Bebek Beslenmesi Bebegim emmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedacura

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
1
0
16
35
İstanbul
Merhaba

Benim kizim henuz 45 gunluk ve dogdugu gunden beri emmek istemiyor. İlk dogdugunda cok az biberonla veriyoduk sonra beni emmeye basliyodu 10 gunlukken biberonsuz almaya basladi. Simdi yine emmek istemiyir. Yalanci emzigi deli gibi emiyir biberonu emiyor ama ben emzirmeye cslistigimda kiyameti kopariyo ayni durumda olanlar varmi. Ayrica kizimda reflu var emdigini kusuyor gunluk 4 kere gaviscon veriyorum. Ama son gunlerde bardaktan bosalir gibi degil emdikten yarim saat sonra kesik kesik salyali kusmaya basladi. Nasi bas edecegimi gercekten sasirdim artik. Onerisi olanlar varmi

Slm
benimde iki aylık bir kızım var ilk günlerde güzel emiyordu ama daha sonra iştahı gittikçe azaldı simdide sol gögsümü emmiyor zorluyorum olmuyor doktor mamaya gerek yok dedi ama bebeğim sürekli acıkıyor bende suan ne yapacağımı bilemiyorum .tavsiyesisi olan var mı

Iki saatte bir emzirir gibi sagin biberonla verin. Ama bu seferde biberona alisip sizi birakirsa... ama bence yine de sagin iki saatte bir cunku o emmedikce goguslerinizde sut de birikmeyecek, tembellesecek. Hem biberonda hazir olur, once emzirmeye ugrasin uykusunda filan olmazsa yedekteki biberonlari devreye sokarsiniz. Daha da kucuklermis doysunlar yeter yani.

Merhaba öncelikle aynı durumu ben de yaşadım. Şu an kızım 25 aylık ve memeden kesemiyorum.çok düşkün. Ne hissettiğinizi anlıyorum.kızımı 9 ay boyunca zoraki emzirdim. Uykuda..koşarak Zıplayarak. .emzik verip çaktırmadan emziği çıkardım hemen meme verdim falan filan...sonra kızımın neden böyle yaptığını çözdüm. Bnm kzm memeden sütün gelmesini beklemek istemiyordu. Ben de göğüs pompasıyla göğsümü uyadm süt akmaya başlayınca hemen memeyi kızıma verdim.o şekilde reddedemiyordu..3 gün sonra pompa kullanmadan direk kızıma verdim memeyi.reddetmedi emdi.Arada yine istemediğinde aynı yöntemi denedim.ve 1 ay içerisinde tamamen düzeldi...Çok şükür. ..mutlaka deneyin..inşallah işe yarar

Gerçekten anne olmak cok zor ...iki çocuğum var ama sanki ilk defa anne oldum ikincisinde.öneriniz için teşekkür ederim deneyeceğim inşallah işe yarar.saatlerdir kızımı emzirmeye çalışıyorum.ogluma vakit ayıramıyorum.ogluma karşı vicdan azabı bi yandan kızımın emmeyişine üzüntüm bi yandan ...emzigi iştahla emiyor.süte gelince basıyor çığlığı.

reflülü bebek çok zordur biliyorum. Benim de kızızm da vardı ama zamanla geçti bitti. Öncelikle bebeği bir anda çok değil de sık sık ama az az emzirin. Yazık reflsü olduğu için midesindeki acı su apzına geliyodur. Bir de bebeği dik emzirin. yata şekilde yatırmayın. bebeği dik tutarak emzirirn.Ve sık sık pış pış yaparak gazını çıkarın.

Cok zor biliyorum benim bebegim de dogdugunda hemen memeyi tutabildigi halde oniki gun yogun bakimda kaldigi icin biberona alısmisti. Eve geldiginde hic birsekilde memeyi almiyor vucudunu itiyordu geriye dogru cokca da agliyordu sinirliydi. Sutumu sagip vermeyi kabullenmistim ancak icim aciyordu. Benle birlikte dogum yapan arkadasim vardi onun bebegi emebiliyordu cok imreniyordum.
Sonra bebegime haksizlik bu diye dusunup kampa girdim resmen. Size onerebilecegim en guzel sey aventin meme basi aplikatoru.

Onunla mutlaka deneyin sonra soyle bir surec gecirdim ben; beni hissetsin diye mememin ustunde uyuttum bir atletim vardi sadece sonra besleyecegim zaman kendi mememle sinirlendirmemek icin aplikatorle verdim. Onla da cok basarili olmuyorlar ilk basta yilmayin hemen biberonu arkasindan verip besliyordumm. Bir zaman sonra gunduz sadece aplikator gece biberon. Sonra gunduz kendi memem gece aplikator derken bebegim emmeye baslamisti. Ama cok mücadele verdim illa meme ucu yara oluyor ama o sekilde uc cikarabiliyorlar. Onbes gunluk vir surecti emzik bile vermedim o surede ilk gunler aliyordu tabii. Simdi almiyor garip geliyor.

onbes gun sonra meme ucun cok mu aciyor o gunluk cekinmeden aplikatorle verebilirsin ertesi gün hicbiseyin kalmaz.memeye donersin.

