Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba taze anneler, ben de bebegim icin yaptigim ve yaparken kendimi takdir ettigim bir kac uydurma tarifimi sizinle paylasmak istiyorum :)
Semizotlu cilbir ;
Bir kase sarimsakli yogurdun icine hasladigim yumurtanin sarisini atiyorum, seizotunu incecik dograyip onlari da ekleyip karistiriyorum. Bir tabaga koyup üzerine döverek kirinti haline getirdigim ceviz ve bademi atip biraz da zeytin yagi gezdiriyorum. Bebegim bayila bayila yiyor.
Saglikli tost tarifim ;
Yumurtayi cirpip tam bugday ekmeklerini iyice yumurtaya buluyorum sonra tost makinasinda biraz pisiriyorum, sucuklarla beraber, tost yapar gibi kasarlari ve sucuklari icine yerlestirip ekmekleri kapatiyorum en üstüne de evde hazirladigim terayagimdan sürüp kasarlari eritip yediriyorum bunu da cok seviyor bebegim.
semiz otlu yorgut corbasi;
Semiz otlarini ince ince dograyip tavuk ya da et suyunda hasliyorum sonrasi tamamen yogurt corbasi ile ayni. icerisine pirinc yerine anneme kücük kücük hazirlattigim ersitelerden atiyorum. Bunu da bebegim cok seviyor.
Sizin de var mi güzel tarifleriniz acaba? Bebegim 11 aylik oldu, cesitliligi ihtiyacimiz var... Önerilerinizi bekliyor :)