtiği için amniyosentez önermedi, Nifty kan testi önerdi, zaten ne derlerse onu yapıyoruz. Kanı verdik sonuç 21 trizomi çıktı, doktor ultrasonla baktı böbrekte genişleme ve kalbinde sıkıntı var dedi, baktı baktı daha fazla konuşmadan amniyosentez yapalım dedi. Onada tamam dedik. Amniyosentez yapıldı. Şuan sonuç bekliyoruz. Benim 1.5 ayım cehennem oldu, hergün dua ediyorum Rabbim sen onu koru birşey çıkmasın diye, doktor bir sürü risklerinden bahsetti. İnanın Rabbim kimseyi sınamasın. Ne yaşadığımı Rabbim bi ben bilirim. İnsanların bana, eee aldırıcanmı demelerinden bıktım. Ben aldırma taraftarı değilim, ama eşim istiyor. Bizim kimsemiz yok vefat ettiler, Oğlum var 10 , yaşında, hiperaktifti çok dışlandık,hastaneye yatmam gerek oğlumu bırakacak yer bulamadım, kimse sorumluluk almak istemedi, Rehberlik, heyet, doktor git gelle geçti, üç ana okulu değiştirdik istenmediği için aldık,. Türkiye şartlarında hiperaktif dikkat eksikliği olan çocuğa nasıl davranıldığını gördüm, onla oynasınlar diye çocuklara abur cubur alıp durdum, yalvardım ne olur onuda aranıza alın diye. Arkamı döndüğümde koskoca insanların yakalarını silkmelerine şahit oldum. Ve bunları eşim hatırlattığında tekrar yıkıldım, Bak biz oğlumuzu kimseye emanet edemedik kimse kabul etmedi vs konuşup duruyor, biz zaten üçlü tarama testi sonucum çıktığından beri konuşuyoruz, Rabbim diyorum bir ihtimal yanılma payı varmış kanda oda bana düşür bebeğimi alırım diyorum. Eşim ben o sorumluluğu alamam diyor, biz ölünce ne yapacak, bile bile durumu nasıl doğsun derim diyor, sonradan hasta olsa o ayrı ama bunu bilerek yapamam diyor, perişanım,