Bebeğim kafasına darbe aldı

Mutlusirin777

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
209
173
23
28
Kızlar selam. Bi anne olarak yargılanmaya değil dertlesmek adına acıyorum konuyu. Maalesef 5 aylık bebeğimi pusetinden düsürdüm. Pusetin baslıgındaki kumasın süngeri yerinden fırtmış farketmedim. Emniyet kemeride ön taraftan kaymaması icin tasarlanmıs sekildeydi. Yani bebeğim pusetin arka tarafından aşağı kaydı. Hemen hastaneye götürdük. Doktorlar kücük oldugu için ve kusma bayılma olmadığı için tomografi önermedi. 24 saat gözlem süresi verildi. 12 saat sonra bebeğimin kafasının sağ tarafı sismeye başladı. Tekrar doktora götürdüm mecburen tomografi cekildi. Allaha şükürler olsun kanama çatlak kırık falan çıkmadı.Şişlik icin buz koyun dediler yarında cocuk doktoruna kontrole götüreceğm. Ama ben vicdan azabından yemek bile yiyemiyorum. Canı acıdı kafası şişti ona mı yanayım tomografi aldı onun zararlarına mı yanayım. Aklıma bi sürü sey takılıyor bu durum zekasında falan bi sorun oluşturur mu diye. Kimselere bisey diyemiyorum aklımı kaçıracağım.

Tomografide bir şey çıkmamış bir zarar görmemiş sadece düşüp çarptığı için şişlik olmuş , herhangi bir zararı olmaz zekasını etkilemez eskisi gibi de davranıyorsa başka kötü bir belirti yoksa bir şey olmaz bence korkmayın, tabi ki doktor değilim net bilgim yok kendimce olanlara göre mantık yürüterek yazıyorum

Geçmiş olsun, bundan sonra daha dikkatli davranırsınız. Şu an yapılabilecek her şeyi yapmışsınız zaten.
Tomografi aldığı için de bir şey olmaz, doğumsal kusurlarla doğan ve ilk andan itibaren bir sürü tedaviye maruz kalan çocuklar var. Her şey zekada etki bıraksaydı normal bebek kalmazdı nerdeyse.

Teşekkür ederim Allah hiçbir anneye böyle bisey yaşatmasın

Aynı şey başıma geldi, aynı aylardaydı üstüne benim bebeğim kustu,çok şükür bir sıkıntı çıkmadı bende sizin gibi o dönem çok kafama takmıştım,sonuçta çektirmesek olumsuz bir durumda daha tehlikeli şu an 4 yaşında oğlum çok şükür zekasında falan sıkıntı yok,hatta dönem dönem üstün zekalı mı diye sorguladığım oldu

Teşekkür ederim

Yaaaa Allahım bağıslasın size de cok gecmis olsun Rabbim hiçbir anneyi bu duruma düsürmesin cok zor gerçekten.

Allah beterdinden korusun, kaza bu olabilir. Allaha şükredinki birşey çıkmadı. Çok geçmiş olsun vicdan yapmayın

17 gunlukken bende böyle bir kaza yasadım bes yasında coxugum cok sukur sorun olmadı içinizi ferah tutun gecmiş olsun

Sakin olmaya çalışın
Kendinizi suçlamayın
Kaza bu, hepimizin başına gelebilirdi

İnşallah hiçbir sorun çıkmaz, düşe kalka büyüyorlar

Geçmiş gitmiş olsun. Görünmez kaza o aylarda sanırım herkesin bebekle böyle bir vukuatı var atlamaya falan başlıyorlar. Ben de yataktan düşürmüştüm. Yapacak bir şey yok. Şükür ki hiçbir şey yok yavruda

Canım korkma bebeklerin kafatasları yumuşak oluyor, zaten bi sıkıntı da çıkmamış. Darbeye bağlı şişlik oluşmuş sadece
3-4 güne geçecek bir durum diye tahmin ediyorum. Kendinize daha fazla yüklenmeyin

Geçmiş olsun. Tomografi temiz çıkmıs zaten
.endişelenmeyin. malesef oluyor böyle şeyler. Daha çok dikkat edersiniz ama dediğim gibi olabiliyor. Bir kez kızım kaydırak merdivenine çıkıyordu ben de arkasınday8m tabi. Saniyelik bir ses duydum baktım hemen kızıma döndüm kız8m düşmiş yerde. Yani hayatımda o kadar saniyelik bir olay yasamamıştım daha önce.

Tomograf temiz çıkmış. Beslenme sıkıntısı kusma da yoksa endişelenmeyin. Bir düşmeyle zekaya bir şey olsa ohoooo. Zaten bıngıldak kafayı bu darbelerden koruyan bir yapı diye hatırlıyorum.

Bebeklerin vücudu dayanıklı oluyor bizler gibi değil. Özellikle de böyle düşmelere karşı.
Gerekli olan kontrolleri yaptırmışsınız. Önemli olan bu.
Geçmiş olsun.

düşmeyle vs bi şey olsa hiç bir bebek yaşamaz allah koruyor bence
nasıl düşe kalka büyüyecekler yoksa
elinizden geleni yapmışsınız takip edn geçmiş olsun

Zaten 5 ay dönme hareketlerini yaptıkları için o Aralık'ta koltuktan düşen Bebek çok olur.hic dert etmeyin ama bundan sonra çok hareketli olacak koltuk yatak dönme hareketi yapacak en azından 1 sene bu gibi durum ve tekrar rongen vb cekilmemesi için dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…