Bebek Beslenmesi bebegim emmeyi reddediyor :( biraz uzun yazdim ama tecrubeli goruslere ihtiyacim var:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

45 günlük kızım bi haftadir emmiyo reddediyo emmeyi 5 dk ancak emiyo. Ilk iki hafta zorla emdi sonra duzeldi. Şimdi eski haline döndü yardımcı olur musunuz? Emmeyi reddedecegi sebepler yok ortada
BüyÜ ihtimal gazdandır. Ağlamaları varsa memeyi bırakıp bırakıp.... Emzirme sıklığınızı bilmiyorum. Belki acıkmıyor. Belki sütünüz pek yağlı geç acıkacak. En iyisi kilo takibi. Ayda 800grli ve üstü alıyorsa normaldir.

Benzer konu bulmuşken tekrar konu açmayayım dedim. Benim de bir sorum olacak.
Bebeğim tam 3 ay 5 günlük. Birkaç gündür memeyi görünce ve hissedince ağlama durumu oluyor. Şimdiye kadar kilo alımı gayet iyi gitti. Bugün artık ikimiz birden ağlama krizine girdik. Ne emiyor ne uyuyor ne yatıyor. Sürekli kucağımızda hoplatıp şarkı söylememiz gerekiyor susması için. Emmek istemediği için ağlıyor aç kalıyor ve daha çok ağlıyor. Memeyi bırakmasından korkuyorum.
Bugün eşimin ısrarı üzerine hipp organik bebek sütü aldık. Daha kullanmadık. Sizce böyle krizli durumlarda kaşıkla bu mamadan versem anne sütünü bırakır mı? Çünkü ilk açlığı biraz geçince memeyi alıyor devamında. Biraz karışık anlattım ama aynı şeyleri yaşayan anneler yardımcı olacaktır. Başka yöntemler de varsa paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkür ederim..

Bebeğim tam 3 ay 5 günlük. Birkaç gündür memeyi görünce ve hissedince ağlama durumu oluyor. Şimdiye kadar kilo alımı gayet iyi gitti. Bugün artık ikimiz birden ağlama krizine girdik. Ne emiyor ne uyuyor ne yatıyor. Sürekli kucağımızda hoplatıp şarkı söylememiz gerekiyor susması için. Emmek istemediği için ağlıyor aç kalıyor ve daha çok ağlıyor. Memeyi bırakmasından korkuyorum.
Bugün eşimin ısrarı üzerine hipp organik bebek sütü aldık. Daha kullanmadık. Sizce böyle krizli durumlarda kaşıkla bu mamadan versem anne sütünü bırakır mı? Çünkü ilk açlığı biraz geçince memeyi alıyor devamında. Biraz karışık anlattım ama aynı şeyleri yaşayan anneler yardımcı olacaktır. Başka yöntemler de varsa paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkür ederim..
Bence mama verme. Sorun sütünün yokluğu değil. SütünÜ sağ kaşıkla ver. Elle bile sağabilirsin. Bebekler bazen olur öyle. Farklı bir şey yersin, birşeye korkar,gazı olur,gece uyurken üşümüştür, başı karnı vs ağrıyordur. .. Sen o emmeyi nce sinirleniyorsan ona kızmasan da anlıyor veletler. Önce sen sakinleş. Duş al onu yıka. Bırak ağlasın. Dans Et kucağında. Tıpışla... baktın hala emmiyor sağ bardağa ver kaşıkla. Baktın ona da Öğğ yapıyor kusardı gibi dra git. İdrar yolu enf bile çıkabilir.

Teşekkür ederim..
Netten Tomrisin emzirme notlarını okuyun lütfen çok işiniz yarayacak :)

Çok teşekkür ederim cevaplar için, yoluna giriyor yavaş yavaş sanırım.
Söylediğiniz şeyi okuyacağım :)

ben de ilk dogdugu andan beri 40 i cikana kadar emme sorunu yasayan bir bebek annesiyim. Benimki hastanede yatti malesef ve o donem emziremedim sagdim ve biberonla beslediler kuvezde oldugu icin cok zor gunlerdi ve aglamaktan helak olmustum o yuzden bu konunun ne kadar hassa oldugunu cok iyi bilirim diger anneler de bilir tabii ki.

suan 7 aylik olduk ek gidaya 5inci ayin sonlarina dogru tattirma seklinde gectik. Dediginiz sikintilarin benzerini yasiyoruz ama sizinki kadar degil kisa kaliyor memede aktif olarak bir emmesi olmuyor uyanikken ve hep arkaya bakmaya calisiyor ama bunlar aslinda gelisim acisindan onemli imis algilari acik oldugunu gosterirmis. Emzirirken hizasina yastik koyup los bir alan yapiyorum kafasina o zaman emiyor tv falan kapatiyorum hic ses olmuyor.

