bebeğim ne emmek istiyor, biberonu tutuyor ne de kaşıkla besleyebiliyorum:(

adigegs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
7
3
1
35
Merhaba anneler 57 gunluk anneyim ilk bir ay sutum cok olmadi mama takviyesi yaptik biberonla da verdim kasikla da. Ikinci ayimizda da sutum cok degil ki zaten en fazla iki dakka emip aglayip birakiyor. Mamayi da istemiyor biberonu tamamen birakti kasikla da almiyor bni de cok az emiyor ne yapicagimi sasrdm bir fikri olan soylesin lutfen

Sutunu arttirmak icin takviyeler var onlardan mutlaka kullan ve zorla da olsa emmesini sagla ki cogalsin
Mamayi siringa ile vermeyi dene

Mamayı değiştirseniz olmaz mı?
Birde kaşıklı biberonlar varmış onları deneyebilirsiniz.

Neler yapiyorum ama cok emmedigi icin cogalmiyor malesf dun gun ve gece boyu toplam 5 kez emdi o da birer ikiser dakka bir kez de 30 cc mama verdm ac karnina nasil duruyor bn anlamiyorum

Ikiniz birlikte banyoya girin suyun altinda emer cogu bebek. Olmadi ciplak ten temasi dene. O tek bezle kalsin sen de ustunu cikar oyna onunla arada teklif et zorlamadan

gazı olabilir gazı varsada iki emer ağlayarak bırakır canım benimde bebeğim 3 aylık senin zamanlarında gazı olduğunda emmiyordu ağlayarak bırakırdı

Sütünü sağ bence mama yerine sütünü kaşıkla ver. Böylece sütünde artar. Yenidoğan bakımı Portalında süt artırıcı çözümler var. Bu arada bebek emmezse ve sütün çok olursa buda büyük bir sıkıntı. .

bni de cok az emiyor

Çok az emmesi yetersiz beslendiği anlamına gelmeyebiliyor. Çene kasları yeterince geliştiyse kısa sürede memeyi boşaltabiliyor. Önemli olan ne kadar kilo aldığı. Sağlık ocağında takibi yapılıyor, bir şey demediler mi?

Tatlim mamayi siringayla dene biraz. Sutunun cogalmasi icin de 2-2bucuk litre su ic ve lactamil dene.
Emerek cogalir ama emmiyormus o zaman sik sik sag sutunu sutun artar. Hayirli omurlu olsun bebegin:)

Neler yapiyorum ama cok emmedigi icin cogalmiyor malesf dun gun ve gece boyu toplam 5 kez emdi o da birer ikiser dakka bir kez de 30 cc mama verdm ac karnina nasil duruyor bn anlamiyorum
Zamanla adapte olacaktir emmeye. Uykusunda emzirmeyi denediniz mi?

Bir ara uykusunda guzel emiyordu su ara gozunu aciyo ve agliyo her yolu deniyorum gazi cok o yuzden mi yapiyo ac nasil duruyo bilmiyorum
Gazi olabilir evet. Ama her yolu da denemelisin ki sutunu birakmasin. Mutlaka emecektir. Kucaginda evin icinde gezdirerek meme verebilirsin mesela. Gaz icin zeytinyagiyla karnina masaj yapabilirsin,ayaklarinin altina sicak havlu sarabilirsin, bir cay kasigindan fazla olmamak kosuluyla rezene cayi verebilirsin. Sen de yemeklerine bolca kimyon koyup yiyebilirsin. Sutunden bebege gecer iyi gelir.

Benim ilk oğlum öyleydi. Hala unutamıyorum. Ne emer ne dururdu. Ama bizim sıkıntılar 2.5 aylık olunca başlamıştı. Önceleri ayağa kalkıp hoplata hoplata emziriyordum. Sonra önce uyutup sonra emziriyordum. Daha sonra telden müzik açıp ayakta hoplatarak.. 10 ay emzirdim.

Gazı olduğu için emmiyorsa karnına masaj yapıp bacaklarını altını değiştirir gibi indir kaldır. Gazını çıkarır. Bide bio gaia diye bir damla var gaza çok iyi. Eczacı tavsiye etti. 40tl. Sende kendine kuru kayısı ve kuru üzümden hoşaf yap. Rondoya vur onu iç. Sabah aç karnına o da fayda ediyo. Gazı kaka ile atıyor.

Valla bizde cok çektik emmeden dakika tutardik 5 dkyi bulmazdi emmesi ama kilo aliyordu zorla veriyordum...sütümü sagdim kasikla verdim, damlalikla verdim yine olmadi biberonu kendi almamisti, ama bikac defa sagdigim sütü saniyede bitirince biberonla korktum alışır rahatlığa emmez diye zorla emzirdim... 1 yaşına kadar iki sefer memeyi reddetti ve isirdi hep kanatti 6 aylikti pes etmedim el mi yaman bey mi hesabı ben kazandım ama yıprandım. Ek gidada sorunluydu halada öyle ...
Ten tene değsin cocukta sende üstünuzu çıkarın değsin tenleriniz, yürüyerek emzir ritmik olarak popoya pis pis yap şarkı söyle gezerek emzir ben bunları yapmıştım..,

Ayakta emzirmeyi de deniyorum zaten ama su ciplak emzirmeyi deneyeyim bir de insallah ise yarar

hiç ugrasma aç kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…