Çocuk Hastalıkları bebeğim kaka yapmayı unuttu :)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nizarcaja

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2007
9
0
86
47
İstanbul
merhaba arkadaşlar , benim 1.5 aylık bir oğlum var. 15 gündür kaka sorunumuz var.gayet düzenli kaka yaparken birden kesti.önce 5 gün yapmadı 5. gün fitille yaptırdım. sonra yine 6 gün yapmadı 6.gün devlet hastanesine götürdüm , doktor 2 günden sonrası normal değil dedi o gün yine fitille yaptırdım. şimdi yine 4. gündeyiz yapmadı. yine fitille mi yaptırmam lazım.internetten araştırıyorum 9-10 gün bebeğinin kaka yapmadığını söyleyen anneler var. beklemeli miyim acaba? bebeğimde çok bariz bir sıkıntı yok. pırtını gayet rahat yapıyor ve felaket kokuyor.zeytinyağı içiriyorum,yağla masaj yapıyorum, bacaklarına jimnastik yaptırıyorum ama geşilme yok. bu durumda olan annelerden görüş rica ediyorum. teşekkürler.

Merhaba. Benim de 4 aylık bir bebeğim var. Ve doğduğu günden beri kabız. Doktor bize gün olarak şu kadar gün normal diye bir şey söylemedi. Çünkü bu çocuğuna göre değişiyor. Bize söylediği çocuk rahatsız oluyor mu, çok ıkınıyor mu, karnı sert mi ve huysuz mu bunlara göre hala yapamıyorsa fitil verin dedi. Ben bekliyordum ve çocuğum çok ıkınmaya başlayınca bir de kasık fıtığı olmasın zorlanmadan dolayı diye 3 günde bir fitille yaptırıyordum. Bu arada mama içtiği için mamasına günde 2-3 defa bir çaykaşığı zeytinyağı koyuyordum. Mamayı da değitirdim. Aptamil Conformil diye lifli bir mama var ona geçtim.Karnına masaj yapıyorum. 2.ayda doktor Depridat diye bir şurup verdi. Tüm bunlardan sonra ilk önce yine bir süre kulak pamuğunu z.yağa batırıp poposunu uyardım. Öyle yapmaya başladı .Şimdi bir haftadır da çok şükür 2-3 günde bir kendi kendine yapmaya başladı.
Ben nette birkaç yerde okuduğum için fitil alışkanlık yapar diye çok korkmuştum ama yapmadı. Benim sana tavsiyem z.yağa devam et. Kulak çubuğuyla uyararak masaj yap.Ve böyle devam ederse doktordan ilaç yazmasını iste. Depridat bizde işe yaradı. Ama bu ilaçlarda bağırsakları hemen içer içmez düzenleyemiyor tabi. Sonuç almak için en az 15 gün düzenli içirmen gerekiyor. Masaj da mutlaka yap. Umarım sizinki bizim kadar uzun sürmez. Sürerse de benim gibi kendini çok üzme.Her şeyin bir zamanı var ve o zaman gelince çok güzel yapıyorlar:)

genelde 3 aya kadar bebeklerin kaka yaparken zorlanması ve kabızlık çekmesi normal bir durumdur bazı bebeklerde 6. ayıda bulabilir.gunden daha onemlı nokta bebek cok ıkınıyor,kızarıyor ve acı cekıyorsa fitil uygulanmalı.bebege gunde 2 cay kasıgın kadar zeytinyagıda verılebılır.mama alıyorsa conformıl mama 1-2 hafta duzenlı kullanıldıgında sorunu cozer genellıkle.fıtıl kesınlıkle alıskanlık veya baska soruna sebep olmayan ılac ıcermeyen bır uyarıcıdır.bebegı kendı yapsın dıye zorlamak makatta kanama ve catlaklara sebep olup daha buyuk sorunlara yol açabılır.3 ay boyunca bu konuda cok cekmıs ve cok uzmanla gorusup arasırma yapmıs bır anneyım.duyduklarınıza kanıp yavrularınıza acı cektirmeyın yapsın dıye.banada dedıler alıskanlık yapar ,vs....bılımsel bır dayanagı yok.bebeklerınıze sıfa ve uzun bır omur dılerim.sevgıler

birde genelde 4 gunu gecırmeyın 10-15 gun cok uzun sureler baska sorunlara yol acabılır.bırde probiyotik içeren biogaia,bıfıflor gıbı damlalarda yardımcı olabılıyor.cunku temel sebep bebeklerın sındırım sıstemı ilk 3 ayda gelısıyor.mıdelerinde yararlı bakterilerde yok probıyotıkler yani.gaz sorunuda bundan kaynaklanıyor.

kulak çöpünü zeytinyağına batırıp, popişini onunla uyarın. yani biraz sokun popişine.
hemen yapacaktır.
bende oğluma nerdeyse 6 aylık olana kadar böyle yaptırdım :34:

benimde oglum 2 aylık bizde bayadır bu sorunu yasıyoruz ilk 4-5 gün yapmamıstı korkmustuk doktorumuzu aramıstık oda zeytınygı katabılırsınz demıstı mamasına nese olcak gıbı degıl hemen acıle goturduk ordada kan aldılar karnından rötgen cektıler ufacık bebege sonra kabız dedıler lama yaptılar şikayetlerımız halen devam edio doktorumuz 1 haftayı gecerse getırın dedı pırtını yapınca acayip kokulu oluo acaba kakasını yapamadıgındanmı kokulu oluo anlıyamadım

aynı sorun benim kızımdada var.ama ben kabız mı yoksa kakasınımı yapamıyor anlamadım.1.5 aylık olana kadar hersey normaldi.yani günde 2 kere falan yapıyordu.sonra birden kesildi ve 5 gün yapmadı.dr a götürdük lağman yaptırdı.tabi su gibi çıkrdı.fakat kabız mıydı anlayamadım.sonra tekrar 5 gün yapmadı dr un verdiği fitillerden attık 2 dakika içinde fitille beraber hepsini çıkardı.normal kaka gibiydi kabıza benzemiyordu.bugünde 3 gündür yapmıyor diye tekrar fitil attık yine ishal gibi yaptı.bende anlayamadım.çocukta sadece gaz sıkıntısı gibi bir sıkıntı var ıkınma falan yok.acaba süt mü yetersiz.offf hep böle fitillemi kaka yapacağızzzz.

konuyu açan arkadaşım probleminiz düzeldi mi.bizdede aynı sıkıntı var üsttede belirttiğim gibi süreç aynı. şu an ne durumdasınız merak ettim.

benimde oglum 2 aylık bizde bayadır bu sorunu yasıyoruz ilk 4-5 gün yapmamıstı korkmustuk doktorumuzu aramıstık oda zeytınygı katabılırsınz demıstı mamasına nese olcak gıbı degıl hemen acıle goturduk ordada kan aldılar karnından rötgen cektıler ufacık bebege sonra kabız dedıler lama yaptılar şikayetlerımız halen devam edio doktorumuz 1 haftayı gecerse getırın dedı pırtını yapınca acayip kokulu oluo acaba kakasını yapamadıgındanmı kokulu oluo anlıyamadım

şuan aynı sorunu yaşıyoruz 9.gün fitil ile yaptı iki gündür duphalac veriyorum fakat hala kaka yok.
Fitilden önce lavman denediler ama beceremdiler sanırım yapmadı kakasını ve çok ağladı kızım sizin lavmanı nasıl yaptılar nasıl birşeydi rica etsem anlatabilirmisiniz.

Back
X