O yuzden bana sorarsaniz kimsenin olmadigi hafif karanlik resim renkli seylerin vs olmadigi bir odada ve hep ayni koltukta emzirin. Ben ilk baslarda ayakta sarki soyleyerek emzirirdim ve aninda emmeye baslardi simdi sadece sarkiyi soyleyince devam ediyor. Cok komik gelebilir ama ari viz viz sarkisiyla emiyor.

Gece uyurken en kaliteli emme surecini yasiyoruz.

Bir de emzirme hemsiresiyle gorustum yakin zamanda bana dedi ki senin kullandigin parfum ter ten kokun hepsi emmesinin degismesine neden olur. Siz de regl olduktan sonra tamamem kesti dediniz ya aklima o geldi hani reglken bir kokumuz oluyor belki ondan da emmek istemiyordur. Once bir dus alip mi denesiniz. Lutfen aglamayin en azindan ilk 6 ay emmis bazi doktorlar 6 aydan sonrasi icin faydasinin kalmadigini savunuyor oyle birakan anneler cok. Duygusal acligini dindirmek icin emiyorlarmis 6 aydan sonra bunu savunan cok doktor var uzulmeyin lutfen.

Yakinlarda imkaniniz olursa bir emzirme hemsiresiyle gorusebilirsiniz cok yardimi oluyor. Ankaradaysaniz onerebilirim.

Çok teşekkür ederim cevaplar için, yoluna giriyor yavaş yavaş sanırım.
Söylediğiniz şeyi okuyacağım :)
Canim seni cok iyi anliyorum ben de ayni seyi yasadim benim kizim da 4aylikken emmeyi reddetmeye basladi.kucagimda gezdirerek sarkilar hoplamalar neler nelerle emzirdim.cozumu bebegimi bi yere yatirip uzerine kapanarak emzirmede buldum.emzirme pozisyonunu almak istemiyodu resmen.cok zor.ben direndim mama vermedim zamanla duzeldi.iki yasini gecti ben biraktirdim memeyi.sonradan duskun oldu yani.seni anlayabiliyirum ama uzulmemeni tavsiye ederim.simdiki aklim olsa o kadar yipranmazdim arada mama bile verirdim.mama da zehir degil neticede sirf mamayla buyuyen bebekler var.kendini uzme umarim duzelir bizdeki gibi ama saglikli olmasi yeter hic canini sikma

Canim seni cok iyi anliyorum ben de ayni seyi yasadim benim kizim da 4aylikken emmeyi reddetmeye basladi.kucagimda gezdirerek sarkilar hoplamalar neler nelerle emzirdim.cozumu bebegimi bi yere yatirip uzerine kapanarak emzirmede buldum.emzirme pozisyonunu almak istemiyodu resmen.cok zor.ben direndim mama vermedim zamanla duzeldi.iki yasini gecti ben biraktirdim memeyi.sonradan duskun oldu yani.seni anlayabiliyirum ama uzulmemeni tavsiye ederim.simdiki aklim olsa o kadar yipranmazdim arada mama bile verirdim.mama da zehir degil neticede sirf mamayla buyuyen bebekler var.kendini uzme umarim duzelir bizdeki gibi ama saglikli olmasi yeter hic canini sikma
Çok teşekkür ederim. Doktorumuz medela biberonu önerdi. Anne memesi gibi çektikçe gelen bir biberon. Kendim de denedim gerçekten sağlam bir güç uygulamak gerekiyor. Çok sıkışınca kendi sütümü sağıp onunla veriyorum. Yetmezse mama veriyorum şimdiye kadar 2 haftada iki kere verdim. Ama sanırım boşuna uğraştım. Çünkü şimdi büyüyor ve artık doyuyor eskisi gibi değil. Muhtemelen o acıkmadan ağzına memeyi tıkıyorum, o yüzden istemiyor.

Teşekkür ederim..
Kaşıkla verirsen bırakmaz...sakın bu kritik dönemde biberon verme risk alma

Back
X