bebegim emmiyo sutumu nasil keserim yardim

arif kizi nurgul

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2015
96
23
8
33
Arkadaslar bebegjm emmiyo mama kullniyoruz.sutm geliyo emmedgi icin kaliyo ve goguslerm tas gibi oluyo ve agriyo.pomba aldm sagyrm atiyorum yumusuyo goguslerim ama yine sut geliyo ben sagdkca nasil kesebilirim lutfen yardim edin.

Sağdığın sütü biberon ile versen. Hem sütün ziyan olmaz hem sık sık saydığın içim göğsün şişmez htm de bebeğin anne sütü ile beslenmiş olur...

Arkadaslar bebegjm emmiyo mama kullniyoruz.sutm geliyo emmedgi icin kaliyo ve goguslerm tas gibi oluyo ve agriyo.pomba aldm sagyrm atiyorum yumusuyo goguslerim ama yine sut geliyo ben sagdkca nasil kesebilirim lutfen yardim edin.
biberon alan bebeğin var ve sağdığın sütü çöpe mi döküosun?? direk bebeğine biberonla ver..
bebeğin onu da almayacaksa burda anne sütü arayan bi ton insan var.. buzlukta saklayıp onlara ulaştırabilirsin.. ziyan etme bence..

Merhaba sizin sorduklarinizi bende surekli arastirdigim icin okudum mesajlarinizi normal mi yaptiniz sezaryenmi? Sutunuz hemen geldi mi acaba? Simdi ayni sorulari bende sorar oldum cok mu gec geliyormus sut sezaryende? :/

Merhaba.ben 39+3 de sezaryen dgm yaptm dogumdn snra hemsreler geldi onlr yardmci oldlr emzrmm icin ve ggsumu sktilar direkt sut geliyodu.yani zaten ilk basta sari sut dnilen bi sut var o geliyo tabi snraki gunler artarak geldi.emzrmedn once goguslerini sicak suyla yika yada sicak havlu koy ggslrine yada en garantisi sick banyo yap sk sk sutn gelmesede emzr.bol bol da sivi tukettin mi korkacagn bi durum olmadgini goreceksn

• Beğen
Reactions: Rup
Merhaba.ben 39+3 de sezaryen dgm yaptm dogumdn snra hemsreler geldi onlr yardmci oldlr emzrmm icin ve ggsumu sktilar direkt sut geliyodu.yani zaten ilk basta sari sut dnilen bi sut var o geliyo tabi snraki gunler artarak geldi.emzrmedn once goguslerini sicak suyla yika yada sicak havlu koy ggslrine yada en garantisi sick banyo yap sk sk sutn gelmesede emzr.bol bol da sivi tukettin mi korkacagn bi durum olmadgini goreceksn
Supersin ya cok tesekkur ederim peki sezaryendan yana sorun olmadi degil mi kac gune toparlandin? Iki dogumda beni urkutuyor ama yalvaricam sezaryen icin cunku agri dayanimi az bi insanim korkuyorum normalden :)

Sezaryen toparlanmasin normale gor zor bi durum.bende hamillegm basndan beri norml dgmdn ck korkan sezaryen yapmk istyn biriydm ck korkydm ole bole dgl yani o kdr ki cocugumn cikisini bile gormektn vazgctim.dedim ki beni genel anestezi yapin bne uyuyim uyanym bitms olsn ki olede oldu.ha benmki birazda zorunlu sezaryen olmstu bebgm kordonunu boynuna dolamisti riske atmadi dr um.ama tabi benm dguma gderken sancm vardi dgmdn snra uyandgmda hem belimde sanci hem dikis yermde bi yanma vardi agri kesciler kar etmiyodu benmde agri esigim cok dusk.zaten sezaryendn snra kendini yatalak hissediyosn cnku karnndan ikiye bolunmussn.harekt edemysn ben aksam dgm yaptm gece hemsre geldi ccgumu ck sevmsti kendisi mama yedryodu ben de onu ole grnce ck agldm bnm ccgm ama baskasi mama ydryo ben yapamyrm die sabah hemsre geldi beni yurtmek icin yurudktn snra biraz dha iyidm.snra artk zor olsada ben hersyini yapmaya calstm 1 hafta yatmali dylr ama ben yatmadm hep ben ilgilendm bebgmle annem yanmda olsada gece gndz ben baktm.ama ck zor yattgn yerden kalkamysn kalktn mi yatamysn sana o agriyi anlatamm haslaniyosn agridn.haftalr snra dha ii oluyosn ama baslari ck zor bide bn yatmadm hep kalktm o yzdn zr sunuda solym sana evnde lavobon mutlaka klozet olmali cnku otramysn.bide dikkt et iltihap flan olmasn dikis yerlernde temz tt kendini.biraz zor ama normal dogumdn yinede dha cok korkyrm.2. Cck icin korkmyrm ama normal dgrsaydm korkrdm

