• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegim dili ikiye katlaniyor

dusunuyorum123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
55
11
98
Merhaba arkadaşlar benim 11 aylık bebegim var ve dilini yana dogru iki kat çevire biliyor. Bu neden kaynaklaniyor bilenler varmi benimde esiminde ailesinde böyle yapan yok yani denemege kalktim imkansiz el yardimiyla bile yapamiyorum. Bu neden kaynakli kafama takildi.

iki kat derken tam anlayamadım, iki yanı ortaya doğru yuvarlama şeklindeyse genetik ve normal bir durum benim ailemde de yapan var yapamayan var, başka bir şekildeyse bilemedim tam olarak...

Olur öyle bazi bebeklerde benim çok sevdiğim bi bebis de yapardı tanıdığımız birinin bebeği ve çok tatli oluyor surekli o dili ağzının içinde dönüyordu şimdi 4 yaşında arada yapıyor :)

onu yapmak o kadar kolay değil bilesin
senin bebek farklı
ama korkma sağlıkla ilgili bir problem değil

Normal bi durum.. onceden yazilmis genetik bir durum.. ben de yapabiliyorum mesela.. korkulacak bir durum degil.

image.webp

Bak millet neler yapıyor. Korkacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar benim 11 aylık bebegim var ve dilini yana dogru iki kat çevire biliyor. Bu neden kaynaklaniyor bilenler varmi benimde esiminde ailesinde böyle yapan yok yani denemege kalktim imkansiz el yardimiyla bile yapamiyorum. Bu neden kaynakli kafama takildi.

canım bunda bişey yok bi hastalıkta değil. benim yeğenim 2 yaşında dilini ters çeviriyor. bizim ailede de böyle bişey yok :)

kafaya takılacak birşey yok genetik bir özelliktir herkes yapamaz yapanda da sorun yok bu sadece bir özelliktir her insan yapamaz genlerle alakalı o yüzden korkulacak birşey yok ilköğretim fen kitaplarında bile yazar bu :KK14:

Merhaba okuduktan sonra once bende yapabiliyordum sımdı yapamadığımı fark ettim sabah nasıl yaptığımı hatırladım dilin ucunu sag alt çenenin orda ki noktaya degirip üst damakla baskı yapın

Back
X