Kizlar ben emmeme sorununu cozdum cok sukur ve paylasmak istiyorum. erken dogum yaptim. 35 haftalik. Bir hafta bebegim kuvezde kaldi o sure zarfinda sutumu sagip hastaneye goturuyodum. Bebegim 1 hafta biberonls beslendi. Ewe getirfikten sonrada beni ememedi 37 gunluk olana kadar biberonla sutumu verdim. Bu sure icinde hep uzuluyodum bebegimin beni emecegi gunun hayalini kuruyodum resmen. Ve emmeyen bebekler icin yazilar bulup okuyordum cozumunu de buldum. Bunu benimle ayni durumda olan herkese soylemek istiyorum. Ismi azamdan el- hadi sıfatını cok okuyan kisinin bebegi emermis. Bunu internette bi bayanin yazisinda okudum ve arastrdim. Bebegin üzerinde bu ismi azam bulunursa ve anne cok zikrederse emermis. Bende nazar boncugu kurdelasina yazip kiyafetine igneledim sureklide okudum şükür bebeğim emmeyi cok seviyor. darisi hepinize olsun arkadaşlar. Deneyin lutfen Bol sütlü gunler :) olumlu sonuc alanlar bana yazsin lütfen vesile oldugumdan dolayi bu mutlulugu paylasmak isterim :)[/QUOTE]

Yoruldum boguldum bunaldım aetık kafayı yemek üzereyim kızık halaemmiyor sadece geceleri oda en fazla iki dk ne biberon tutuyor nede kasıkla beslenmek istiyor ya bu bebek hiç mi acıkmıyo her iki üç saatte bir sagıp sütümü kasıklavermeye calışıyorum 150cc alması gerekirken yek severde ben otuz cc zor veriyor gerisini bir saatte döke saça agzına boşaltıyorum.bir yandan gazı hiç bitmiyor.uyku yok yardım edecek kimse yok üçbucuk yasında oglum var onunla hiç ilgilrnemiyorum onun psikojisi berbat krese gitmek istemiyor evde sjkıntıdan patlıyor.aglamaktan helak oldum emmiyor bari biberon tutsaydı ...kimse yok mu benim durumumda olup atlatan cok ihtiyacım var iyi seyler duymaya

Ah canim Allah kolaylik versin öncelikle. Kac aylik bebegin? 150 cc diyosan üç sanırım. Benim de o surede ayni dediğin gibi az emiyodu bırakıyordu. Cok kafama takiliyordu bak bırakacak kesin diyodum senin gibi sagdim verdim istahla baslarken 30 cc içip birakiyodu demekki cok ac değil diyodum çünkü hemen öncesinde emzirmeye calisiyodum. Aslinda ilk bes dakikada doyuyorlarmis sonrasinda emzik niyetine memeyi emiyorlarmis.

Biz anneler istiyoruz ki bebegimiz cokur cokur ne versek bitirse ama oyle olmuyor işte onlarin da bir kapasitesi var bize doymuyo gibi geliyor ama aslında doyuyormus benimki mesela.

gunde kac kere kaka cis yapıyor?

Şöyle yaptim vermedim uc ayliksa uc saatte bir diye duymustum uc saat vermedim sonra o cok sakinken emzirmeye calistim. Gunduzleri uyanikken emmiyodu inanirmisin ari viz viz sarkisini soyleye soyleye ayakta emziriyodum o zaman susup emiyodu:) gündüzleri emmesi sikintili diye gece uykusunda emzirmeye basladim. Yatiyo ya bi saat sonra gidip emzirdim. Sonra da ben yatarken bi daha emziriyodum. Sabaha dogru da o uyanip emiyodu bolca doyuyordu. Bak o surec gecti iki hafta once emme araligini uzatti iyice yine zorlamadim bekledim uc saat gecti yok almadi yine biraktim. Bes saat oldu evet bes saat boyunca emmedi ne oldu bu cocuga dedim aldim kucagima denedim bidaha o zaman emdi ve uyudu. Ama o gün disariya cikmistik. Dışarı gezmesinden sonra memeye pek pas vermedigini farkettim. Cunku bu dönem gerçekten algilari cok aciliyor ve memeyi kendine engel gibi goruyorlar ki bunu doktorumuz soyledi. Hic zorlama gece emzirme sekline devamnet iyi yapiyosun dedi. Iki hafta oldu dusun kisa bi süre dimi gecen hafta ici normale döndü.

