bebeğim için ek gıda başlıcam yardım edermisinız arkadaşlar

yaprak_3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
201
3
26
Batman
merhaba arkadaşlar bebeğim beş aylık ve yavaş yavaş ek gıdaya başlamak istıyorum ne yedırecegımı bılıyourum ama gunde ne kadar yedırılmelı bunu bılmıyorum örnegın yogurt verıcem gunde kac kez ve mıktar olarak ne kadar vermelıyım bılemıyorum ben su sekılde baslamayı düşünüyorum meyve suyu+yogurt+meyve püresı başlangıc olarak bunları vermeyı düşünüyorum daha sonra sebze corbasına gecıcem ama ne kadar vermelıyım deneyımlı annelerın yardımlarını beklıyorum benı yalnız bırakmayın nolurrr:) şimdiden teşekkurler

benm kızımda 6 aylık ben 4 veya 5 cay kaşığı kaseye koyuyorum ama açken bile en fazla 3 cay kaşığı yemiştr dahasını zorlasamda yemiyor çorba yapıyorum onuda aynı şekilde en fazla 3 4 cay kaşığı yiyor devam sütü içmiyor allahtan emziryorum ama bebeklere ek gıda yedirmek çor zormuş yada benm kızım böyle bilmiyorum bence sende yediği kadar yeedir

Bence once sebzeyle basla
meyveyle baslarsan corbayi icmiyorlar :)

Gunde bir tatli kasigiyla basla 1 haftada yarim kaseye ulas

Digerleri de ayni sekilde sonra yavas yavas ayina gore sebzeleri meyveleri cesitlendir

doktorlar genelde meyve püresi ve yoğurtla başlatıyor.
bende o şekilde başladım.1 ay sonrada sebze çorbalarına geçtik.
çocuktan çocuğa değişiyor aslında.benimki meyve püresiyle başladı ama
meyveyi pek sevemedi.çorbayı daha rahat yediriyordum.
miktar olarakta hergün verdiğin kaşık miktarını artırarak,100 cc kadar
yani bir çay bardağı kadar veriyorsun.yani önce yarım çay bardağı,sonra artırarak bir çay bardağı kadar veriyorsun.
buda yarım kase kadar felan ediyor sanırım.8-9 aylıkkende bir kase 150-200 cc kadar veriyorsun.
iştahına göre yani.birde ilk başladığın zaman yiyor diye birden artırma.kusuyorlar.
bunun dışında ek gıdada en dikkat etmen gereken şeyler,püreye alıştırmak için geç kalma.
yani meyve suyuna pek alıştırma.ben ilk meyve püresiyle başladım.püreye alıştırdım ama bu seferde katı gıdaya alıştıramadım.
ikinci dikkat edeceğin şey katı gıda. bizde 2 yaşını geçtik ama dişimizle koparmayı bilmiyoruz ne yazıkki
yani pilav felan yiyor ama hala yemekleri çatalla eziyorum.patatesi,bezelyeyi,aklına ne gelirse
bende önerisi olan varsa sevinirim.
birde sakın blendır kullanma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…