Bebek Beslenmesi Bebeğim doymuyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Littledaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
48
24
3
37
Bebeğim 5 günlük. Emzirmeye çalışıyorum. Emerken 5-10 dk sonra uykusu geliyor. Uyuyor nerdeyse. 5 dk gecmeden uyanıyor. Aç olduğunu hatırlayıp ağlıyor. Tekrar emzirmeye başlıyorum. Yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu böyle 4 saate kadar gidebiliyor. sonunda halsiz düşüp uyuyakaliyor. Başlarda mama veriyodum uyuması için yine bayaa bi emzirmeye uğraştıktan sonra. Hemen uyuyodu mamayi alınca ama artık vermek istemiyorum. Sadece benim sutumle beslensin. Hem ilk haftaki süt çok kıymetli besin değeri çok fazla normal sütten. Bebeğim çok fazla süt cekemiyor aslında. Benim goguslerim de son iki iç gündür çok sertleşti sisti ağrı ateş yapıyor. Sert kitleler var. İltihap var sanırım yine onlara rağmen emzirmeye çalışıyorum. Memem boşalınca rahatliyorum hem. Çocuk emmedigi zaman da sagiyorum makineyle. Bebisimi yeterince doyuramiyorum sanırım. Çok üzülüyorum. Tok olmayınca uyumak istemiyor. Günlük uyumasi gereken saat kadar uyuyamiyor ve de beslenemiyor.:((( Napicam ben. Duzelsin diye bu durum çok dua ediyorum. Benim gibi böyle bi sorun yaşayan varsa yardım bekliyorum. :(((((((

Bebeğim 5 günlük. Emzirmeye çalışıyorum. Emerken 5-10 dk sonra uykusu geliyor. Uyuyor nerdeyse. 5 dk gecmeden uyanıyor. Aç olduğunu hatırlayıp ağlıyor. Tekrar emzirmeye başlıyorum. Yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu böyle 4 saate kadar gidebiliyor. sonunda halsiz düşüp uyuyakaliyor. Başlarda mama veriyodum uyuması için yine bayaa bi emzirmeye uğraştıktan sonra. Hemen uyuyodu mamayi alınca ama artık vermek istemiyorum. Sadece benim sutumle beslensin. Hem ilk haftaki süt çok kıymetli besin değeri çok fazla normal sütten. Bebeğim çok fazla süt cekemiyor aslında. Benim goguslerim de son iki iç gündür çok sertleşti sisti ağrı ateş yapıyor. Sert kitleler var. İltihap var sanırım yine onlara rağmen emzirmeye çalışıyorum. Memem boşalınca rahatliyorum hem. Çocuk emmedigi zaman da sagiyorum makineyle. Bebisimi yeterince doyuramiyorum sanırım. Çok üzülüyorum. Tok olmayınca uyumak istemiyor. Günlük uyumasi gereken saat kadar uyuyamiyor ve de beslenemiyor.:KK43:(( Napicam ben. Duzelsin diye bu durum çok dua ediyorum. Benim gibi böyle bi sorun yaşayan varsa yardım bekliyorum. :KK43:((((((

sutu sagdigin da kac cc geliyo. cenesi gucsuz oldugndan ememiyor olabilir. ucu nasil gogsunun varmi.

Aynı şeyleri bende yaşadım malesef silikon göğüs başlıkları satılıyor eczanede ondan al pratik ve bebeğin daha rahat tutmasını sağlıyor memeyi sütünü sağdıktan sonra onu biberonla bebeğe ver sütün boşa gitmesin. Ben 47 gün boyunca her gün saatlerce uğraştım ve şu an memeyi tam anlamıyla bıraktı evolvia mama kullanıyoruz anne sütüne en yakın ve içinde balık yağıda var. İnşallah düzene sokarsın canım çünkü meme emmeyen bebek gerçekten zor

