Bebek Beslenmesi bebeğim memeden ayrılmıyorrrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gokyuzuu

DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
2.320
6
681
15 günlük bebeğim var uyanık kaldıgı sürede hep memede ayrılmıyo
dalar gibi oluyo bırakıyo 2 sanıye sonra acıyo gözleri
aranmaya baslıyo vermeyınce aglıyo
geceleride uyanıyo 5 dakka emmıyo yatırıyorum yarım saat en fazla 1 saat uyuyo aglamaya baslıyo
meme verıyorum hemen gerı dalıyo böyle sabahlıyoruz napıcam bennn
uyanık oldugu sürede de hep memedeee

cnm benimki de öyle
uyanık olduğu sürece memeden ayrılmıyo
ama senin bebeğinin gece kısa süreli uyanma olayı kafamı karıstırdı
cünkü benimkide öyleydi ve bu yüzden kilo kaybedip yogun bakımda yattı kilo kaybından olusan sıvı kaybı sodyum yükselmesi ve kan sekerinin düşmesi sebebiyle
bebeğinin kilosu nasıl cnm aç kalıyor olabilir sen her ihtimale karsı bir tarttır yarın ona göre bir yol izle
senin dikkatini ceken bir zayıflama hali varmı???

İşte emzikler böyle durumlar için var gerçekten hayat kurtarıcı oluyorlar. ama seninki 15 günlük olmuş emzik alacağını sanmam.

cnm benimki de öyle
cünkü benimkide öyleydi ve bu yüzden kilo kaybedip yogun bakımda yattı kilo kaybından olusan sıvı kaybı sodyum yükselmesi ve kan sekerinin düşmesi sebebiyle
bebeğinin kilosu nasıl cnm aç kalıyor olabilir sen her ihtimale karsı bir tarttır yarın ona göre bir yol izle

devamlı emdiği halde nasıl aç kalmış ki ara gazını çıkartıyormusun?

cnm benimki de öyle

bugün kontrolden geldik kilosu normal almıs kilo
şimdi emzik verdım ama doktor emzik verme dedi
10 dakkadan 20 dakka emzir yatır uyumasada dursın 2 saat sonra
bi daha emzir dedi ama uyanınca uyumayınca memeden kopamıyo ki

emzik alıyo ama benım içime sinmıyo emzik
uff napıcam şaşırdım aksama emiyo aksam süt azalıyo bitiyo
uykusu olunca da azcık emıyo uyuyo bıraz uyuyup uyanıyo tekrar emıyo boyle sabahlıyoruz

ara gaz mı :1: ay çok güldüm
valla ara gaz tam gaz hepsi çıkıyodu ama bende anlamadım
artık boş boş mu emiyodu napıyodu onunda kontrolunu yapıyodum göğsümü sıkıp bakıyodum süt vardı anlayamsdım bir türlü hastanede 3850 dogdugu halde 2 günde 3530 oldu eve geldik sonra kontrole gittik bi baktık 3160a düşmüş sarılıkta vardı 10 la cıktık hastaneden 13e yükselmişti acaba ondanmı kilo kaybı oldu diye düşünüyorum sezeryan olmuş olmamdan kaynaklandığını bile düşündüm ama malesef ki aynı durumda bir bebek daha vardı hemde annesi normal doğum yapmış tüm bulgular aynıydı ama o bebek hastaneye geldiğinde şoktaymış biz ona göre 2 puan öndeydik yani ve sonuç olarak o bebek rahmetli oldu zavallı anneciğine sarılıp onunla beraber ağladığımı hiç unutamıyorum baya bi etkisinde kalmıştım o olayın çünkü o esnada benim kızım da hala yatıyordu hastanede :((

ara gaz mı :1: ay çok güldüm
valla ara gaz tam gaz hepsi çıkıyodu ama bende anlamadım
artık boş boş mu emiyodu napıyodu onunda kontrolunu yapıyodum göğsümü sıkıp bakıyodum süt vardı anlayamsdım bir türlü hastanede 3850 dogdugu halde 2 günde 3530 oldu eve geldik sonra kontrole gittik bi baktık 3160a düşmüş sarılıkta vardı 10 la cıktık hastaneden 13e yükselmişti acaba ondanmı kilo kaybı oldu diye düşünüyorum sezeryan olmuş olmamdan kaynaklandığını bile düşündüm ama malesef ki aynı durumda bir bebek daha vardı hemde annesi normal doğum yapmış tüm bulgular aynıydı ama o bebek hastaneye geldiğinde şoktaymış biz ona göre 2 puan öndeydik yani ve sonuç olarak o bebek rahmetli oldu zavallı anneciğine sarılıp onunla beraber ağladığımı hiç unutamıyorum baya bi etkisinde kalmıştım o olayın çünkü o esnada benim kızım da hala yatıyordu hastanede :((

ara gazın gülünecek nesi var mesela toplam 10 dakika emziriyorsan 5. Dakikada emmesini kesip gazını çıkartacaksın sonra emzirmeye devam edeceksin. Hava yutunca doymuş gibi hisseder bebekler ve fazla yemezler. o gaz kendiliğinden çıkınca kısa sürede acıkıp tekrar yemek isterler. o yüzden yarıda gazı çıkartılır ki tamamen karnı doysun benim oğlum bu şekilde 3 saat boyunca meme istemiyordu gecede 5 saati buluyordu uyanması.

cnm ben ''ara gaz'' kelimesine güldüm
hani otomobil terimidir ya o yüzden :34:
dalga geçme maksadıyla söylememiştim alınma lütfen
verdiğin yararlı bilgiler içinde teşekkür ederim

ben 2-3 aylıkken emziğe alıştıranı biliyorum. zararlı diyolar ama birazda kurtarıcı gibi. bende oğluma bıraktıramıyorum memeyi şimdi. 2 yaşına giricek hala emiyor. geceleri çok uyanıyor. ne yaptıysam olmadı. emerek uyumaya alışmış geçen gün katiyen uyutamadım.

nuby nin kaşıklı biberonuna bakdım bugün cok hosuma gitti
ama ugraşdırıcı gecelerı uykulu uyluku bütün sütü dökerım üstümüze
zaten uyanık olunca emzık gibi meme cekıyo cok cok cok bırakmıyo ki

Back
X