• Beğen
Canim cok saol verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim cok sukurki kurtulmussun Allah sana ailene yavruna saglik sihhat uzun guzel omurler versin.. zordur kesin bende simdiden korku basladi hayirlisi olsun tabi insallah sag salim atlarim bende, ikinci cocuk icinde hayirlisi olsun canim belki daha kolay olur artik alisti vucudun en azindan hayirlisi... dogumun her turlusu sorunmus zaten normal doguranda 6 ay oturamamaktan sikayetci onunda sikintisi buyukmus zaten :(

Sagl cnm.allah sanada hayirli kolay dogumlar nasip etsn insallh.senin ve bebegin icin hangisi hayirliysa o olsn insallh ama illa bign hepsi gecyo ama 1 ay ama 6 ay geliyo gecyo.simdi onun yzune bakyrm da evet cok zordu ama onun icin herseye deger allah hepimizn ccklarini bize bagislasin insallh saglikli olsnlarda agridr geliyo gcyo.allah baska dert vermsn

• Beğen
Sagl cnm.allah sanada hayirli kolay dogumlar nasip etsn insallh.senin ve bebegin icin hangisi hayirliysa o olsn insallh ama illa bign hepsi gecyo ama 1 ay ama 6 ay geliyo gecyo.simdi onun yzune bakyrm da evet cok zordu ama onun icin herseye deger allah hepimizn ccklarini bize bagislasin insallh saglikli olsnlarda agridr geliyo gcyo.allah baska dert vermsn
Amin canim benim dogru diyorsun tatlim hayirlisi olsun tabi hepimiz icin en hayirlisi neyse o olsun cok saol canim paylasimin icin.. guzel guzel paylasimlarimiz olsun insallah :anneadayı::nazar::KK200::KK15:

Hayirli olsun canim Allah bagislasin, bakalim kismet neyse artik korkuyor insan hayirlisi olsun :anneadayı: tesekkur ederim

Hayirli olsun canim Allah bagislasin, bakalim kismet neyse artik korkuyor insan hayirlisi olsun :anneadayı: tesekkur ederim
Canım korkunu anlıyorum. Bende 3 ay once dogum yaptim. Hiç korkma. Ben belimden uyusturdum. Bebegimin dogdugu anı gormek istedim. Cokta guzeldi iyikide oyle istedim. Saat 5te dogum yaptim gece 11de yurudum ve ertesi gun saat 3te evime geldim canım. Kimsem yoktu birtek esim vardi yanimda. Herseyimi kendim yaptım. Ilk gunler yatip kalkmak zor oldu ama ben hepsini kendim yaptim. 1 hafta sonra geldi annem. Ama ben coktan iyilesmistim. Suan yara izim belli bile degil sanki dal çizigi gibi. Havalar sogumasina ramen yaramda hic agrı sızı yok cok sukur. Sadece biraz belim agriyor ama oda sicak su torbasiyla hemen geci veriyor.

Ben doguma gitmeden once sancida cektim. Ama sezaryan cok kolay oldu benim icin.
Agrisiz sizisiz. Elbette zorlaniyorshn ilk zamanlar. Ama bebegin herseyi unutturuyor. Suanda cok iyiyim Allahima bin sukur. Hic korkma normal dogum istemiyorsan sezaryan ol. Ama genel anestezi ile bbegin etkiilenebilir. Unutma. Ben belden uyusturmani tavsiye ederim. Dogum yarim saat suruyor 10 dkda cikiyor bebek. Sen hic bisey hissetmiyorsun sadece ilk basta bebegin kafasini cikarticaklari zaman tekmelerini hissediyorsun. Oda her zamanki gibi zaten. Anlamiyorsun bile. Yaninda birisi seninle hep konusuyor zaten. Ameliyatin ilerleyisi hakkinda havadan sudan herseyden kafani dagitiyor. 10 dk sinra bebegjji goruyorsun cok cok guzel bir duygu. Kesinlikle bu ani yaşamalısin. Bebegimin o yesil bezler içinde aglayisi. Yanagima yaklastirdiklarinda susmasi hic gozumun onunden gitmiyor. Allah herkse hasip etsin insallah. Sakın korkma güclu ol. Cok güzel dakikalar. Bebegini gordukten sonra hicbirsey hissetmiyorsun zaten. Biran once gidip sevmek istiyorsun. Genel anesteziyle hunlari yapamazsin emziremezsin. Mama vermek zorunda kalirlar. Sonra senin bebeginde emmez. Hemde bu hayatinda yasayacagin en harika dekikalari kacirmis olursun...

