Bebegim makat duruyor ve doktor dönmezse ameliyat dedi ?

Bhreken

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
287
138
103
29
30 haftalık hamileyim . Bir aydan fazla oldu doktor ters duruyor demişti ve dün doktora safra kesemin ağrıması şikayetiyle gittin . Safra kesem ağrıyor ve doktor şişmiş dedi . En önemlisi bebek makat duruyor dedi . Doğumuma iki ay var ve bir aydan fazladır ters düzeltmedi kendini. Doktorlarda kesmeye pek merakli . Ben normal yapmak istiyorum doktorada söyledim . Bunun için önerileriniz varmi neyapmaliyim dönsün tekrar diye . Bana dediği şey yapacak bişey yok . Ve en kötüsü şansıma gittiğim her doktor öyle çıkıyor neyapacm bir yandan safra kesem ağrıyor bir yandan bebegim ters kendini düzeltmezse ben ameliyat olamam korkum var . Akıl verin

Valla benimkine 32. Haftada ters ama döner bu çocuk dedi doktor canım, 37,ye kadar da tersti 38. Hafta gittiğimde dönmüştü:). Normal doğum yaptım yani son anda da donebiliyo hiçbişey belli olmuyo ben çok yürüdüm ve arada 1-2 dk kendimi yormadan evi gırgırladim arkadaşım önermişti çokta değil tabi bilmiyorum gırgırin faydası oldu mu ama baya yürüdüm

Daha varmış zamanın. Her an herşey olabilir. Son haftada dönen bebişler var. Dönmezse de sezaryen olacaksın bi çok kadın gibi. Tıbbı zorunluluk gibi bişey bu. Başka çaren yok. İki kere sezeryanla doğum yaptım. Çok da korkulacak bişey değil. Kendinizi çok fazla şartlandırmayın normal diye. Akışına bırakın. Önemli olan sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alabilmek..

Çocuklar son haftalarda dönüyorlar zaten, umarım sizinkide öyle olur. Şimdiden hayırlı doğumlar olsun sizin için..:anneadayı::KK200:

Sezeryanin korkulacak bir tarafi yok. Bende normal cok istedim bebegimin sagligi icin sexeryan oldum. Hemde spinal istedim ve bebegimin dogum anini hep gordum harika birseydi..

Daha erkenmiş döner hatat bana da doktor dedi takip edin bebeğiniz çok hareketli oldugu gün döner demişti gerçektende dönmüştü.Ayrıca dönmezse bile bu bebek öyle yada böyşle bir şekilde doğacak.Sunu düşünün tıp da çaresi var eskiden o da yokmuş çogu kadın ve bebek zarar görürmüş bebeğim iyi olacak diyip kendinize ameliyat korkunuzu yenebilirsiniz normal beklense bile sezeryan olabiliyor son anda korkulacak bir ameliyat değil narkozdan çok korkarsanız epidural sezeryanı öneririm.

Benim bebeğimde 37 de döndü normal Doğum yaptım merak etmeyin. Önemli olan sizin sağlığınız bebeğinizin sağlığı hayırlısı ne ise o olsun. Sağlıcakla kucağınıza alın

Son ana kadar dogum şekli değişebilir,kendini normal doguracam diye hazırlama amaç bebeğe sağlıklı şekilde kavuşman

Bazı normal doğum yanlısı doktorlar masajla filan bebeği çevirebiliyorlar ama bunu yapan doktor çok az bulunuyor ne yazık ki akışına bırak :)

Daha zamanı var o kadar panik yapacak bir şey yok. Benim de öyle. İnternette bununla ilgili öneriler videolar filan varmış. Bugün bi topicte arkadaş yazmıştı. Yürüyüş, merdiven çıkmak filan iyiymis. İnternetten bi bakın.

Sanki doktorlar da can atıyordu seni kesmek için.
Kesmeye pek meraklılar ne demek?

Dönerse zaten döner.
Dönmezse de sezaryen demiş adam, gel nolur keseyim diye yalvarmamış.

Araştırıp bak yani dönmesi için yapılacak bir egzersiz var mı diye, yoksa doktorlar filmlerdeki gibi karnında bebeği çevirsin mi istiyorsun?
Yabancılarda var da, Türkiye de hiç duymadım öylesini.

Henüz bence döndü-dönmedi mevzusu için erken değil mi? Ek olarak benim bebeğim Doğum pozisyonu aldıktan sonra yatay pozisyona geçip tekrar Doğum pozisyonunu aldı. Normal Doğum yaptım. Bence bunu kendine stres yapma arkadaşım

Benim kizim 26.haftada donmustu 30. Haftada ise yan yatmisti sonra 34-35. Haftalarda tekrar dondu.
30 haftalik daha cok erken.
Doner yatar.
Ayrica ameliyat olamam demeyin, hicbisey bebeginizin sagligindan onemli degil.
Aylarca tasiyip donmedi diye dogurmayacak haliniz yok, yada ters gelen bebegi normal dogumla dogurmaya calismayacaksiniz.
Sagligi herseyden onemli

Bebeğin makat durmasindan ziyade safra keseniz daha önemli. Bol bol dua edin de ondan ameliyat olmak zorunda kalmazsiniz inşallah. Normal doğum diye de şartlandırmayin hayırlısı olsun..Lavabo acicilardan uzak durun!!

