Bebeğim pütürlü yiyecek kabul etmiyor 😔

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.671
57.649
598
Merhaba arkadaşlar

Şu acemi anneye de bir el uzatın nolur :(

Bebeğim 10 aylık.15 gün sonra 11 aylık olacağız.
6-7 aylık dönemlerinde alerjik bebek olmasından dolayı pek ek gıda veremedim.daha sonrasında muhallebiler çorbalar püreler diye devam ettik.bebeğimin akranlarına bakıyorum herşeyi damağıyla ezip yiyor.benim bebeğimin daha dişleri bile çıkmadı.yürümüyo emeklemiyo,hatta oturmuyor bile nefret ediyo oturmaktan.doktorlara götürdüm ama bi sorun yok.yerde sürünerek emeklemeyi seviyor.yemesi de sorunlu.evet burda Benim de hatam büyük ama ne zaman pütürlü gıda versem öğüre öğüre kusa kusa kendini helak ediyor.bende çok zorlamadım tabi hal böyle olunca.bu akşam eşim eline küçük bi marul parçası vermiş,ben mutfakta muhallebi yaparken, boğazına takıldı öğürdü kustu ama marul içerde kaldı.çok korktum acile götürdük.röntgen çekilde sırtı dinlendi,oksijen testi yaptıklar.şükürler olsun birşey çıkmadı ama ben hop oturup hop kalktım.napıcam bilmiyorum niye böyle oluyo.bisküviyi birazcık pütürlü veriyorum onu bile öğürüyor.illa ki bulamaç kıvamında olacak.çaresizim :(

Blw yöntemimi ne vardı tam bilmiyorum adını. Çocuk yiyeyeği mıncıklaya mıncıklaya kemire kemire zaman geçiren aktivite ona başlamak için geç mi kaldınız? Kendi keşfede keşfede alışsa?

Blw yöntemimi ne vardı tam bilmiyorum adını. Çocuk yiyeyeği mıncıklaya mıncıklaya kemire kemire zaman geçiren aktivite ona başlamak için geç mi kaldınız? Kendi keşfede keşfede alışsa?
Blw yönteminden de korkuyorum.ağzına ne atsa hemen genizine kaçıyor başlıyor öksürmeye.sonra sırtına vur Allah vur :( bilmiyorum ki geç mi kaldım.acemiyim akıl verenimde yok çevremde.doğuda yaşıyoruz mecburi hizmet.tek başımayım hısım yok akraba yok nasıl yapcam nerden başlıycam bilmiyorum ki :(

Marul gibi yapraklı sebzeler bebekler için uygun değil zaten boğazına yapışması çok normal.

Ben bebeğime 6 aylıktan beri kendi yiyebileceği besinler verdim. Örneğin patatesi küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile haşladım, yumuşacık olunca önüne koydum. Mıncıklarken eline bulaşanı aldı yedi. Çorba uzun zaman vermedim çünkü şu oranı fazla olduğu için çorbalar sanılanın aksine besleyici değil. Çorbaları tanıyıp istemeye başladığında soğutup bardağa koydum, onu da kendi içti. Şu an 2 yaşında her şeyi kendisi yiyebilir, içebilir. Doğduğundan beri alerjik bir bebekti. 9 aylık olana kadar sadece patates, havuç, kıyma ve soğanla yaptığım çok çok yumuşak taneli yemekleri yedi, püre hiç vermedim. Yemeğine hiç müdahale etmeden, oynamasına izin vererek siz de deneyebilirsiniz.

Önüne haşlanmış küçük küçük doğranmış patates felan koyun, yanından ayrılmayın takip edin, kendi uğraşsın, yesin. zamanla alışacaktır.

Back
X