Çocuk Hastalıkları Bebeğim sanki ürperiyor,silkiniyor gibi oluyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

son aylarda bebeğimde bunu farkettim...genelde oturur pozisyondayken sanki üşümüş gibi yada ekşi bişey tatmiş gibi ürperiyor,silkiniyor...noroloji doktorunu aradim kısa süreli nöbet olabilir EEG çekilmesi iyi olur dedi..
dunden bu yana cok kötüyüm...internette araştirinca bi sürü yazilar var epilepsi başliği altinda...bebişimin inşallah bişeyi yoktur canım sıkkın içim huzursuz işte...

umarim eeg si temiz çıkar ve umarım basit bi hareketir ve ubutur gider yapmayı zamanla inş..:(

bu konuda bilgisi,deneyimi olan varmi?:nazar:

eeg temiz çıkar inşallah.bebeklerde böyle hareketlerin normal olabileceğini ama ihtimal nedeni ile bebeklerimizin didik didik edildiğini, annelerin kabus dolu günler geçirdiğini yaşayan biri olarak biliyorum.gönlünüzü ferah tutun.

bebeğiniz kaç aylık? ve kız mı erkekmi? oturur konumdayken yapıyor dediğiniz için yazdım..bez temasıyla cinsel uyarılma yaşıyor olabilir..benim kızımda öyle yapıyodu :) geçti şimdi..dert etmeyin çok normal bi durum bu..omuzlarından kendini sıkıp bacaklarını sıkıyor kollarınıda orta öne doğru geriyorsa dediğim durumdandır :)

bebeğim 8 aylık ve erkek...bende tuvaletini yaparken bu hareketi yapiyor olması için dua ediyorum...ama netten daniştigim iki doktorda çok önemli bir durum oldugunu ve mutlaka eeg çekilmesi gerektigi söyledi...off çok can sıkıcı..eeg temiz çıktı diyelim bir anne olarak ben acaba eeg dogrumuydu yada dogru bir zamanlamamaydı çekim için diyip yıllarca acabalarla yaşayacagim gibi geliyor..cok üzülüyorum,oğluma baktikça aglayasim geliyor
Allahim sabir versin bana bebegimede bişeyi varsa şifa versin Rabbimm..

umarım hiçbişey çıkmaz ve sadece benim dediğim olaydandır..ben bişey çıkacagını düşünmüyorum..sizde içinizi ferah tutmaya çalışın iyi düşünün..eeg nin zamanlamayla bi alakası oldugunu sanmıyorum beyin dalgalarına bakıyolar allah korusun bi anormallik varsa çıkar zaten..allah sabır versin bebişinize de şifa..yok bence bişeyi ama anayız işte herseyden korkuyoruz yavrularımıza bişey olacak diye..

mrb cnm benim oğlumda aynı hareketi kaka yaptıktan sonra yapıyor, bence bebeğinin bişeyi yoktur gayet normal

merhaba,

cvp yazan arkadaşlra teşekkür ederim...eeg miz temiz çıktı ama emin olamiyorum kesin sonuçmudur acaba...en ufak dalmasında bile endişeleniyorum...İnşallah geçer bu ürpermeside..

Allah herkesin bebeğin korusun...

merhaba arkadaşlar,

son aylarda bebeğimde bunu farkettim...genelde oturur pozisyondayken sanki üşümüş gibi yada ekşi bişey tatmiş gibi ürperiyor,silkiniyor...noroloji doktorunu aradim kısa süreli nöbet olabilir EEG çekilmesi iyi olur dedi..
dunden bu yana cok kötüyüm...internette araştirinca bi sürü yazilar var epilepsi başliği altinda...bebişimin inşallah bişeyi yoktur canım sıkkın içim huzursuz işte...

umarim eeg si temiz çıkar ve umarım basit bi hareketir ve ubutur gider yapmayı zamanla inş..:(

bu konuda bilgisi,deneyimi olan varmi?:nazar:

benim bebeğimde de aynı durum tuvaletini yaparken oluyor hatta anlayıp daha rahat yapsın diye bezini açıyorum :) sonuçlarınız da ii çıktığına göre bence endişelenicek bi durum yok geçmiş olsun...

canım korkma benim oğlum da o aylarda aynı hareketi yapıyordu , bi ara doktoruna sordum , idrar yollarını üşütünce öyle yaparmış bebekler , bi idrar testi yaptır , doktorun ona göre bir tedavi verecektir sana.

annelik böyle bir şey işte en ufak değişiklikte hemen panik yapıyoruz , internetten çok araştırma sen , okudukça hep en kötü ihtimal geliyor insanın aklına

benm oglumda 4 aylık aynı haraketi yapıo kucagımda cok korkuorum .. zaten paniğim daha 2 aylıkken kafasını kaldıramıo die egg çektirmiştim.. doktorlarda özel hastanelerde özellikle annenin zafını anlıyınca kullanıolar..2 aylık cocuk zaten kafayı çekemdiği dogalmış 3 aylıkken tutmuştu kafasını.. simdi tekrar gitsem yine eeg çekcekler.. sizce gitmelimiyim bugüne kadar 4 defa yaptı..

Çok geçmiş olsun.
Buna benzer bir topik daha var, orada fikirimi söyleyerek cevap verdim.
Oardan alıp buraya cevabımı kopyalıyorum.
Kızlar abartmayın olayı.
Neurolojik birşey olmadığı sürece 5 gün boyunca kalsyum tabletleri verin bebeğinize, bakalım titreme kalır mı kalmaz mı.
Süt bu işi göreceği sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kalsyum verin.
Kalsyium eksikliği kas spazmlara sebep olur.
5 gün sonra tekrar görüşelim. :70:

Son düzenleme:
Back
X