30 haftalık hamileyim . Bir aydan fazla oldu doktor ters duruyor demişti ve dün doktora safra kesemin ağrıması şikayetiyle gittin . Safra kesem ağrıyor ve doktor şişmiş dedi . En önemlisi bebek makat duruyor dedi . Doğumuma iki ay var ve bir aydan fazladır ters düzeltmedi kendini. Doktorlarda kesmeye pek merakli . Ben normal yapmak istiyorum doktorada söyledim . Bunun için önerileriniz varmi neyapmaliyim dönsün tekrar diye . Bana dediği şey yapacak bişey yok . Ve en kötüsü şansıma gittiğim her doktor öyle çıkıyor neyapacm bir yandan safra kesem ağrıyor bir yandan bebegim ters kendini düzeltmezse ben ameliyat olamam korkum var . Akıl verin
Korkma sana yada bebege birsey olsa daha mı iyi... Kendinle beraber onuda tehlikeye atma lütfen... sezeryan ol... kilosu sağlığı gelisimi yeterliyse erken dogum icin bekleme.. doğumdan sonra kuvozluk bir sorun yoksa.. karninda yeterince gelistiyse bekleme lütfen. . Sağlıcakla alırsın kucağına ins... Rabbim hayırlı evlat nasip etsin... Bol bol bol sağlıklı ömürler bebeğine inşallah ☺☺

Sezeryan ne kadar abartılıyor. Dönsün ya da dönmesin. Sağ salim kucağınıza alın inşallah o yeter. Normal ya da sezeryan biraz şans ya da bünye işi. Normal doğum olup 23 dikiş yiyen tanıdığım da var. Ben sezeryanın akşamına canavar gibi kalktım. Bu dünyaya çocuk getiriyoruz. Bunlar ufak önemsenmeyecek sıkıntılar.

Hakikaten ortası yok. Yıllarca aman normal doğumda şöyle böyle dediler, sonra sezeryan da aman kesiyorlar dediler. Tıbbi açıdan ne gerekiyorsa o. Doktor düşünsün. Hem merak etmeyin, devlet sezeryan işinin peşine öyle bir düştü ki sezeryan gerektiren durumlarda dahi normal diye diretip anne ve bebeği tehlikeye atan hekimler var. En son böyle bir vakayı duyalı daha bir ay bile olmadı.

30. haftada poziayon dgisebilir. kaldi ki degismezse ters bebegi normal dogurma fikri sezeryandan daha korkunc gelmiyo mu size? tabi ki sezeryan olacak oyle bi durumda

Sezeryan ne kadar abartılıyor. Dönsün ya da dönmesin. Sağ salim kucağınıza alın inşallah o yeter. Normal ya da sezeryan biraz şans ya da bünye işi. Normal doğum olup 23 dikiş yiyen tanıdığım da var. Ben sezeryanın akşamına canavar gibi kalktım. Bu dünyaya çocuk getiriyoruz. Bunlar ufak önemsenmeyecek sıkıntılar.

Hakikaten ortası yok. Yıllarca aman normal doğumda şöyle böyle dediler, sonra sezeryan da aman kesiyorlar dediler. Tıbbi açıdan ne gerekiyorsa o. Doktor düşünsün. Hem merak etmeyin, devlet sezeryan işinin peşine öyle bir düştü ki sezeryan gerektiren durumlarda dahi normal diye diretip anne ve bebeği tehlikeye atan hekimler var. En son böyle bir vakayı duyalı daha bir ay bile olmadı.
ay evett sezeryanu ocu gibi gosterip neredeyse riske ragmen normal diye tutturanlari anlamiyorum. risk yoksa doktor onay veriyosa dogum secim hakki annededir tabi ki. ama doktor ona vermiyo normal doguma kadin normal diye tutturuyo. bole bisi olamaz.

Merhaba benimd su an 33. Haftam iki aydır kontrolümde saf makat duruyor kızım 35 e kadar doner sonrasında büyüdüğü için yeri daralır dönemez sezeryana alırız dedi doktorum .elleri ayakları hep yüzünde duruyor

Merhaba benimd su an 33. Haftam iki aydır kontrolümde saf makat duruyor kızım 35 e kadar doner sonrasında büyüdüğü için yeri daralır dönemez sezeryana alırız dedi doktorum .elleri ayakları hep yüzünde duruyor
Benim 30 dan itibaren ters duruyordu. 37ye kadar tersti. Yanlış hatırlamıyosam ya 38 yada 39 da dönmüştü ama küçük zayıf bebekti 2700 47 cm

Back
X