Bebegim kendi kendine uyumayı nasıl öğrenir?

tugceozdemir24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
38
29
3
30
Merhaba arkadaslar bebegim 2 bucuk aylikken kendi kendine uyumayı nasıl öğrenir konusu açmıştım ama bebegim çok küçük diye erteleme karari aldım ve bu süre içerisinde sallayarak uyuttum mecbur .. Şuan 5 bucuk aylik ve artik bi şeyler yapmak istiyorum. Bebegim kendi kendine uyumayı nasil ogrenir? Neler yapmam gerekir? Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

Öncelikle buna kesinlikle kararli olmanizi öneririm. Zor ve cok sabir isteyen bir süreç. Ben 7 aylik oldugunda ancak karar verebilmistim. Çünkü malesef aglama söz konusu. Benim bebeğim cok inatçıdır mesela ben o yüzden bu kadar bekledim kendimi ikna edene kadar. O kadar huysuz ve inatci olmasina rağmen sadece 1 gece bana zorluk çıkardı onun haricinde besleyip yatagina koyuyorum uykusu varsa kafasini cevirip uyuyor ama yoksa yataginda oynuyor sıkılınca da aglamaya başlıyor bi sure bekliyorum uyumayacagina kanaat getirince yatagindan alıyorum. Sonra tekrar deniyorum. Bu bizim ikinci haftamız ve neredeyse alıştı. Size tavsiyem herhangi bir saglik problemi olmadigindan eminseniz, altinin temiz ve karnının tok oldugu bir gece uykusuyla işe baslayin çünkü karanlik bu konuda cok cok yardimci. Hatta ben bir de karartma perde aldim o da fazlasiyla isime yariyor. Uyku oncesi rutinlerden de yardim alin. Ben mesela ılık bir banyo yaptiriyorum ve o sirada onu sakinlestirecek bir müzik açıyorum. Benimde kizim daha oncesinde hamaginda sallanarak uyuyordu tabi ona uyumak denirse! Ve ben direk beşik uykusuna gecis yaptim. Ilk gece uyutmam 20 dk mi aldi. :) odasinda durdum ama ona görünmeden bekledim. Sadece bir kez aglama siddetini arttirdi onda da kucagima alip pispisladim sakinlesince tekrar yatagina koydum ve 5 dk icinde daldi uykuya. Sallanirken surekli uyanan bebegim masallah! geceleri hic uyanmamaya basladi. Megerse o huysuzluk hep uykusuzluktanmis. Simdi oyle mutlu ki bir sonraki uykuya kadar hic sıkıntı cekmiyoruz. Bebegi yipratmadan uyku egitimi sart bence. Bende gece uykumu almis oluyorum ve boylece gunduz onunla cok daha keyifli vakit gecirebiliyoruz :)

Back