Bebeğim.Ona çok acıyorum.

hayalimdekisen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
329
218
48
39
Acıyorum üzülüyorum evet.iki buçuk aylık anneyim.Ama oğlumu yanlızca 10 gün emzirdim.Göğsümü almadı mı,aldı ama ben tembellik yaptım ve elektronik pompa ile sağmayı tercih ettim.ve de mamaya başladm.şmdi yanlzca günde 30 cc süt veriyorum.uykusuzluktan,yorgunluktan oğlumun hakkını ihmal ettim.sütüm azaldı.psikoljm çok bozuk.eşim de dahil herkes emzirmedm diye bana kızıyorlar.o kadar yoruldm ki.Bir dr sezeryanla doğum yaptm.dikiş acım uykusuzluğum yüzünden emzirmedm.benim gbi olan var mı.Çok üzgünüm :(

Kusura bakmayın ama siz bebeğinizden çok kendi rahatınızı düşünmek gibi bir bencillik yapmışsınız. Bütün anneler (sezaryan ya da normal doğum) dikiş acısı çekiyorlar. Bende iki çocuğumu sezaryanle doğum yaptım ikinci doğumum ilkine göre çok daha zor oldu yardımsız ayağa dahi kalkamıyordum ama o şekilde bile olsam asla emzirmeyi ihmal etmedim.

benim yigenimde meme almadı ama gelinimiz pomba sistemiyle her gün düzenli sütünü sağdı mamasına karıştırdık.onla beslendi.
sağma işlemini hiç aksatmadı sütüm kesilmesin diye
şuan yigenim büyüdü kocaman oldu.
anne sütü çok önemli evet ama almamış sizin ihmaliniz olmuş bundan sonra dikkat edin mamayla beslenen bebeğe de eger üzerinde durulursa gayet sağlıklı olur üzülmeyin

Merhabalar canım;
Sağlıcakla büyüt oğlunu.
Benim kızım doğumdan sonra 1 ay hastanede yattı.Bu süre zarfında sağdım bende.
Hatta biberona alıştı anne memesi almaz bile dediler.
İnatla emzirdim.Sende öyle yap sütün geri gelecek emin ol.22 aylık oldu kızım hala emziriyorum.
Emzir ve sütün geri gelsin.

Ama bebeğin memeni almış, keşke devam ettirseydin emzirmeye.
Kendini suçlama, senin vücudun çok yorgun ve dinlenmek istemen normal ama bence bebeğini emzirmeyi ihmal etme. Şimdiden sonra memeni alması zor olur ama alıştırabilirsin hala geç değil. Almıyorsa da süt sağma makinesiyle halldersin, üzme kendini.

aslında emzirmek sağmaktan mama hazırlamaktan daha zahmetsiz....
daha küçük yeniden emzirmeye başla bakalım..
çocuk emdikçe çoğalır süt,,,

Kusura bakmayın ama siz bebeğinizden çok kendi rahatınızı düşünmek gibi bir bencillik yapmışsınız. Bütün anneler (sezaryan ya da normal doğum) dikiş acısı çekiyorlar. Bende iki çocuğumu sezaryanle doğum yaptım ikinci doğumum ilkine göre çok daha zor oldu yardımsız ayağa dahi kalkamıyordum ama o şekilde bile olsam asla emzirmeyi ihmal etmedim.
Aynen katılıyorum size.
Sezeryanlıyken evden çocuğumu görmeye hastaneye gidiyordum kar yağıyordu hiç unutmam.Hemde hergün 2 dk görüp sağdığım sütü vermeye.Tam 1 ay gittim.
Sezeryan ağrısı bazı acıların yanında çok hafif kalıyor.Unutuyorsun.

Acıyorum üzülüyorum evet.iki buçuk aylık anneyim.Ama oğlumu yanlızca 10 gün emzirdim.Göğsümü almadı mı,aldı ama ben tembellik yaptım ve elektronik pompa ile sağmayı tercih ettim.ve de mamaya başladm.şmdi yanlzca günde 30 cc süt veriyorum.uykusuzluktan,yorgunluktan oğlumun hakkını ihmal ettim.sütüm azaldı.psikoljm çok bozuk.eşim de dahil herkes emzirmedm diye bana kızıyorlar.o kadar yoruldm ki.Bir dr sezeryanla doğum yaptm.dikiş acım uykusuzluğum yüzünden emzirmedm.benim gbi olan var mı.Çok üzgünüm :KK43:
tekrar meme vermeye çalış.bebeğin küçük daha alacaktır eğer uğraşırsan.
sütün de artar tekrar.artırıcı takvileler de kullanabilirsin.
bol su ve bol yeşillik te işe yarar.
hemen pes etme böyle.
pompa daha zor ayrıca.onun hijyeni ile uğraşmaktansa kucağına al emzir daha kolay değil miydi?

