Bebek Beslenmesi Bebeğim sağdığım süt kadar emebiliyor mudur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi btsh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

btsh

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
78
30
288
İzmir
Hanımlar meraba kızım 10günlük.ilk 4 gün sütüm gelmediği için mamayla besledim şimdi 2gündür sütüm gelmeye başladı bi sağımda 60 ml çıkabiliyor ..tabi sütüm gelene kadar kızım biberonun akışına alıştı ya mememi emmek istemiyor silikon uçla biraz daha iyi fakat ben doyduğundan emin olamıyorum .elektrikli pompayla 60 ml sağıyorsam bebeğimde o kadar zaman içinde 60 ml kadar emebiliyor mudur..genelde 40 dk içinde sağıyorum ama tabi kızımı 20 dk zorla tutabiliyorum memede

Bebeginin yutkunma aralarini kontrol et
Yavas mi yutkunuyor cektikce yoksa hizli hizli mi

Annesi bebegin daha cok kucuk 60 ml süt ona gayet yeterli gelir tabi buyudukce yetmıyecek ama memeye alıstırmaya bak mamaya bas olmuyor.

Hanımlar meraba kızım 10günlük.ilk 4 gün sütüm gelmediği için mamayla besledim şimdi 2gündür sütüm gelmeye başladı bi sağımda 60 ml çıkabiliyor ..tabi sütüm gelene kadar kızım biberonun akışına alıştı ya mememi emmek istemiyor silikon uçla biraz daha iyi fakat ben doyduğundan emin olamıyorum .elektrikli pompayla 60 ml sağıyorsam bebeğimde o kadar zaman içinde 60 ml kadar emebiliyor mudur..genelde 40 dk içinde sağıyorum ama tabi kızımı 20 dk zorla tutabiliyorum memede
Doyduğunu bezinden ve ağlamasından anlarsınız bu dönemde en kolay. Günde 2-3 kaka 5-6 çiş dolu bez doyduğunu gösterir. Gelen süt ona yeter. İstemese de pes etmeyin emdikçe alışacak. Saatli beslemeyin anne sütünde istediği her an verin. Zaten bilinçli bir anne olduğunuz belli ama bildiğimi söylemek istedim. Sağlıkla bol sütle büyüsün minnak

Cevaplarınız için teşekkürler mama mümkün olduğunca az vermeye çalışıyorum o da sağamazsam ve ağlıyorsa günde 1 maksimum 2 kere..genelde sağdığım sütü biberonla veriyorum diğer türlü memeden emmek istemiyor

Cevaplarınız için teşekkürler mama mümkün olduğunca az vermeye çalışıyorum o da sağamazsam ve ağlıyorsa günde 1 maksimum 2 kere..genelde sağdığım sütü biberonla veriyorum diğer türlü memeden emmek istemiyor
Selamlar oncelıkle bende 40 gun once dogum yaptım bebegını once sola alıstırdım sol kolay geliyordu sah gogsumu mumkun degil almıyordu ama ben inat ettim alması icin tabi hemen olmuyo bı kac gun ugrastım. Ters pozisyonda emzırdım ve suan cok sukur rahatlıkla ikisini de emiyor. Son olarak mesela memeyi Agzına tut zTen bebıs arıcak ve hemen vermekı memeyi emmeye daha ısteklı olsun ıkı dakika alasın bısey olmaz sonra zTen alıyor. Biberon kolay oldugu ıcın memeyi Red eder. Ama bebegin emmesk daha farklı zamanla sutun azalır yada kesilir. Bende biberon veriyorum ama gogsumu arıyo memenin yerini tutmuyor ona gore Lutfen sende pes etme inat et alıstır.

Selamlar oncelıkle bende 40 gun once dogum yaptım bebegını once sola alıstırdım sol kolay geliyordu sah gogsumu mumkun degil almıyordu ama ben inat ettim alması icin tabi hemen olmuyo bı kac gun ugrastım. Ters pozisyonda emzırdım ve suan cok sukur rahatlıkla ikisini de emiyor. Son olarak mesela memeyi Agzına tut zTen bebıs arıcak ve hemen vermekı memeyi emmeye daha ısteklı olsun ıkı dakika alasın bısey olmaz sonra zTen alıyor. Biberon kolay oldugu ıcın memeyi Red eder. Ama bebegin emmesk daha farklı zamanla sutun azalır yada kesilir. Bende biberon veriyorum ama gogsumu arıyo memenin yerini tutmuyor ona gore Lutfen sende pes etme inat et alıstır.
peki daha önceden biberona alışmışmıydı sizinkide..biberondan mı memeye döndünüz

peki daha önceden biberona alışmışmıydı sizinkide..biberondan mı memeye döndünüz
Basta sütüm gelmedi ıkı gunlukken ac kalmasın diye biberon verdim. Ama memeyi emmek istemedi cunku bıberondan bol bol geliyordu bunun farkındalar ama inat ettim emzirdim ve suan gogsumu daha cok ıstıyor gun ıcınde ve gecede biberon veriyorum ama artık alıstı ıkısınede cok rahatlıkla alıyor. Sizde Ustune dusun Lutfen inat edin emsın sizi emin ol onun inadı kırılacak

bebek daha çok emer sandığından daha fazla gelir bebek emerken

Back
X