Bebek Beslenmesi Bebegim ne yese alerji yapıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hanusa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
57
34
3
Merhabalar ... benim 7 aylik olan bir bebegim var. 1 ay once ek gidaya basladik. Ne yese alerji oluyor. Yumurta sarisi pekmez muz portakal. Hersey hersey. Neye alerjisi oldugunu da tam kestiremoyorum. Yavrum yazik dun boynunu kaşımış kanatmis. Napacagimi sasirdim. Dr atopik dermatid dedi. Bir krem verdi ve de bir surup verdi. Bunu gunde 1 kez icir dedi. Icirince kizarikliklar gidiyor . Ama yedigi herseydi kizarip kaliyor. Benim durumumda olan kimse var mi ne zaman gecer, gecer mi . Napmaliyim . Ne yedirecegimi sadirdim. Sadece dr un tavsiye ettigi sekilde vesliyorum aslinda ama yine de alerjo yapiyor. Ne tavsiye edersiniz. Bebegim uzun sure uyumuyor ve bunda kasintilarinin etkisi oldugunu düşünmeye basladim.

Bence bir alerji uzmanıyla görüşseniz daha sağlıklı olur. Ayrıca her gıdayı teker teker deneyin aynı anda birden fazla gıda vermeyin ayırt edemezsiniz. Üçer gün yavaş yavaş arttırarak denemelisiniz.

Kaşıntılar için kesinlikle cildiyeye de götürün çocuk doktoru doğru teşhis koyamayabiliyor. Benzeri başımıza geldi

3 er gun yavas yavas arttirarak derken ? Ayni gidayi mi 3 er gun deneyeyim. Yumurtada mesela kizardi. Yine de 3 gun vereyim mi . Emin olmak icin

3 er gun yavas yavas arttirarak derken ? Ayni gidayi mi 3 er gun deneyeyim. Yumurtada mesela kizardi. Yine de 3 gun vereyim mi . Emin olmak icin
Yumurtadan kızardığına eminseniz vermeyin. Örneğin bi gıdayı ilk defa yiyecek 1. Gün çok küçük ölçekte verin bişey olmazsa 2. Gün biraz daha fazlasını verin yine kontrol edin bişey olmazsa 3. Gün normal bir porsiyon verin bu şekilde. Ama 1 gıdanın testini bitirene kadar başka bir gıda vermeyin. Örneğin mandalina denerken kiviyi de denemeyin. Ayrıca çilek domates yumurta gibi yüksek alerji ihtimali olan gıdaları ilk denemelerde vermeyin mümkün olduğunca geç başlayın. İnek sütü şu aşamada kesinlikle vermeyin mesela en azından saf halde vermeyin çok vermek zorundaysanız biraz sulandırıp verebilirsiniz. Yine de bir çocuk alerjisi uzmanıyla görüşmenizde fayda var

Bizimde aynı problemimiz oldu. 20 aylıkken anne sütünden ayırdım özellikle bundan sonra oldu gibi geliyor bana.
Çocuk Allerji bölümünde bir uzmana götürdük, kan tahlilinde süt ve süt ürünleri ile dana etine alerji çıktı,
doktor testler bu yaşlarda her zaman doğru sonuç vermeyebilir ama en azından yönlendirir, süt ve süt ürünleri ile et vermeyin 2 hafta diyet yapalım anlaşılır zaten dedi ama süt ve süt ürünleri olmadan diyet yapamadık çok zorlandık çünkü süte de yoğurda da düşkün bir çocuk maşallah
doktor baktıki diyet yapamıyoruz, kremler ve alerji şurubu verdi. cildi de hassas ayrıca benim gibi, kış aylarında çok sıkıntı yaşıyorum bende, cildim çok kurur, kuruluktan kaşınırım.
zaman içerisinde azalıyor canım, çok zor geceler geçirdik, çocuk kaşınmak için uyanıyordu, o kaşındıkça elinden birşey gelmedikçe kahroluyordum,
Canım sürekli cildini nemli tut, birazda ondan oluyor kaşıntı
besinlerle ilgili bir sıkıntımız kalmadığını düşünüyorum, kuruluktan kaşınıyor bazen şimdi, banyo yaptırıyorum hemen, cildi nemliyken bebek losyonu sürüyorum, allerji şurubunu da bıraktık epeydir kullanmıyorum
Allah yardımcınız olsun, zamanla geçecek inşallah

Bebek losyonu dediginiz nedir bebe yaglari var onlardan mi. Hangi markayi kullanayim. Dalinin bebek yagini surdum gecen gun ondan sonra yine kizardi.

Bebek losyonu dediginiz nedir bebe yaglari var onlardan mi. Hangi markayi kullanayim. Dalinin bebek yagini surdum gecen gun ondan sonra yine kizardi.

Canim dalinin ürünleri allerji yapiyor genelde. Bende onceden niveanin bebek losyonu vardi doktor eczaneden sivi vazelin alip bebek losyonunun icine karistir yari yariya dedi. Her kullanimdan oncd iyice carkaliyorum. Banyodan sonra mutlaka suruyorum. Bebek sampuanini degistirdim mustela aldim allerjen ciltlere daha iyi geldigi icin tavsiye ediliyordu. Memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…