bencede tekrar ver memeyi
ne yap et alıştır
memeni almış emmiş bu bir nimetti canım benim
hiç tutmayan çocuklar var
hadi azmet alıştır.. pes etme ama kendinden fedakarlık etmelisin...

bnm için mama yapmaktnsa kalkıp geceleri felan emzirmek daha iyi 6 aylık olcak kızım ek gıdaya geçmek istemiyorum önceki iki oglum çok çektirdi çünkü yemediler sütümde yetio şükür emzircem allahın izniyle o bile hakmş bebeginizin hakkı sütünüzdü eger kendi emmediyse bilemem ama siz vermediyseniz günaha giriosunuz o çocuk 2 yasayana kadar

Keşke kendinizi değilde bebeğinizi düşünseydiniz... Ama üzülmeyin. Benim kuzenimin sütü hiç olmadı hiç emrizeremedi. Mamalarla büyüdü bebişimiz ama gayet sağlıklı. Tabi anne sütü içen çocuk gibi dirençli olamaz belki ama yinede problem olmuyor dikkat ettiğiniz sürece.

bebeğiniz daha çok küçük.
ısrarla yeniden meme verin, almazsa da zorlayın alışsın yeniden.
sağmak gerçekten daha zahmetli.
bol bol boza için, rezene ve ısırgan çayı.

Allah bağışlasin benim bebeğimde haftaya 3aylik olacak inşallah. ..normalde kızardım keyfiye verilmemiş diye ama anne olunca annelere kızamıyorum memeye döndür canım,benim bebeğim ilk ay uyandırmak işkenceydi zaten en fazla 5dk emiyordu biberon ver dediler vermedim sırf bırakacak diye korktum. ..bence yanlış yapmışsin sütun var, bebek alıyor uyku ua da başka sebeplerden vermemek kötü bana göre. ..şuan sütüm azalıyor ne denirse yapıyorum oldum 83kilo ne yapayım 6 aya kadar mamasiz olsun el gıdaya geçince daha rahat olur. .sag sürekli biberonla ver bari

bende sezeryanla doğum yaptım bebegine yazık etme alıştıraya calış. sen tembellikten emzirmedm diyosun ama pompayla uğraşmak daha zahmetli.çıkar al kucagına otur emzir bundan daha pratik besleme şekli var mı ki ? bende tembelim oğlumu 2 sene emzirdim zorla ayırdık. tabi kendine göre belki haklı sebeplerin vardır

Acıyorum üzülüyorum evet.iki buçuk aylık anneyim.Ama oğlumu yanlızca 10 gün emzirdim.Göğsümü almadı mı,aldı ama ben tembellik yaptım ve elektronik pompa ile sağmayı tercih ettim.ve de mamaya başladm.şmdi yanlzca günde 30 cc süt veriyorum.uykusuzluktan,yorgunluktan oğlumun hakkını ihmal ettim.sütüm azaldı.psikoljm çok bozuk.eşim de dahil herkes emzirmedm diye bana kızıyorlar.o kadar yoruldm ki.Bir dr sezeryanla doğum yaptm.dikiş acım uykusuzluğum yüzünden emzirmedm.benim gbi olan var mı.Çok üzgünüm :KK43:
mamayı kes emzir
emzirdikçe sütün gelicektir

canım ben rahatını düşündüğün için falan emzirmediğini düşünmüyorum,loğusalıkta insan farklı bir pskolojisi olabiliyor.
bence vicdan azabı çekmek yerine ilerisine bak.emzirebiliyorsan bundan sonrası emzirmeye calış.sonuçta 2 yaşına kadar emziriliyor.ha emmedimi mamaya devam.mama ile de çok sağlıklı büyüyen bebekler var.
benim bebegım yok,ama arkadaşımda emzirememeişti ya da içi almadı bilemiyorum,emzirmiyorsun dediklerinde çok sinirine dokunuyordu.sonuçta o da o ccuğun annesi.dediğim gibi farklı bi pskoloji oluyor ılk zamanlar.
canını sıkma tmm:KK66:
Rabbim güle güle büyütmeyi nasip etsin bebegini de..

Back
X