Ah canim Allah kolaylik versin öncelikle. Kac aylik bebegin? 150 cc diyosan üç sanırım. Benim de o surede ayni dediğin gibi az emiyodu bırakıyordu. Cok kafama takiliyordu bak bırakacak kesin diyodum senin gibi sagdim verdim istahla baslarken 30 cc içip birakiyodu demekki cok ac değil diyodum çünkü hemen öncesinde emzirmeye calisiyodum. Aslinda ilk bes dakikada doyuyorlarmis sonrasinda emzik niyetine memeyi emiyorlarmis.
Biz anneler istiyoruz ki bebegimiz cokur cokur ne versek bitirse ama oyle olmuyor işte onlarin da bir kapasitesi var bize doymuyo gibi geliyor ama aslında doyuyormus benimki mesela.
gunde kac kere kaka cis yapıyor?
Şöyle yaptim vermedim uc ayliksa uc saatte bir diye duymustum uc saat vermedim sonra o cok sakinken emzirmeye calistim. Gunduzleri uyanikken emmiyodu inanirmisin ari viz viz sarkisini soyleye soyleye ayakta emziriyodum o zaman susup emiyodu:) gündüzleri emmesi sikintili diye gece uykusunda emzirmeye basladim. Yatiyo ya bi saat sonra gidip emzirdim. Sonra da ben yatarken bi daha emziriyodum. Sabaha dogru da o uyanip emiyodu bolca doyuyordu. Bak o surec gecti iki hafta once emme araligini uzatti iyice yine zorlamadim bekledim uc saat gecti yok almadi yine biraktim. Bes saat oldu evet bes saat boyunca emmedi ne oldu bu cocuga dedim aldim kucagima denedim bidaha o zaman emdi ve uyudu. Ama o gün disariya cikmistik. Dışarı gezmesinden sonra memeye pek pas vermedigini farkettim. Cunku bu dönem gerçekten algilari cok aciliyor ve memeyi kendine engel gibi goruyorlar ki bunu doktorumuz soyledi. Hic zorlama gece emzirme sekline devamnet iyi yapiyosun dedi. Iki hafta oldu dusun kisa bi süre dimi gecen hafta ici normale döndü.
Tek cocuk zorken iki cocuk hele ki tam oyun istedigi dönemdeki bir cocukla isin cok zor seni anliyorum ve inan cok üzüldüm ama bebisine daha üzüldüm annesi agzina bosaltma öyle kiyamam bogulur yavrucak
ona sevgini olabildigince cok ver mümkünse gece yaninda yatir. Sen deneyimli bir annesin bunlari zaten biliyosundur bak uc yasina getirdigin bir cocugun daha var ne güzel:) Ben cok kitap okudum bide cevremde deneyimli aannelerden duyup ogrendiklerimi kendime gore sekillendirip uyguladim ne bileyim işe yaradigi oldu olmayinca baska şeyler denedim.
ne diyorlar biliyormusun bebek kontrol etmeli emme süresini yani orkestra şefi o biz değiliz. Sen biraz da stres durumunu hakli olarak da yansittiysan bebek ne anlar deme inan ki algıları cok acik onların belki bu durum da onu strese sokuyodur.
Esin yardimci olmuyor mu oğlunla o ilgilenmeli aslında kreş problemini o cozmeli ki sen de bebege kanalize olup sorunu kafan daha rahat cozmelisin.
Doktorunuza gittiniz mi o ne diyor?[/QUOTE
ilgin için cok tesekkür edeeim bebegim eskisen gece emiyodu ben iki saatte bi alarm kurup emziriyodum bikaç gündür onudemmiyo artık biberpn tutsun diye yalvarıyorum allaha .doktorlaron bana hiçbi yardımı olmadı tüö tahliller yapıldı ama cok sukur bişey yok.sadece zayıf diyolar mama ver ek gda ver diyokar ama sütüm varken nasıl mama vereyim ki onuda denedim kızım mamada kabul etmiyor.dört aylık ve zorlamalarımla 6 kg .şaka gibi oglum cok tombul ni bebekti dokuz ay koligi bitmemiş gece gündüz aglardı.ama ben bukadar üzülmmiştim.enzoruda kmsesizlik ailem uzakta elim elinden geleni yapıyo yardım için ama nereye kadar.okadr doluyım ki sayfalarca yazabilirim