Bebeğim iştahsız ,yardım edin!

erilk83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
35
0
86
İstanbul
kızlar bebeğim çok iştahsız anne sütü almıyor 5 ay verebildim binbir uğraş ile.herşeyden iki üç kaşık alıyo sonra ağzını bi kitliyo yediremiyorum.kahvaltıdada aynı yayla çorbası kıymalı kıymasız sebze püresi meyvelerde yoğurtda tavuk sulu çorbadada hep aynı.sadece muhallebiyi biraz daha iyi yiyor.bide kavanozdakileri.yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.kızım 6.5 aylık . 6. ay kontrolde 7.5 kilo65.5 cm geldi dr iyi oldugunu söylüyor ama sanki az gibi.acemi anne olmak nezor

cnm bizde 7.5 aylık olduk dün kontroldeydik doktor 7750 kiloya çok iyi 6.ayda 7200 olması lazım dedi iyi gidiyo dedi merak etme kilosu iyi yeme konusunda benimkide agzında tutuyo 3kaşıgı yarım saatte yediriyosam kardır yemiyo bişi dişmi çıkarcak ne huysuzda çok az< önce altını bi batırmışki üst baş mafolmuş resmen cıvık cvık

canım ek gıdalara yeni geçtin sanırım
iyi emmiş yine benimki bir ay emdi :(
ilk ek gıdalara geçiş aşamasında aynı durumu yaşadık ağzını kitledi hep
zamanla alışıyolar sen pes etmeden devam et mutlaka alışıcaktır

Ek gıdaya geçişte malesef böyle sorunlar yaşanıyor.
Bende kızımda çok yaşadım çok zorlandım.Ama geçiyor.
Rahat olun kızlar ille olacak hemen yiyecek diye bir şey yok,zamanla alışacak hepsine..

Benim kizimda meyveleri cok guzel yiyor hatta hazir kavanozlardakine bayiliyor ama sebzeye geldimi midesi bulaniyor kusuyor bende meyveyle sebzeyi karistirip vermeye basladim senin bebegininde severek yedigi birsey varsa dene ..

Benim oğlum ilk dört ay sütünü düzenli aldı. Sonra almamaya başladı. Ben de zorla ayakta gezdire gezdire emzirdim. Bir süre böyle idare ettik tabi bel ağrısından ölüyordum, sonra bundan da vazgeçti. Şimdi sadece geceleri alıyor, gündüzleri de uyuttuktan sonra kucağıma alıp emziriyorum, yoksa hepten bırakacak. ınadım inat benim de, her yolu deneyeceğim. Anne sütünden vazgeçmesini istemiyorum, en azından yaşını doldursa iyi olurdu.

evet canım sakın pes etme çok zor bi durum ben zorlaya zorlaya 5 ay anca emzirdim sonra sütüm kesildi zaten.

acaba meyve veya sebze verirken hic birseyler karistirmadan versen sade olsa bir sure boyle dene ondan sonra karisimlara geçip daha sonra çorbalara geçsen dahami iyi olurki? belki bebegine agir geliyordur verdiklerin.Mesela ben sabah tahilli mama yaninda bir çesit meyve ve oglen sadece sebze puresi ve aksam tahil mamasi yaninda az sebze ve meyve puresi veriyorum. Bazen tahil mamasiyla meyve puresini karistiriyorum.Insallah istahi açilir bebeginin canim :1rolleyes:

hayatım hıç acemılıkle alakası yok hıç bişey yemeyende bıtane bende var hoş yesede kusuyo zaten napalım sabır

benim de bebeğimin iştahsızlığı yüzünden psikolojim bozuldu:sinifsinif:hiç bişey ama hiç bişey sevmiyo:gitme:12 gündür hiç kilo almamış..sağlık ocağında hemşireyle konuştum,beni doktora yönlendirdi,doktorun yanında ağladım..emzirdiğim için sakinleştirici filan vermedi..arada gel konışalım ya da bi psikoloğa gidebilirsin,kimsenin bilmesi şart değil dedi..
keşke annem yanımda olsaydı:sinifsinif:kendimi yalnız hissediyorum..kaynanam yardımcı oluyo ama ben onu istemiyorum:(

kendimi çok beceriksiz hissediyorum bebeğime ii bakamıyorum:((o yemedikçe ben de yemiyorum sütüm de azalıyo bu yüzden malesef:((Allahım inşallah geçicidir...

zeze sen enazından emziriyosun benimki emmiyoda moralini bözmaki sütün azalmasın anne sütü aldığı sürece sıkma canını.eminim bebişinede cok iyi bakıyosundur bu yaramazlar bizi cok üzüyo ama pes etmek yok

zeze sen enazından emziriyosun benimki emmiyoda moralini bözmaki sütün azalmasın anne sütü aldığı sürece sıkma canını.eminim bebişinede cok iyi bakıyosundur bu yaramazlar bizi cok üzüyo ama pes etmek yok

pes etmek yok doğru söylüyosun canım...sabır istiyorum Rabbimden..şu ara çok ihtiyacım var zira...

bizimki e yemiyoooo çok zor. bu ay sadece 300 gr almış, bıy uaması iyi problem yok yapısı böyle yapacak bişry yok diyodr. hala 7.5 kiloyuzzzz

bizimki e yemiyoooo çok zor. bu ay sadece 300 gr almış, bıy uaması iyi problem yok yapısı böyle yapacak bişry yok diyodr. hala 7.5 kiloyuzzzz

Benim kide 7500 kilo be Ececim hem zaten baştanda öyle çok çok almıyoduuu
eeee maşalllahhh diyim güzell yiyodaa tutuyomuu die sor 3 gr alıyooo 1 gr ı anca kalıyoo tepinmektenn boşver yeter ki sağlıklı olsun da azcık olsun fit olur hemmm daha ii yerimseniben

Aynı sorun bizdede var, meyvelerden: elma, armut, şeftali, kayısı, muz ve kivi denedim hiçbirini sevmedi...
çorba: patates+havuç, patates+kabak+havuç, patates+havuç+mercimek, patates+kabak+havuç+mercimek denedim hiç birini sevmedi...
bugün su ile pirinç unu muhalebi yaptım yemedi, içine elma suyu ekledim yine yemedi, pekmez ekledim yine yemedi.
sütlü ürünler hiç veremiyorum alerjisi var... tek kelimeyle kafayı yemek üzereyim, birde yemedi derken cidden yemiyor benimki 1 çay kaşığını zorla soksa agzına yarısını cıkarıyor sonrada bir daha agzını asla açmıyor:(((

Back
X