Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayir malesefEllerini ağzına sokmaya çalışıyor mu çünkü bu bile elini tanimaya belirtidir
Aylık kontrole gittiğinizde bir doktorunuza danışın testler yapabilirler motor becerileri için falan. Erken doğum olmadı değil mi o da etkileyebiliyorHayir malesef
37 haftalik dogdu. Biraz erken dogdu diye desem diger seyleri zamaninda yapti. Yuzumuzu incelemesi goz temasi kurmasi bilincli gulumsemesi agulamasi bunlari zamaninda yaptiAylık kontrole gittiğinizde bir doktorunuza danışın testler yapabilirler motor becerileri için falan. Erken doğum olmadı değil mi o da etkileyebiliyor
Olabilir ama el kesfetmek biraz daha zahmetli bir sey bir kaç hafta daha bekle hala bir gelişim yoksa doktora danışırsınız. Goz teması falan kuruyorsa bence bi kaç hafta sonra el ile de ilgilenir37 haftalik dogdu. Biraz erken dogdu diye desem diger seyleri zamaninda yapti. Yuzumuzu incelemesi goz temasi kurmasi bilincli gulumsemesi agulamasi bunlari zamaninda yapti
2 aylik bebeklerin ellerini incelediklerini ellerini emdiklerini okuyunca tedirgin oldum. Insallah dediginiz gibi olurOlabilir ama el kesfetmek biraz daha zahmetli bir sey bir kaç hafta daha bekle hala bir gelişim yoksa doktora danışırsınız. Goz teması falan kuruyorsa bence bi kaç hafta sonra el ile de ilgilenir
Zaten yatirdigimda genelde ellerini ayaklarini cirpar ilgisini ceken seyler yaklastirdigimda da ayni. Farkli bi tepki olmuyo ellerinde yaniMerhaba. Ona ilgisini çeken bir şey yaklastirdiginizda çırpınıyor mu kollarını kullanarak?
Benim bebeğim 60 günlükken yumruklarını izlemeye başladı. 70 günlükken uzanmaya başlamıştı. Bunu söyleyince sanırsınız motor beceriler hep önde oldu. Ama bebeğim 16 aylık yürüdü. Şu 19 aylık, hala paytak paytak yürür. Ama mesela 9 aylıkken kalem kapağı takıp çıkarırdı. 15 aylıkken iki sözcüklü cümle kurmaya başlamıştı. Yani bebekler genetik, ilgi ve uyaranların ortak ürünü olarak bir alanda çok hızlı gelişim gösterip bir alanda biraz geç kalabiliyorlar. Bireysel farklılık aralığı çok geniş anlayacağınız. Bence panikleyeceginiz bir durum yok, biraz daha bekleyin ufaklığı.
Şu an çırpındığı nesneleri almak istediği için heyecanlanıyor, çırpınıyor. Bir kaç hafta içinde uzanmalar başlar.Zaten yatirdigimda genelde ellerini ayaklarini cirpar ilgisini ceken seyler yaklastirdigimda da ayni. Farkli bi tepki olmuyo ellerinde yani
Onunde bi sey olmasa da elini ayagini cirpiyor. Onune cingirak getirdigimde elini ona yaklastirarak cirpmiyor. Elleri genellikle acik parmagimi koydugumda kapatmiyor eliniŞu an çırpındığı nesneleri almak istediği için heyecanlanıyor, çırpınıyor. Bir kaç hafta içinde uzanmalar başlar.
Etrafınızda bebek yoksa belirgin bir uzanma hareketi beklediginiz için farketmemis olabilirsiniz belki değişimi. Çok beceriksiz uzanmaya başlıyorlar. Cirpinirken mesela nesneye yaklaştırır elini ama dokunacak kadar kontrol edemez kendini ve eli nesneye yakın cirpinmaya devam eder. Elini sıkça yumruk yapıyorsa küçük bir çıngırak sıkıştırın eline. Çıngırağı takip ederken elleri arada duraksiyorsa, her zamanki çırpınma hareketinden farklı cirpiniyorsa kolunu kontrol etmeye çalışıyordur.
Doktor videolarında görmüşsünüzdür bebeğin avucuna doktor parmağını koyuyor, bebek o kadar sıkı kavrıyor ki o kuvvetle doktor ayağa kaldırıyor bebeği. Benim bebeğim de hiç böyle sıkı kavramadı parmağımı. Doktora sormuştum, o kadar sıkı kavraması gerekmiyor tepki versin yeter demişti. Şu an bebeğim tamamıyla normal bir bebek. Hatta uzman görüşü üstün zekalı adayı olduğu yönünde, test için uygun yaşı bekliyoruz. Siz de doktorunuza danışın içiniz ancak öyle rahatlatacak.Onunde bi sey olmasa da elini ayagini cirpiyor. Onune cingirak getirdigimde elini ona yaklastirarak cirpmiyor. Elleri genellikle acik parmagimi koydugumda kapatmiyor elini
Malesef avucuna dokundugumda hic tepki yok. Cok endiseliyim surekli gozlemliyorumDoktor videolarında görmüşsünüzdür bebeğin avucuna doktor parmağını koyuyor, bebek o kadar sıkı kavrıyor ki o kuvvetle doktor ayağa kaldırıyor bebeği. Benim bebeğim de hiç böyle sıkı kavramadı parmağımı. Doktora sormuştum, o kadar sıkı kavraması gerekmiyor tepki versin yeter demişti. Şu an bebeğim tamamıyla normal bir bebek. Hatta uzman görüşü üstün zekalı adayı olduğu yönünde, test için uygun yaşı bekliyoruz. Siz de doktorunuza danışın içiniz ancak öyle rahatlatacak.