Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Mrb arkadaslar benim 50 gunluk oglum var ve ben 3 saatte bir 120 cc mama ve 1saat sonra agliyor hep araniyormus gibi yapiyor yinede veremiyorum ve bekliyorum uykulari gunduz cok kotu uyudu diye birakiyorum ve 5 dk sonra uyaniyor mama verenler nasil veriyorsunuz ben mi beceremiyorum mesela 4 saat uyuyunca uyandiriyormusunuz gaz icin neler yapiyorsunuz lutfen su mama hakkinda beni detayli bilgilendirin ve hu buyume ataklarinda her istediginde mama veriyormusunuz bu nasil is cozemedim gitti ve ne zaman artirmam gerekir
Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
Doktoruna danışsanız bunları daha iyi olur bence. Boyuna kilosuna göre verilecek mama miktarını söyler size. Anne sütü alıyor mu mamanın yanında? Gaz için bazı damlalar rahatlatıcı olabiliyor ama 3-4 ay sürüyor malesef
Mama kullananlar nerdesiniz
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
mama kullanmadim ben.
mama biraz daha kati bisey sut daja kolay hazmediliyor.
bu nedenle mutlaka dr sor.
kulaktan dolma olmaz.
bide kaynamis sogumus su vermen lazim ici yanar bebegin
HeR şEy GüZeL oLAcAk.
Kayıtlı Üye
uyandırmana gerek yok diye biliyorum canım artık 50 günlük olmuş açıktığında kendisi uyanır.. diğer sorularını bilemeyeceğim mama kullanmadığım için.
dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
Bebce bunlari en iyi doktoru bilir. Boyuna kilosuna gelisimine göre o verir bir kullanim recetesi.
HeR şEy GüZeL oLAcAk.
Kayıtlı Üye
gazı için ise biraz karnı üstüne yatırıp bekleyin ya da siz omzunuza alıp sırtını sıvazlayabilirsiniz.
Mrb arkadaslar benim 50 gunluk oglum var ve ben 3 saatte bir 120 cc mama ve 1saat sonra agliyor hep araniyormus gibi yapiyor yinede veremiyorum ve bekliyorum uykulari gunduz cok kotu uyudu diye birakiyorum ve 5 dk sonra uyaniyor mama verenler nasil veriyorsunuz ben mi beceremiyorum mesela 4 saat uyuyunca uyandiriyormusunuz gaz icin neler yapiyorsunuz lutfen su mama hakkinda beni detayli bilgilendirin ve hu buyume ataklarinda her istediginde mama veriyormusunuz bu nasil is cozemedim gitti ve ne zaman artirmam gerekir
3 saatte 120 cc az bence ben her istediğinde veriyordum bir hesaplama yöntemi vardı ama şu an hatırlamıyorum çocuk doktorları hesaplıyor
gaz problemi olduğu için uykuları çok kötü ve o yüzden sürekli aranıyor. gaz problemleri emme refleksini artırıyor. uyuduğunda uyandırma uzun uyuması yorgun düşmesinden , gaz sorununu çok yaşadık üç çeşit ilaç kullandık ama burdan önermek çok doğru olmaz
Valla bende kullaniyorum ama yok yok her istediginde versem daha kotu oluyor bende napcagimi sasirdim
benımmoralsıfırsıfırsıfır**
Kayıtlı Üye
Kutularn uzerinde kac ml. Su kac olcek mama koyucagn yaziyo ayinaaa gore cok verirsrn bagirsaklari dolasirmis doktorum oyle demisti bna bnde mama kullandim birde mama anne sutune nazaran daha cook gaz yapiyo vede doyirucu uyudugu zaman uyandrp mama verme brak uyusun aciknca kalkack zatn o .
A
Kutularn uzerinde kac ml. Su kac olcek mama koyucagn yaziyo ayinaaa gore cok verirsrn bagirsaklari dolasirmis doktorum oyle demisti bna bnde mama kullandim birde mama anne sutune nazaran daha cook gaz yapiyo vede doyirucu uyudugu zaman uyandrp mama verme brak uyusun aciknca kalkack zatn o .
