Bebegim doymuyor!

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
Kizlar 13gunluk bebegim var. 2 gun onceye kadar gogsum tas gibiydi. Birden yumusadilar ve bebegim sik sik uyanir oldu. Uyaniyor meme ariyor. Sanirim doymuyor. Yaklasik 5 ya da 10 dk emiyor. Gunde 1 kez falan da 20 dkya ulasiyor. Napicam ben kafayi yemek uzereyim

Bebekler ilk dogduklarinda cok uyur, genellikle 10-15 gun uyandirmak icin siz ugrasirsiniz, ama sonra uyku sureleri yavas yavas kisalir sik sik uyanmaya baslar yani doymamasiyla alakali degil.

Gogusleriniz terbiye olmustur o yuzden artik sis hissetmiyorsunuz, ama sutunuz vardir. Yoruldugu icin de hemen uyuya kaliyordur...

Bebegim 6,5 aylik oldu, en az 6 aydir o bahsettiginiz gogus sertligini gormuyorum, cunku artik goguslerim bebegime yetecek kadar sut uretmeye basladi. Merak etmeyin, bol bol emzirin sadece...

Kizlar 13gunluk bebegim var. 2 gun onceye kadar gogsum tas gibiydi. Birden yumusadilar ve bebegim sik sik uyanir oldu. Uyaniyor meme ariyor. Sanirim doymuyor. Yaklasik 5 ya da 10 dk emiyor. Gunde 1 kez falan da 20 dkya ulasiyor. Napicam ben kafayi yemek uzereyim

13 günde göğüslerin terbiye olacağını düşünmüyorum ben. Genelde hormonların o deliliğinin geçmesi süre alıyor. Bebeğin çok az emiyor, 5-10 dk emmekle doymaz zaten. O doymadıkça, aç kaldıkça da az emdiği için sütün azalır normal olarak. Oğlum 40 dkdan aşağı emmezdi gece gündüz. Ama bu demek değil ki tüm süre boyunca emsin. Emerdi, dinlenirdi, emerdi, dinlenirdi. Meme emdiği süre boyunca ağzında olurdu, o istedikçe emerdi. 40 dk.dan sonra çekerdim memeyi genelde. Bulduğun her fırsatta emzir bence. En az 20-30 dk emzirmeye de özen göster. Emmediği zamanlarda da pompan varsa sağ sütünü. Kısa zamanda toplarsın. :)

Ay bi saat suruyor bizim emmesi ustune mama da veriyorum. 9 gunluk benimki. Daha cok emzirin ya da emziremiyorsaniz mama verin.

Sağlık ocağına gittim panikle. Sizin dediğiniz kadar emmiyor. Memede tutsam bile süre hep kısa. Kızımı tarttılar ve 13 günde 500 gram almış. Sütüm az, nasıl oluyor bu dedim ebelere. Bazılarının sütü daha yağlı olur dediler. Şimdilik biraz rahatladım. Bir sonraki kontrolü bekliyorum.
Yorumlar beni çok korkuttu. Kime sorsam uzun emziriyorum diyor. Ama gerçekten bebeğim uzun uzun almıyor. İnşaallah sonraki kontrolü de güzel geçirirsek içim rahatlıycak.

Sağlık ocağına gittim panikle. Sizin dediğiniz kadar emmiyor. Memede tutsam bile süre hep kısa. Kızımı tarttılar ve 13 günde 500 gram almış. Sütüm az, nasıl oluyor bu dedim ebelere. Bazılarının sütü daha yağlı olur dediler. Şimdilik biraz rahatladım. Bir sonraki kontrolü bekliyorum.
Yorumlar beni çok korkuttu. Kime sorsam uzun emziriyorum diyor. Ama gerçekten bebeğim uzun uzun almıyor. İnşaallah sonraki kontrolü de güzel geçirirsek içim rahatlıycak.
Bebegim 6,5 aylik ve en uzun 5-8 dk kalir gogusumde,genellikle 2-3 dk anca emer. ilk 6 ay sadece anne sutu ile (ki calismaya basladigim halde) gayrt guzel kilo aldi. (3700 dogmustu 8 kilo oldu toplam) merak etme, sutun yariyordur hic bos yere ac bu cocuk mama ver laflarini da duyma