Canım korkunu anlıyorum. Bende 3 ay once dogum yaptim. Hiç korkma. Ben belimden uyusturdum. Bebegimin dogdugu anı gormek istedim. Cokta guzeldi iyikide oyle istedim. Saat 5te dogum yaptim gece 11de yurudum ve ertesi gun saat 3te evime geldim canım. Kimsem yoktu birtek esim vardi yanimda. Herseyimi kendim yaptım. Ilk gunler yatip kalkmak zor oldu ama ben hepsini kendim yaptim. 1 hafta sonra geldi annem. Ama ben coktan iyilesmistim. Suan yara izim belli bile degil sanki dal çizigi gibi. Havalar sogumasina ramen yaramda hic agrı sızı yok cok sukur. Sadece biraz belim agriyor ama oda sicak su torbasiyla hemen geci veriyor.

Ben doguma gitmeden once sancida cektim. Ama sezaryan cok kolay oldu benim icin.
Agrisiz sizisiz. Elbette zorlaniyorshn ilk zamanlar. Ama bebegin herseyi unutturuyor. Suanda cok iyiyim Allahima bin sukur. Hic korkma normal dogum istemiyorsan sezaryan ol. Ama genel anestezi ile bbegin etkiilenebilir. Unutma. Ben belden uyusturmani tavsiye ederim. Dogum yarim saat suruyor 10 dkda cikiyor bebek. Sen hic bisey hissetmiyorsun sadece ilk basta bebegin kafasini cikarticaklari zaman tekmelerini hissediyorsun. Oda her zamanki gibi zaten. Anlamiyorsun bile. Yaninda birisi seninle hep konusuyor zaten. Ameliyatin ilerleyisi hakkinda havadan sudan herseyden kafani dagitiyor. 10 dk sinra bebegjji goruyorsun cok cok guzel bir duygu. Kesinlikle bu ani yaşamalısin. Bebegimin o yesil bezler içinde aglayisi. Yanagima yaklastirdiklarinda susmasi hic gozumun onunden gitmiyor. Allah herkse hasip etsin insallah. Sakın korkma güclu ol. Cok güzel dakikalar. Bebegini gordukten sonra hicbirsey hissetmiyorsun zaten. Biran once gidip sevmek istiyorsun. Genel anesteziyle hunlari yapamazsin emziremezsin. Mama vermek zorunda kalirlar. Sonra senin bebeginde emmez. Hemde bu hayatinda yasayacagin en harika dekikalari kacirmis olursun...

Yaaa canim ne guzel aciklamissin cok tesekkur ederim icim rahatladi kizlar bugun sayenizde cok tesekkur ederim :) insallah bende o duyguyu yasamayi cok istiyorum Allah her isteyene nasip etsin tabi. Allah hepinizin yavrularini anali babali buyutsun, uzun omurler versin sizlere ve yavrulariniza... cok tesekkur ederim ilgileriniz paylasimlariniz beni cok rahatlatti Allah razi olsun :KK200::KK200::KK200:

Ne demek
Yaaa canim ne guzel aciklamissin cok tesekkur ederim icim rahatladi kizlar bugun sayenizde cok tesekkur ederim :) insallah bende o duyguyu yasamayi cok istiyorum Allah her isteyene nasip etsin tabi. Allah hepinizin yavrularini anali babali buyutsun, uzun omurler versin sizlere ve yavrulariniza... cok tesekkur ederim ilgileriniz paylasimlariniz beni cok rahatlatti Allah razi olsun :KK200::KK200::KK200:
canim benim dogum hikayemide yazdim okumak istersen :)

Bende senin gibi korkuyordum sonra icimden. Bu dunyada dogurmayan kadın yok ya elbet bir sekilde dogacak icimde kalacak degil ya diyerek kendime gülüyordum :D

Rica ederim her zaman soru sorabilirsin. Bebek doguncada yardimci olmak isterim :)
Ben yalnizdim cok zorlaniyordum ilk baslarda birseyde bilmiyordum ama cok sukur büyüyoruzz :)

• Beğen
Ne demek

canim benim dogum hikayemide yazdim okumak istersen :)

Bende senin gibi korkuyordum sonra icimden. Bu dunyada dogurmayan kadın yok ya elbet bir sekilde dogacak icimde kalacak degil ya diyerek kendime gülüyordum :KK70:

Rica ederim her zaman soru sorabilirsin. Bebek doguncada yardimci olmak isterim :)
Ben yalnizdim cok zorlaniyordum ilk baslarda birseyde bilmiyordum ama cok sukur büyüyoruzz :)
Ayy Allah razi olsun cok saol canim benimmm dogru siyoesun buyuyoruz boyle boyle cok saol canimmm:KK200:yazini hemen okuycam:KK200:

kız neden atıyosun sütü atılır mı hiç sağ sağ ver çocuğa biberonla hatta buzdolabına depola fazla gelenleri verdiğin mama anne sütünün yerini tutar mı hiç

Back
X