Çocuk Hastalıkları bebeğim kakasını çıkaramıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeyzey07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
144
116
18
29
merhaba hanımlar 9 aylık bebeğim kakasını çıkaramıyor makatında çatlak ve kanamalar var kakasını ne ile yumuşata bilirim fitil işe yaramıyor koyduğum gibi ıkınıp çıkarıyor yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

merhaba hanımlar 9 aylık bebeğim kakasını çıkaramıyor makatında çatlak ve kanamalar var kakasını ne ile yumuşata bilirim fitil işe yaramıyor koyduğum gibi ıkınıp çıkarıyor yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

Oyy caninin ici nasil cani aciyodur simdi kucucuk bedeniyle:KK43:

Bencede once doktora goturun . benimde kucuklugumden beri soylemesi ayiptir kabizlik hastaligim var :/ az bir sey yag surmeniz yaparken rahatlatir onun disinda her kez bir degil gerci ama bana cay kasigiyla zeytin yagi yutturuyorlarmis o zaman duzeliyormusum

13 aylık kızımda yaklasık 1 senedir ilaçlarla yapabılıyor. Tek tavsıyem bi şekilde kakasını yaptıktan sonra sürekli kakayı yumusak tutmak için çaba safetmen. Bunun için iki kayısıyı yarım su bardagı kadar suyla haslayıp püre olarak yedirmen. Şuan kakası cok sert oldugu için bu yontem pek işe yaramaz.önce bagırsagını bosaltması lazım. Eğer çok zorlanıyosa dr tavsıyesıyle laksatif ilaç kullanabılırsın,fitilden cok daha etkili.biz 1 senedir ne yaptıysak kabızlıgına daha dogrusu kaka yapma korkusuna care olamadık,sürekli laksatif ilaçla yapabılıyor. Kıxımın artık çatlama ve kanamayı gec resmen makatı yırtılıyodu kaka yaparken,allah yardımcnız olsun şifa versin rabbim,hem cocuk hemde anne baba için çok zor durum

Makatta çatlak varsa tedavi edimesi gerekir. Benim kızımda da vardı üstelik 3 aylıkken falan. Ne ağlardı yavrum perişan olurdu. Uzun zaman ilemedi doktor. Sonunda Hametan kullandık bitkisel bir ilaç yara iyileşmesini hzilandiriyor ve anestol kullandık ağrısını hafifletmek için. Altini yikadiktan sonra kulak cubugu ile hafifce surerdim. Kakasını yumuşatmak için dubalac mi neydi öyle bir surup kullanmistik. Tabi hepsi doktor tavsiyesiyle. Siz de doktora danışın kullanin ama mutlaka tedavi edilmesi gerek. Çünkü çatlak varsa sıvı da olsa yaparken acır.

Allah aşkına buraya yazacağınıza doktora gidin,yani bazen ne kadar saçma konular açılıyor.o yavrucak kim bilir ne kadar acı çekiyor ve giderek kronikleşecek çatlakları vs.offf içim şişti
dr gitmediğimi nerden biliyosun ya konu ile ilgili bi yorumun yoksa boş boş konuşmayın sizde

13 aylık kızımda yaklasık 1 senedir ilaçlarla yapabılıyor. Tek tavsıyem bi şekilde kakasını yaptıktan sonra sürekli kakayı yumusak tutmak için çaba safetmen. Bunun için iki kayısıyı yarım su bardagı kadar suyla haslayıp püre olarak yedirmen. Şuan kakası cok sert oldugu için bu yontem pek işe yaramaz.önce bagırsagını bosaltması lazım. Eğer çok zorlanıyosa dr tavsıyesıyle laksatif ilaç kullanabılırsın,fitilden cok daha etkili.biz 1 senedir ne yaptıysak kabızlıgına daha dogrusu kaka yapma korkusuna care olamadık,sürekli laksatif ilaçla yapabılıyor. Kıxımın artık çatlama ve kanamayı gec resmen makatı yırtılıyodu kaka yaparken,allah yardımcnız olsun şifa versin rabbim,hem cocuk hemde anne baba için çok zor durum
dr ilaç önermedi bagırsağını tembelleştirirmiş vs. dedi birde zeytin yağı önerdi fakat hiç bir faydasını görmedik zeytinyağının malesef :(

Legende sicak su yapin icine oturur bicimde tutun.. comelik pozisyonda durmasini falan saglayin.. hatta gobegini de icine sokun suyun arada, ovalayin...
Sonra kuruladiktan sonra fitokrem surun makata dogru.biraz iceri kacsn hatta..
Bazen bebegim cok ikinir ve aglar rahatsiz olursa ven bunlari yapiyorum zor da olsa yapabikiyor :(
Gecmis olsun..

Legende sicak su yapin icine oturur bicimde tutun.. comelik pozisyonda durmasini falan saglayin.. hatta gobegini de icine sokun suyun arada, ovalayin...
Sonra kuruladiktan sonra fitokrem surun makata dogru.biraz iceri kacsn hatta..
Bazen bebegim cok ikinir ve aglar rahatsiz olursa ven bunlari yapiyorum zor da olsa yapabikiyor :KK43:
Gecmis olsun..
tşk. ederim malesef sıcak su yöntemide işe yaramıyor pazartesine kadar bekleyemem baska dr götürcez ama cocuğum mahvoldu kakası cok fazla sert cıkaramıyor ne yazıkkı

Hergün düzenli olarak zeytinyağı içirin.
9 aylıkmış bağırsak düzenleyici ek gıdalar yedirebilirsiniz.
En kısa sürede düzene girer umarım

Poponun çatlaklarına zeytinyağı zeytinyağlı fitil.karina dokunduruyorsa masaj.süt buharini hamile kalmak icin kullanirlar ama. Bagirsaklarin uc kısmını yumusatiyor bebek nasil konur bilmiyorum.beli sarilip hafif buhara.aç karnina olgun armut üstüne su içirmek.karin üstü yatirip oyalamak da biraz katkisi var.dediklerim hep yan çareler.

tşk. ederim malesef sıcak su yöntemide işe yaramıyor pazartesine kadar bekleyemem baska dr götürcez ama cocuğum mahvoldu kakası cok fazla sert cıkaramıyor ne yazıkkı
Üff cok kotu yazik yaa.. :( mercimek corbasi,rezene falan ise yarar mi ki.. ama sert kisim yumusamaz ki yeni olusanlar yumusak olur heralde. Lavman yaparlar heralde ama sicak suda dursa gun boyu gerekirse.. comelik durursa belki sert kakayi yunusatir. :/

Zeytinyağı iyi gelir diyorlardı bir yerde okumuştum. Konu başlığınıza benzer birçok konu var aynı dertten bence bir araştırın forumda aratın bilgi bulursunuz.

Bizimki de 9 aylık ve kabız. Ben her verdiğim gıda içine zeytinyağı koyuyorum çok değil yarım çay kaşığı. . Poposuna önce pişik kremi sonra zeytinyağı sürüyorum. İlk gün işe yaramadı zorlandı ama ikinci gün yumuşadı.

İlk gelen kakanın yumuşaması lazım. Dıştan sürmekle maalesef ulaşamazsınız. Elinize eldiven geçirip zeytinyağını iç kısımlara gelecek şekilde sürün. Biraz bekledikten sonra sırt üstü yatırıp bacaklarını karnına doğru bastırın. İlk kaka çıktığı anda devamı gelir

Back
X