Bebegim 6,5 aylik ve en uzun 5-8 dk kalir gogusumde,genellikle 2-3 dk anca emer. ilk 6 ay sadece anne sutu ile (ki calismaya basladigim halde) gayrt guzel kilo aldi. (3700 dogmustu 8 kilo oldu toplam) merak etme, sutun yariyordur hic bos yere ac bu cocuk mama ver laflarini da duyma
Cok sagol canim. Icimi ferahlattin. Neler neler duydum. Az kalsin bebegime mama baslaticaktim. Insanlar cok kafami karistirdi. Bir ara gelen sute ragmen acaba yok mu diye aglamistim

Selam arkadaşım.16 gün önce doğum yaptım ve aynı dertten muzdaribim.İlk başta göğüslerim taş gibiydi elbiselerim sırılsıklam oluyordu ama 1haftadır o halinden eser kalmadı.Sütüm yok değil ama az yetmiyo sanki çünkü bi süre sonra emerken yutkunma sesini duymuyorum,göğüslerimde tamamen fos oluyo.Mamaya başlıcam diyede ağlamaktan iyice tükettim kendimi.Bugün doktor kontrolümüz vardı,2700 doğdu,3100 olmuş,doktor iyi dedi bir de kilo kaybı oluyo iyi almış dedi ama gönlüm tatmin olmuyo ya.Her öğününde tam doyuramıyorum biliyorum.Senin emzirmen nasıl gidiyo,süt durumun nasıl bi sorayım dedim başlığı görünce :KK76:

Selam arkadaşım.16 gün önce doğum yaptım ve aynı dertten muzdaribim.İlk başta göğüslerim taş gibiydi elbiselerim sırılsıklam oluyordu ama 1haftadır o halinden eser kalmadı.Sütüm yok değil ama az yetmiyo sanki çünkü bi süre sonra emerken yutkunma sesini duymuyorum,göğüslerimde tamamen fos oluyo.Mamaya başlıcam diyede ağlamaktan iyice tükettim kendimi.Bugün doktor kontrolümüz vardı,2700 doğdu,3100 olmuş,doktor iyi dedi bir de kilo kaybı oluyo iyi almış dedi ama gönlüm tatmin olmuyo ya.Her öğününde tam doyuramıyorum biliyorum.Senin emzirmen nasıl gidiyo,süt durumun nasıl bi sorayım dedim başlığı görünce :KK76:
Selam canim. 40 olduk artik. 1 ay kontrolunde tekrar tartim yapildi. 1 bucuk kilo almis. Valla ben bile sasirdim. Cunku herkes yarim saat emmeli. Memelerden sut fiskirmali falan diyordu. Acikcasi hic oyle bir durum yasamadim. Bebegm yaklasik5 dk emiyordu. Demek ki doyuyormus. Senin de bebegin doyuyodur canim. Alt degistirirken idrarini yapiyosa doyuyo demektir. Emin olamadigin zamanlarda kilo olctur. Mamaya baslamamaya calis.

Ilk 40 gun kakaya 40 gunden sonra cise bakiliyor doyma kriteri. Kakasinin 3 tane bozuk para tl buyuklugunde olmasi yeterli, cisinin debtum gun toplamda bir kalip margarin kadar olmasi doydugunu gosteriyor. Mama emzik biberon aman uzak durun sonra geri donusler cok zor oluyor.. face de emzirme sanati grubu var kizlar girin gercekten cok yardimlarini goreceksiniz ve sut bebek emdikce iniyor, cogaliyor hic merak etmeyin. Duzenli emziriyorsaniz sagimda yapmayin..

Back
X