Bebeğim 5 günlük. Emzirmeye çalışıyorum. Emerken 5-10 dk sonra uykusu geliyor. Uyuyor nerdeyse. 5 dk gecmeden uyanıyor. Aç olduğunu hatırlayıp ağlıyor. Tekrar emzirmeye başlıyorum. Yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu böyle 4 saate kadar gidebiliyor. sonunda halsiz düşüp uyuyakaliyor. Başlarda mama veriyodum uyuması için yine bayaa bi emzirmeye uğraştıktan sonra. Hemen uyuyodu mamayi alınca ama artık vermek istemiyorum. Sadece benim sutumle beslensin. Hem ilk haftaki süt çok kıymetli besin değeri çok fazla normal sütten. Bebeğim çok fazla süt cekemiyor aslında. Benim goguslerim de son iki iç gündür çok sertleşti sisti ağrı ateş yapıyor. Sert kitleler var. İltihap var sanırım yine onlara rağmen emzirmeye çalışıyorum. Memem boşalınca rahatliyorum hem. Çocuk emmedigi zaman da sagiyorum makineyle. Bebisimi yeterince doyuramiyorum sanırım. Çok üzülüyorum. Tok olmayınca uyumak istemiyor. Günlük uyumasi gereken saat kadar uyuyamiyor ve de beslenemiyor.:KK43:(( Napicam ben. Duzelsin diye bu durum çok dua ediyorum. Benim gibi böyle bi sorun yaşayan varsa yardım bekliyorum. :KK43:((((((
Merhaba bebeginiz hayırlı olsun, sizinle benzer bir durumu ben de yaşadım. bebegim anne sutunden baska bisey almasin dedim, mama vermemekte inat ettim çok şükür kazanan ben oldum. ilk zamanlar gogus uclarim nerdeyse hiç yoktu ve yanlış emzirmekten yara oldu. oglum surekli agloyordu, ben de gogsumden kan gelerek emzirdigimi zannediyordum. Meğer yavrum aç kalmis sarilik oldu. Cok aciktiginda sagdiginiz sutu çay kasigiyla vermeye calisin. Biberonu hicbir doktor tavsiye etmiyor. Cunku biberondan cok sut gelince bebek emmeyi terk ediyor. diger zamanlarda da emzirmeye calisin. Bebeginiz çok küçük olduğundan çabuk yoruluyordur. Zamanla çenesi güçlenip memenizi daha kolay kavrayacaktir. ne olursa olsun yilmayin, bir süre sonra her şey rayına oturacak biraz sabırlı olun. Bebeklerimizin anne karnından sonra bu dünyaya alışma döneminde güçlü anneye ihtiyaçları var.

Bebegim seninki gibi hemen uyuya kaliyordu. Doktorum uyutma. Iyice doydugundam emin olana kadar yutkua sesini duyarak emzir dedi. Yaklasik 20 dakika. Uyutma. Uyandir dedi. Zaten ac oldugu icin yerine yatirjnca uyanir aglar dedi. Bi sekilde baktin uyuyacak emzirmeyi birak ayaklarina falan dokun dedi. Bu sekilde 15 gunden sonra 1 saat dayanabilir dedi. 1 aydan sonra 2saat dayanabiliyorlar. Ben boyle boyle alistirdim suan doyana kadar emiyor birakmiyor. Doyunca zaten anliyorum emmiyor oynuyor. O zaman birakiyorum.

Biraz sabretmeniz gerekecek, bebeğinizin açlıktan ağlaması sizi biberon kullanmaya sevk edebilir gerekirse kaşıkla doyurmaya çalışın. uykusunun gelmesi ve yorulması çok normal emzirme yastığı vs kullanmadan en rahat pozisyonunuzu alarak emzirmeniz çok önemli gögüs uçlarınız ne kadar çıkmış olursa bebeğiniz o kadar rahat alışır ancak bunun içinde slikon uçlara yönelmeyin çünkü plastiğe alışınca memeyi tutmuyorlar göğüs uçlarınız için yaraya sebep olmadan pompa kullanmanızı tavsiye ederim

Lütfen bu yaşadıklarınız yüzünden bebeğinize mama vermeyin. Artık kendinizi vermek zorunda hissedersenizde lütfen ama lütfen doymadı sanıp yüksek cc mama vermeyin. Benim kızımda doymuyordu. Biz o hatayı yaptık ve mama verdik. Yönlendirende olmadı. Fazla fazla yedirdik ve şu an kilosu yaşıtlarından önde gidiyor. Mümkün olduğunca emzirin. EĞER SARILIĞI YOK İSE Uyuya kalsın olsun, uyanınca yine emzirin. Onların midesi çok küçük. Doyacaktır korkmayın. Emziremediğinizde mutlaka göğüsünüzü sağın ki bahsettiğiniz rahatsızlıları yaşamayın. Sizin için biraz sıkıntı olacak zor olacak ama inanın değer. Sadece 40 gün (tabi bebekten bebeğe değişebilir ama) dayanın 40 gün sonunda bir bakacaksınız ki İnşaallah düzene girmiş. Son olarakta eczanelerde silikon göğüz ucu satılıyor onlarıda deneyebilirisniz. Ben avent kullanmıştım çokta memnun kaldım. Sağlıklı büyüsün İnşaallah.

Çok teşekkürler onerileriniz icin:KK15:
Şimdi bebeğim 21 günlük bu yaşadığımız sorunların hepsi geçti hamd olsun. Bebeğim artık duyuyor, çenesi güçlendi, benim de memeyle ilgili problemlerim bitti hamd olsun, fakat şimdi de gaz problemimiz başladı, o yüzden tam uyuyamiyor, ama geçici bi surecmis, Allah yardımcımız olsun hepimizin...