Tek cocuk zorken iki cocuk hele ki tam oyun istedigi dönemdeki bir cocukla isin cok zor seni anliyorum ve inan cok üzüldüm ama bebisine daha üzüldüm annesi agzina bosaltma öyle kiyamam bogulur yavrucak

ona sevgini olabildigince cok ver mümkünse gece yaninda yatir. Sen deneyimli bir annesin bunlari zaten biliyosundur bak uc yasina getirdigin bir cocugun daha var ne güzel:) Ben cok kitap okudum bide cevremde deneyimli aannelerden duyup ogrendiklerimi kendime gore sekillendirip uyguladim ne bileyim işe yaradigi oldu olmayinca baska şeyler denedim.

ne diyorlar biliyormusun bebek kontrol etmeli emme süresini yani orkestra şefi o biz değiliz. Sen biraz da stres durumunu hakli olarak da yansittiysan bebek ne anlar deme inan ki algıları cok acik onların belki bu durum da onu strese sokuyodur.

Esin yardimci olmuyor mu oğlunla o ilgilenmeli aslında kreş problemini o cozmeli ki sen de bebege kanalize olup sorunu kafan daha rahat cozmelisin.

Doktorunuza gittiniz mi o ne diyor?

ilgin için cok tesekkür edeeim bebegim eskisen gece emiyodu ben iki saatte bi alarm kurup emziriyodum bikaç gündür onudemmiyo artık biberpn tutsun diye yalvarıyorum allaha .doktorlaron bana hiçbi yardımı olmadı tüö tahliller yapıldı ama cok sukur bişey yok.sadece zayıf diyolar mama ver ek gda ver diyokar ama sütüm varken nasıl mama vereyim ki onuda denedim kızım mamada kabul etmiyor.dört aylık ve zorlamalarımla 6 kg .şaka gibi oglum cok tombul ni bebekti dokuz ay koligi bitmemiş gece gündüz aglardı.ama ben bukadar üzülmmiştim.enzoruda kmsesizlik ailem uzakta elim elinden geleni yapıyo yardım için ama nereye kadar.okadr doluyım ki sayfalarca yazabilirim

Yaz canim istedigin kadar icini dok dinlerim ben:)
benim ailem de uzakta az cok anlarim seni lohusaligimi tek gecirdim bebegim yogunbakimda kaldi oniki gün annem de onbes gunlugune gelebilmisti bebek eve cikinca uc gun durabildi. Cok zorlandim ve cok zoruma gitti anneme kizmiyorum o da mecburdu ama benim de sansim hep boyledir zaten. Aslında zor olsa da kendi basima ogrenmem dah iyi oldu.
Kilosu cok fena degil aslinda ama zorlamayla ancak böyle diyosun o zaman bildigimiz sorunlardan değil e şükür bisey de çıkmamış. Yapisi bu demek ki ne bileyim yemekle arasi mi yok acaba. Ama bence bu da bir surectir gececegine inaniyorum. Başka bir doktor denemen tavsiyesinden baska bisey gelmiyor aklima belki deneyimli anneler görür de bi fikir verirler konu mu acsan acaba.

Pes etme kardeşim. Ben bu emmeme problemi ile 5 ay mücadele ettim ve kazandım. Şimdi oğlum yaşını doldurmak üzere hala emiyor. Uyuyan emir. Sagip kaşıkla ver. Sabret geçecek. 5 ay uğraştım bu şekilde. Çok şükür . Çok ozenirdim sorunsuz emen bebeklere ..

Malesef tam dört aydır sagıp kaşıkla veriyorum.ve onuda zorla bi kerede yüz cc verene kadar canım çıkıyo.ek gıdayada basladım.ama sonuç hüsran.meyve püresi yemiyor.pekmezsiz yogurt yemiyor.sadece pirinç unlu muhallebi yiyor.geceleri bi iki defa emziriyorum.gündüz hala emmiyor.ne zaman gececek avaba benim kızımda birgün emecek mi.çok yıprandım .etrafımdaki insanlara cok basit geliyor.abarttıgımı düşünüyorlar buna eşim dw dahil.buarada senin adına çok sevindim saglıklı bi şekilde büyütürsün inşallah evladını.belki nirgün bende artık emiyor diye yazarım

Bebeğim 2 aylıkti emmek istemediginde . Doktora götürdüm gaz sancisindan dedi. 5 ay devam etti. Emzirmek için yatirdigimda ağlamaya baslardi. Ben de çok ağladım. Reflü olabilir . Süt alerjisi olabilir. Bunları doktora söyle. Ben bizim doktora dedim. Araştırdım bunlar olabilirmiş diye. O da gaz sancisina bağladı. Gerçektende çok gazlı bir bebekti.

Ablamin bebeği de aynı şekilde emmek istemedi. O da uyurken emzirirdi. Aylarca devam etti.ama sonra rahatladı.

Manevi destek olsun bunlar sana. Herkesin dediklerine kulak tika. Sabir bunun ilacı. Bir çok anne var bizim gibi. Yatarak emzirmeyi dene. Eline birseyler ver oyalansin . Inşallah başarırsin. Sagmaktan vazgecme ki sütun azalmasın. Ne kadar alırsa o kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…