- 16 Ocak 2024
- 4
- 2
- 6
- 26
- Konu Sahibi mangoluturta
Arkadaşlar merhaba, 8 aylık bir oğlum var. Son 2 haftadır gözlerini geriye doğru kaydırıyordu. Bizim çok dikkatimizi çekti ailecek ve araştırmaya başladım. Hem Türkçe hem de yabancı kaynaklar epilepsi belirtisi olduğunu söylüyordu. Aynı şekilde yabancı tiktok videolarına baktığımda kimi bebeklere teşhis konulmuş kimisine de sadece davranışsal deyip geçmişler EEG'leri temiz çıkmış. Ben de dayanamadım kendi şehrimdeki çocuk nörolojisine profesör doktorlardan birine götürdüm. Doktor önce belirtileri sordu daha sonra 20 dakikalık EEG istedi. EEG sonucu çıktığında bebeğimin epilepsi olduğunu, iyi huylu bir epilepsi olduğunu, düzenli ilaç tedavisi ile geçebileceğini %90 geçeceğini söyledi. Ben tabi şok oldum inanamadım. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla bebeğimde herhangi bir sıçrama ve kasılma yok. Sadece 2 saniye bile sürmeyen gözü geriye atma durumu var. Daha sonra bir ilaç verdi ilacın dozunu nasıl kullanacağımı söyledi sonrasında da benden aynı gün içerisinde MR çektirmemi istedi. Ben tabi bir doktorla kalmak istemedim. Olur da çocukta herhangi bir sorun yoksa çocuğa durduk yere epilepsi ilacı vermek istemedim. Apar topar başka bir doktora gittik. Daha sonrasında diğer gittiğimiz doktor EEG sonuçlarına bakıp evet dalgalanmalar var ama sadece 20 dakikalık bir EEG sonucuyla böyle net bir epilepsi sonucu konulamaz önce kan tahlili yapılır EEG'ye bakılır eğer sorun varsa MR çekilir hepsinin sonucu doğrultusunda teşhis konulur dedi. 1 saatlik ayrı EEG İSTEDİ. Bugün 1 saatlik EEG çektirdim ve istenilen kan tahlillerini yaptırdım. Daha sonra doktor sonuçları söylediğinde iyi haber verdi ve EEG'sinin kan tahlillerinin temiz olduğunu söyledi. İçimizin iyice rahat etmesi için şehir hastanesinde metabolik test yaptırmamızı önerdi. Tabii ki iyi haberi duyduğum için çok mutlu oldum ama yine de içimde bir şüphe var. İlk gittiğim doktor yüzde yüz epilepsi varmış gibi konuştu bu doktor ise olmadığını söyledi. Bir de bugün göz kayma süresi çoğaldı onu da doktora bildirdim. Fakat bugün videosunu çekemedim çünkü aşırı panik olup bebeğime müdahale etmeye çalıştım o an video çekmeyi düşünemedim. Şimdi sevgili arkadaşlar sizce ben bu sonuçları başka bir nöroloğa daha göstermeli miyim yoksa ikinci doktorun dediğini mi dinlemeliyim? İnanın iyice paranoyak oldum zaten anksiyete bozukluğu hastasıyım kaç gündür ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. Lütfen daha önce tecrübesi olan arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi?