bebeğim kilo almadı ama kilosu normal.

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.986
10.546
218
29
Kızlar bebeğim 5 aylık. bu aya kadar hep ayda 800-900 gram alarak ilerledi. ama bu ay sadece 60 gram almis. aç değil doyuyor eminim.

Doktorum da, takip eden hemsire de sorun olmadığını söyledi ama ben biraz üzüldüm sanki 😂 Doktorumuz “kilosu normal, boyu normalin çok üzerinde” dedi. bu ay 5 cm uzamış. her ay ortalama böyle uzuyor zaten.

bu aylarda aynı durumu yasayan var mı? herkes hareketlendiği için artık kilo alımı yavaslar diyor ama 60 gram çok az değil mi ya? 🥲

Demekki boyuna veriyor Buda güzel bişey saglıgı yerindeyse kiloyu dert etmeyin bence çok kiloda iyi değil çok zayıf da değil ama hareketli dönemde oluyor böyle yani
yok aslında sorun ettiğim kilosu değil, çok az almış olması 🥲 doktor da bir sorun görmedi ama ne bileyim. ben de tabii ki sağlıklı olsun istiyorum sadece ama 60 gram artınca şaşırıdım 🥲

Kızlar bebeğim 5 aylık. bu aya kadar hep ayda 800-900 gram alarak ilerledi. ama bu ay sadece 60 gram almis. aç değil doyuyor eminim.

Doktorum da, takip eden hemsire de sorun olmadığını söyledi ama ben biraz üzüldüm sanki 😂 Doktorumuz “kilosu normal, boyu normalin çok üzerinde” dedi. bu ay 5 cm uzamış. her ay ortalama böyle uzuyor zaten.

bu aylarda aynı durumu yasayan var mı? herkes hareketlendiği için artık kilo alımı yavaslar diyor ama 60 gram çok az değil mi ya? 🥲
60 gram az bence de. Tamam hareketlendiler sürekli dönme, emekleme vs. Doktor daha iyi bilir tabii ama bir başka doktora daha mı sorsanız. Kıyas yapmanız açısından söylemiyorum ama benim bebeğim şu an 5 ay 19 günlük. 5.ay kontrolüne götürdüğümüzde 700 gram almıştı. Ve sürekli yerde emekliyor bir dakika durmuyor 🥲 Her çocuğun gelişimi farklıdır, ama sizin de içiniz rahat etmemiş o yüzden en iyisi farklı bir doktordan da görüş almak

60 gram az bence de. Tamam hareketlendiler sürekli dönme, emekleme vs. Doktor daha iyi bilir tabii ama bir başka doktora daha mı sorsanız. Kıyas yapmanız açısından söylemiyorum ama benim bebeğim şu an 5 ay 19 günlük. 5.ay kontrolüne götürdüğümüzde 700 gram almıştı. Ve sürekli yerde emekliyor bir dakika durmuyor 🥲 Her çocuğun gelişimi farklıdır, ama sizin de içiniz rahat etmemiş o yüzden en iyisi farklı bir doktordan da görüş almak
su an farklı sehirde olduğumuz için kendi doktorumuza gidemiyoruz zaten. burdaki doktor da hemsire de ayına ve doğum kilosuna göre kilosunun gayet iyi olduğunu söylüyor.

kilosu evet iyi ama son ay neden az aldı dediğimde “ama boyu çok uzamış, büyümeyle ilgili bir sorunu yok” diyorlar. doktor ilk yıl boy uzamasının da beslenmeye bağlı olduğunu söyledi. herkes normal diyor.

aç da değil eminim çünkü uykuları uzun ve uyanık olduğu süre içerisinde neseli.

bu son ay memede çok oyalanmaya basladı. yani emmiyor, memeyi ağzımda tutup sağı solu izliyor, gülüyor vs. emdiği süre kısaldı. ama dediğim gibi açmış gibi bir durumu da yok.

dün dayanamayıp mama verdim. istemedi. öğürdü. zaten biberon ve emzik asla tutmuyor.

bir de detaylı yazmadım ama 3050 gram doğdu. ilk 4 ay her kontrolde doktorlar sasırıyordu anne sütüne göre çok iyi kilo alıyor vs diyordu hepsi. 4.ay kontolünde 7300 gramdı, bu ay 7360 olmus 🥲 doktor sağlıklı kilo aralığında diyor. dertlendim valla 😩

yanlış anlaşılmak da istemiyorum asla kilosunu dert etmiyorum. illa kilolu olsun diye bir derdim yok. sağlıklı olması yeterli ama son ay 100 gram dahi almamış olması beni düsündürüyor. dünden beri bu ay neyi farklı yaptım da bu oldu diye düsünüyorum. üzüldüm ne bileyim.

Benim kızım da 4-5 aylıkken 1 ayın sonunda 100 gram kadar almisti. Kilosu ve boyu persentilin üstündeydi. Doktor 1 hafta boyunca mama ve anne sütü miktarini artırıp tekrar gelmemi istemişti. Ben her zamankinden biraz daha artınca çocuk bu sefer 1 haftada 100 gram aldı gibi olmuştu. O zaman sorun yok demişti. Çocuk huysuzlanmiyordu aslında ama demek ki daha çok beslenmeye ihtiyacı varmış öyle düşünmüştüm.

Benim kızım da 4-5 aylık falan 1 ayın sonunda 100 gram kadar almisti. Kilosu ve boyu persentilin üstündeydi. Doktor 1 hafta boyunca mama ve anne sütü miktarini artırıp tekrar gelmemi istemişti. Ben her zamankinden biraz daha artınca çocuk bu sefer 1 haftada 100 gram aldı gibi olmuştu. O zaman sorun yok demişti. Çocuk huysuzlanmiyordu aslında ama demek ki daha çok beslenmeye ihtiyacı varmış öyle düşünmüştüm.
ben de su an sürekli emzirmeye calisiyorum ama emmiyor yani. etrafı izliyor 🥲 mamayı da veremiyorum cünkü asla bineron tutmuyor. dün denedim, öğürdü.

ben de su an sürekli emzirmeye calisiyorum ama emmiyor yani. etrafı izliyor 🥲 mamayı da veremiyorum cünkü asla bineron tutmuyor. dün denedim, öğürdü.
Benim kız 2 yaşında olacak neredeyse çok yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama doktor şey demişti; gelişimi ayına göre yine iyi ama eğer 1 hafta beslenmenin sonucunda da kilo olmazsa başka tetkikler isterim demişti. O aylarda dış dünyaya iyice meraklaniyorlar o sebeple besleme olayı da yavaşlıyor

Benim kız 2 yaşında olacak neredeyse çok yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama doktor şey demişti; gelişimi ayına göre yine iyi ama eğer 1 hafta beslenmenin sonucunda da kilo olmazsa başka tetkikler isterim demişti. O aylarda dış dünyaya iyice meraklaniyorlar o sebeple besleme olayı da yavaşlıyor
sizin boy artışı sağlıklı mıyıdı?

burdaki doktro boyu iyi uzadı diye sorun görmüyor anladığım kadarıyla. çocuk kilo almamış neredeyse diyorum, ama boyu uzamış diyor. yarın sanırım kendi doktorumuzu arayıp soracağım.

bir de bulunduğumuz yer çok sıcak acaba sıcaklardan dolayı mı oldu? öff deliricem valla aklıma her sey geliyor. bu aya kadar gayet güzel kilo alan cocuga bu ay ne olmus olabilir 😩

sizin boy artışı sağlıklı mıyıdı?

burdaki doktro boyu iyi uzadı diye sorun görmüyor anladığım kadarıyla. çocuk kilo almamış neredeyse diyorum, ama boyu uzamış diyor. yarın sanırım kendi doktorumuzu arayıp soracağım.

bir de bulunduğumuz yer çok sıcak acaba sıcaklardan dolayı mı oldu? öff deliricem valla aklıma her sey geliyor. bu aya kadar gayet güzel kilo alan cocuga bu ay ne olmus olabilir 😩
Evet boy artışında bir sıkıntı yoktu. İsterseniz bir de kendi doktorunuza danışın, ben sizi telaslandirmis olmayayım. Ben direkt aynı durumu yaşadığımız için doktorun bize söylemiş olduğu şeyi yazdım. İçinizi ferah tutun.

Evet boy artışında bir sıkıntı yoktu. İsterseniz bir de kendi doktorunuza danışın, ben sizi telaslandirmis olmayayım. Ben direkt aynı durumu yaşadığımız için doktorun bize söylemiş olduğu şeyi yazdım. İçinizi ferah tutun.
inşallah bir sağlık sorunu olmasın da 🥲 cok sağ olun her sey için 🥰

Bebeğiniz herhangi bir hastalık geçirdi mi benim bebegimde 10. Ve 11. Ayda hiç kg almamıştı ama grip olmuştu iştahı azalmıştı ve 3 ogun veriyordum sonra 4 ogune gectim az az ama sık sık beslemeye basladim bebegim kg almaya basladi demek ki 3 öğün yetmiyor diye düşündüm bebeginize artık sutunuz yetmiyor olabilir mi mama takviyesi yada mama icmiyorsa bir 15 gün sonra yavaştan tadimlara başlayabilirsiniz tadimlar tabi ki kg aldırmaz ama en azından ek gıdaya geçiş süreciniz erkene cekilmis olur tabi doktorunuzun tavsiyesi de önemli

Bebeğiniz herhangi bir hastalık geçirdi mi benim bebegimde 10. Ve 11. Ayda hiç kg almamıştı ama grip olmuştu iştahı azalmıştı ve 3 ogun veriyordum sonra 4 ogune gectim az az ama sık sık beslemeye basladim bebegim kg almaya basladi demek ki 3 öğün yetmiyor diye düşündüm bebeginize artık sutunuz yetmiyor olabilir mi mama takviyesi yada mama icmiyorsa bir 15 gün sonra yavaştan tadimlara başlayabilirsiniz tadimlar tabi ki kg aldırmaz ama en azından ek gıdaya geçiş süreciniz erkene cekilmis olur tabi doktorunuzun tavsiyesi de önemli
hastalık falan gecirmedi cok sükür. sütüm de her kontrol ettiğimde var. kaldı ki konuda da söylediğim gibi aç olduğunu düsünmüyorum. uykuları uzun, gün içerisinde neşeli. zaten her huysuzlandığında meme veriyorum.

mama asla kabul etmiyor. dün denedim öğürdü, yüzünü ekşitti. istemiyor mama.

ek gıda konusunda da doktor okay vermeden başlamak istemiyorum açıkcası. su an bizim yediklerimizle çok ilgili. istiyor, almaya çalışıyor ama daha bugün 5 aylık oldu. acele de etmek istemiyorum

merhaba. kendi doktorumu aradım bugün. ne biçim doktor o sorun yok diyor dedi. normal değil bu kadar az kilo alması dedi.

sizin dediğiniz gibi bir hafta beslenmeye dikkat ederek ilerleyelim, eğer kilosu güzel artarsa sorun yok ama artmazsa bazı testler isticem dedi.

bir de bugün ishal oldu. doktor çok beslediğinden de olabilir, alerji de olabilir dedi. normalde de hep çok suluydu kakası ama bu zamana kadar hiç ciddiye almamıştım her seyi normal diye.

emziriyorum simdi sürekli. bir de çarsamba günü menenjit ve rota aşıları yapılacak. çok stres oldum valla. İnşallah bir sağlık sorunu yoktur 😩

merhaba. kendi doktorumu aradım bugün. ne biçim doktor o sorun yok diyor dedi. normal değil bu kadar az kilo alması dedi.

sizin dediğiniz gibi bir hafta beslenmeye dikkat ederek ilerleyelim, eğer kilosu güzel artarsa sorun yok ama artmazsa bazı testler isticem dedi.

bir de bugün ishal oldu. doktor çok beslediğinden de olabilir, alerji de olabilir dedi. normalde de hep çok suluydu kakası ama bu zamana kadar hiç ciddiye almamıştım her seyi normal diye.

emziriyorum simdi sürekli. bir de çarsamba günü menenjit ve rota aşıları yapılacak. çok stres oldum valla. İnşallah bir sağlık sorunu yoktur 😩
Merhaba,

Merhaba, ben de dün korkutmak istemedim sizin ayinizda bebeğin 60 gram almasına direkt normal diyerek kestirip atmış. Ancak dediğim gibi siz gonlunuzu ferah tutun. Ben dönemsel olduğunu düşünüyorum. İnşallah 1 haftanın sonunda güzel güzel kilo alır🥰

Memede az durmasının sebebi bence çenesi güçlendiği için işini çabuk bitiriyor artık. Ama geçen ay başka tartıda tartıldıysa bu tartıda yanlışlık olabilir. Ayda 1 kilo alan çocuğumu, 1 ayda kilo vermiş olarak tartmıştı sağlık ocağı şok olmuştum. Kedimin veterinerine götürüp orada tarttırmıştık 🤣.
Bu arada alerjiden şüpheleniyorsanız doktorunuza özellikle rota yaptırmalı mıyım diye sorun mutlaka. Bazı doktorlar önermiyor, benim çocuk ve alerji doktorum asla önermedi bebeğime.

Memede az durmasının sebebi bence çenesi güçlendiği için işini çabuk bitiriyor artık. Ama geçen ay başka tartıda tartıldıysa bu tartıda yanlışlık olabilir. Ayda 1 kilo alan çocuğumu, 1 ayda kilo vermiş olarak tartmıştı sağlık ocağı şok olmuştum. Kedimin veterinerine götürüp orada tarttırmıştık 🤣.
Bu arada alerjiden şüpheleniyorsanız doktorunuza özellikle rota yaptırmalı mıyım diye sorun mutlaka. Bazı doktorlar önermiyor, benim çocuk ve alerji doktorum asla önermedi bebeğime.
ilk dozunu yaptırdık zaten. ishal dısında da alerji belirtisi yok.

bugün doktorum fazla emzirdiğin için ishal olmus olabilir dedi. ve tek sefer yaptı kakasını gün içinde. eğer sık sık kaka yapar ve bi kaç gün sürerse aşıdan önce tekrar muayene olsun demişti. ama dediğim gibi kaka yapmadı.

su an evdeki baskülle tarttım bir bebekle tartıldım bir de yalnız. 7600 gram çıktı bebeğim. yani hastanede ölçülenden 240 gram fazla.

doktorum bir hafta sıkı besleyip sonra telrar tartmamı istedi.. bakalım. insallah tartıda sorun vardır 🙄

Back
X