Bebek Beslenmesi bebeğim için dondurulmuş çorba sakıncalı mıdır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hande_71

nefret et, ama acıma...
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
874
247
133
merabalar. sorum şu 5buçuk aylık bebeğime sebze çorbası yapıyorum. 1 patates 2 havuç 2-3 dal ıspanak ve bir t.k. irmikle yaptığım çorban tabiki artıyor. artanı küçük kaplarda dondurucuda muhafaza etsem.hergün bir öğünlük çıkarsam yedirsem zararı olur mu? dondurulmuş gıdanın bebek üzerinde zararlı etkisi var mıdır? tecrübeli annelerden cevap bekliyorum:16:

ben toplu sekilde sebze patates et pürelerini hazirliyorum, kücük kapakli kaselere - etini ama ayir -koyup her aksam ertesi gün icin pir portison cikariyorum. hic bir zarari yok. sadece cok iyi sekilde kapagi kapali olsun

eti ayri kaselere minik minik önce buz icin kullandigimiz kaselerde kücük kareler yapiyorum, sonra o kareleri kasenin icinde atiyorum buzluga. cünkü haftada her gün et vermiyorum, iyi degil diyorlar. haftada mesela 1-2 gün etsiz yemek olabiliyor. o yüzden her sebze portionun yanina mesela 2 kare (30-40gr) et ekliyorum

Aynı yemeği devamlı eritip dondurmadığın sürece sıkıntı olmaz bence. Arkadaşın dediği gibi küçük kaplar kullanabilirsin :)

kafama takıldı acaba zararı olur mu acaba vitamini ölür mü diye. içim rahatladı demekki böyle yapıp verende varmış. yaptığım her zaman artıyo çünkü. ziyan olmaması için öyle yapacağım. ben henüz ete geçmedim daha küçük bebeğim. geçtiğim zaman öyle ayrı koyarım dondurucuya.
:16:cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Back
X