Sütünü sağ ver, bebek emsin diye inat etme arada mama ver yetmezse,Dr browns biberon al doğal akış olduğundan memeyi bırakmıyor ilerde,1-2 aua kadar böyle idare et sonra sadece meme verirsin,benimde ilk bebekte 2 aya kadar hem meme hem biberon verdim, çünkğ yetersiz beslenmekte sarılık olup hastaneye düşmüştü çocuğum, hep uyukluyordu ,emmiyorsa bile şırınga ile ver sütü mamayı, sakın ha sarılık olmasın yavrucak

Son mesajı şimdi gördüm, oh maşallah bebişe. Gazda geçer merak etme her bebekte oluyor doktora sor damla verir gaz için

Canim. Doğum servisinde calistigim donemde yeni dogum yapan annelere saat basi emzirtiyorduk. Doymayan bebeklerr 3 saatte bir 30 cc mama veriyorduk. Sutunu almasi tabiki onemli. Saat basi emzirip 3 saatte bir mama vermeni oneririm. Biberonla hem emmesi de gelisir. Bebeginin doymasi cok onemli. Illa sadece sutunu alsin diye ugrasirken kan sekerini dusurebilirsin. Kan sekerinin dustugunde uykudan uyandirmakta zorlanirsin. Gucu kalmadigindan emmek de istemez memeyi alamaz. Sana tavsiyem doktorunla da goruserek bir sureligine de olsa mama takviyesine devam etmen. Allah yardimcin olsunn

Çok teşekkürler onerileriniz icin:KK15:
Şimdi bebeğim 21 günlük bu yaşadığımız sorunların hepsi geçti hamd olsun. Bebeğim artık duyuyor, çenesi güçlendi, benim de memeyle ilgili problemlerim bitti hamd olsun, fakat şimdi de gaz problemimiz başladı, o yüzden tam uyuyamiyor, ama geçici bi surecmis, Allah yardımcımız olsun hepimizin...

Gaz problemi 3. Ayda geciyor genelde bnmde 1 bucuk aylik bebegm gaz sorunumuz var kolik problemi var hetgun ayni saatte huzursuzluk ve sanci geliyor arabayla gezdirmek ve yikamak en iyi çözüm fakat evde ugrasmaya devam ediceksen doktorumda damla vermiyo bakanlik yasaklamış bagirsak sistemini bozuyomus bebegin baska bi doktora gttigimde metsil verdi mecbur kalmadikca verme dedi cok aglarsa veriyorum ama gaz çıkarma sorunu 3 aya kdr yinede devam edicektir

Sütğ yemtmedğni nereden anlıyosunz. Bnm oğlm 2 ay 10 günlük oldu ilk 1 ay kilo alımı gayet iyiydi ama bu ay aşıya gittiğimzde , 00 gram almş ni ayda 2 hafta snra kontrle gittik gene aynı 4300 dü kilosu hiç almamış. Önceden fışkırıydu sütüm miillet sağolsun yok yetmiyodr dediler snra gmrenler oo baya sütün var falancann kızınn yoktu emziremedi faln faln derken şmdi çok az blyrm çnkü önceden kaynıyodu şmdi aryık kaynamıyo. Tadımlık geliyo dyebilirm ama doktr mama almyn dyo hala. Doktor öle desi dye eşim de almıyo napcam öle aglamıyo da yani emerlen uyuyo kalıyor memede. Sizce sütüm yetiyo mudur. Uzun oldu kusura bakmayın hakkınız helal edin

Benim oğlumda 4ayına girecek üç aydan sonra çok az kilo alıyor haftada 100 gr falan ama ben sadece anne sütü veriyorum dr da gitmedim

Ama bnmki ayda 100 gram almş. Doktr az dedi mama baslayalım mı n3 diyosunz dedim yok bu ay takip edelim dedi bakalm 3. Cü ayına ayın 6sında giricek o zaman gidicez nolck bakalm

Sütğ yemtmedğni nereden anlıyosunz. Bnm oğlm 2 ay 10 günlük oldu ilk 1 ay kilo alımı gayet iyiydi ama bu ay aşıya gittiğimzde , 00 gram almş ni ayda 2 hafta snra kontrle gittik gene aynı 4300 dü kilosu hiç almamış. Önceden fışkırıydu sütüm miillet sağolsun yok yetmiyodr dediler snra gmrenler oo baya sütün var falancann kızınn yoktu emziremedi faln faln derken şmdi çok az blyrm çnkü önceden kaynıyodu şmdi aryık kaynamıyo. Tadımlık geliyo dyebilirm ama doktr mama almyn dyo hala. Doktor öle desi dye eşim de almıyo napcam öle aglamıyo da yani emerlen uyuyo kalıyor memede. Sizce sütüm yetiyo mudur. Uzun oldu kusura bakmayın hakkınız helal edin

Sütün yetip yetmedigini anlamak icin hesaplama yapiyo doktor gunluk 30 gr kilo almaliymis bebek kac gunlukse 30u carpiyor cikan sonucu dogum kilosuna ekliyor mesela 10 gunluk bebegin 300 gr kilo almasi gerekir 10 gunde eger 3 kilo dogmussa 10 gun snra 3300 gr kiloya sahip olmasi gerekir

Çok teşekkür ederim. Niziö doktoeum hiç bişi hesaplamdı. Basta iyiydi şimdi neden düştü yavaşladı kilo alımı dedi bu ay kontrol edelim takip edelim bi dedi o kadr.

Back
X