gunduz hic uyumuyor 3 saatte bir veriyorsum dun gece 7 de verdim surekli agladi gazi var diye dolastirdim vs en son 9 da 120 ml yaptim ve uyudu sabah 5de kalkti napcagimi sasirdim surekli yemek mi iatiyor anlamadim bu saat duzenini nasil kuruyorsunuz
A
gunduz hic uyumuyor 3 saatte bir veriyorsum dun gece 7 de verdim surekli agladi gazi var diye dolastirdim vs en son 9 da 120 ml yaptim ve uyudu sabah 5de kalkti napcagimi sasirdim surekli yemek mi iatiyor anlamadim bu saat duzenini nasil kuruyorsunuz
merhaba cnm.ben bebegını hem mama hem meme ıle buyuttum ama daha cok mama ıle buyudu malesef. bana verdıgın mama mıktarı fazla gbı geldı.hatırlıyorumda kızım 3 aylıkken 90-120 arası ıcıyodu kı zayıf degılkı...doktorunla paylaştın mı....ben her ay kontrole götururdum. 3 saatte bır beslerdım ama henuz kuçuk senınkı daha cabuk acıkabılır.fakat 120 fazla geldı bana...gazdan ağlamasın?????? 120lığı hemen ıcıyormu bıtırıyormu????
Kayıtlı Üye
Bnm bebegmde o zamanlar cok icmek istyrdu mamayi suan dort aylik 150 ml fzla icmiyr kilosuda gyt iyi sninkide oyle oluck zamanla grursun buyudukce mamayi icmk istmyck az icicek sen gnede mama kutularinin ustunde yazan uygulamaya gre vrt gunde kac biberon vrrecegn flb yaziyodur surekli icmk istyosa mama saatine kadr oyala onu bn oyle yapiyrdm
Canımın Üçlüsü...
Kayıtlı Üye
Benim bebeğimde 50 günlük ve 1 hafta öncesine kadar hem mama hem anne sütü ile besliyordum. artık mama vermiyorum. Benim sana önerim mama yönünde olacak miktarı hakkında değil. Keçi sütü maması var ismini vermeyim reklama girmesin, çok mükemmel zaten anne sütüne en yakın olan mama. Hem sindirimi çok kolay hiç gaz yapmıyor hem vücudunda ki isilik, alerji falan ne varsa iyileşiyor. Bir araştır derim. Birde bebeğin yatış pozsyonu çok önemli gaz için. Ben bebeğimi yüzüstü yatışla tanıştırana kadar hiç uyumuyordu şimdi maşşallahhh gayet güzel uyuyor ve hiç gaz problemimiz olmuyor.
hayırlı olsun.
öncelikle bebeğinizi takip eden doktorunuz size bunu kilosuna bakarak söyler kaç saatte ne kadar diye.
ben hem mama hem anne sütü verdim. su vermedim.
ağladıkça meme verin 2 saatte birde iki aylık bebeklere 60 cc veriliyor süt sanırım. öyle hatırlıyorum mama kutularının üstünde yazar.
anlamadığım neden 3-4 saat bekliyorsunuz. neden illa acıksın ağlasın diye diretiyorsunuz önce 2 saatte bir doyurun onu sonra baktınız yemiyor 3e çıkarırsınız ama açlıktan ağlatmayın bebeği.
gaz konusunda 3 ay filan sürüyor ne yapsanız ama ona masaj yapmak, yediklerinize dikkat etmek, doktora sorarak rezene kullanmak onu rahatlatabilir.
Ya sadece mama aliyor dok ne kadar yers ne zaman isterse ver diyor ama nasil yarim saatte bir vereyim ben oyalayamiyorum ki kucakta bile susmuyor taki mamayi verene kadar veriyorum bu sefer gazi ciksin diye gezdir yarim saat sonra uyku kafaya vuruyor ya gaz olsa diyorum okaar alttan ve ustten cikariyor bu gaz dakka basimi olur bu bebekte ne zaman doydugunu anlar ki bu arada ikinci bebegim ilk olan mamada yemwdi sadece su icti ve iki yasinda hayla oyle suyla buyuyor buda yicem diye kiriliyor yemin ediyorum sanki ilk cocugum gibi acemilik yapiyorum ya
Kayıtlı Üye
Bebegine su veryrmusun cnm ??
Veriyorum ama icmiyor bende kasikla veriyorum cnm
Kayıtlı Üye
anladm cnm cocuk buytmk grcktn zor yanls anlamssan nden emzrmysn bnm sutum kesilmsti stresten
Benim sut genetik herhalde 1ay oliyor ve 31 gunu ergen kiz gogusune donuyor bir anda cekiliyor bilmiyorum neden oldugunu ilkindede senin gibi stresten 1 saatin icinde bomboş oldular ve bidahada gelmediler