Bebek Beslenmesi bebegim sorunlari

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim bebeğimde 50 günlük ve 1 hafta öncesine kadar hem mama hem anne sütü ile besliyordum. artık mama vermiyorum. Benim sana önerim mama yönünde olacak miktarı hakkında değil. Keçi sütü maması var ismini vermeyim reklama girmesin, çok mükemmel zaten anne sütüne en yakın olan mama. Hem sindirimi çok kolay hiç gaz yapmıyor hem vücudunda ki isilik, alerji falan ne varsa iyileşiyor. Bir araştır derim. Birde bebeğin yatış pozsyonu çok önemli gaz için. Ben bebeğimi yüzüstü yatışla tanıştırana kadar hiç uyumuyordu şimdi maşşallahhh gayet güzel uyuyor ve hiç gaz problemimiz olmuyor.
Gercekten gaz yaomiyor mu co formil falan denedi m yinede oldu doydugunu bilmiyor mu hep ac mi anlamadim gitti biberon bitesiye kadar birakmiyorda kerata

Gercekten gaz yaomiyor mu co formil falan denedi m yinede oldu doydugunu bilmiyor mu hep ac mi anlamadim gitti biberon bitesiye kadar birakmiyorda kerata
Bende oyle yatiriyorun ama oyle daha cok huzursuz oluyor bir tek golden goat onu denemedim sen uzun muddet mi kullandin mamayi nasil verdin

Bende oyle yatiriyorun ama oyle daha cok huzursuz oluyor bir tek golden goat onu denemedim sen uzun muddet mi kullandin mamayi nasil verdin

Evet onu kullandım hatta arada yine kullanıyorum ama çok şükür yemeği bittiği andan itibaren hemen gazı çıkıyor ve hiç rahatsız olmuyor..mutlaka dene faydasını göreceksin. Ben ondan önce başka mamada kullandım bundaki kadar rahat etmedi bebeğim. Benim bebeğim çok sıçrıyordu o yüzden hiç uykuya dalamadı ve bir gün kendi kendine yüzüstü dönmüş yani yastıktan kaymış...bir baktım 2 saat uyudu, o zaman anladım ki bu şekilde yattığında sıçramıyor ve uzun uyuyor. hem uyuduğunda gazı çıkmamış bile olsa o şekilde yattığı için kendiliğinden gazını çıkardığına çok şahit oldum. Benim bebeğimin gazı yok sadece uykusu geldiğinde çok ağlıyor...ama ben yediklerime de hamilelikten beri çok dikkat ettim sadece 2 öğün yemek yedim. Mesela yemeklerine kimyon kullan bebekteki gaz sıkıntısını alıyor.

Benim kizim 1 hafta kuvozde kaldi o zaman 3 saatte bir mama veriyordu hemsireler sonra da ben emziriyordum 30 40 cc ne alirsa artik. Sonra cikti eve getirdim yine 3 saatte bir besliyordum ama agliyordu doktoruma sordum saatle emzirmemem gerekiyormus artik bebek ne zaman beslenmek isterse o zaman beslemem gerekiyormus. Sende ne zaman aglarsa besle fazlasini cikariyolar zaten

5,500 kiloya ulaşana kadar en fazla 4 saatte bir yemesi gerekiyormuş. Şekeri düşermiş. Uyandırman da fayda var.

5,500 kiloya ulaşana kadar en fazla 4 saatte bir yemesi gerekiyormuş. Şekeri düşermiş. Uyandırman da fayda var.
Zaten 6 kiloya yakin yani besbucugu gecik bide artik cozdum kucakta uyuyup kucakta gezmek istiyor hep laf istiyor yatmaktan nefret ediyor tabiki gazida var ama o kadar aglamasi gaz sebeple degilmis 3 gundur annemle cok mesut sanki benim evde baktigim cocuk degil hep ilgi alaka

Zaten 6 kiloya yakin yani besbucugu gecik bide artik cozdum kucakta uyuyup kucakta gezmek istiyor hep laf istiyor yatmaktan nefret ediyor tabiki gazida var ama o kadar aglamasi gaz sebeple degilmis 3 gundur annemle cok mesut sanki benim evde baktigim cocuk degil hep ilgi alaka

Biraz alıştırmakla alakalı. Yan komsumun kızı benim oğlundan 19 gün büyük. İlk zamanlar akrabaları kucağa alıştırdığından hiç kendi işini yapamıyordu. Ama her ağladığında almayarak , uyku zamanıda arkadını pışpışlayarak uyutarak biraz düzenini oturttu. Ben beşiğinin üstüne su kurmalı sesli ışıklı dönen oyuncakdan aldım. Onunla oynuyor. İlk zamanlar küçük beşiğinin üstünde de renkli işaretler vardı. Çok hoşuna gidiyordu. Uyandığında ağlamıyordu , onlarla oynuyordu. Yani ilgileniceği birseyler yapmayı deneyebilirsin. Bi de müzik açabilirsin. Onun da faydasını görebilirsin. Benim de oğlum çok gazlıydı. Ben de bir aydır falan gaz probleminden rahatladım. Sabırlı olmak lazım. Allah yardımcımız olsun.

Bir de eline oyuncak verebilirsin. Mesela şu tuttuğunda hışır hışır ses cıkaran oyuncaklar var ya onlardan. E bebekden almıştım ben. Çok faydasını gördüm.

Bebeğim mama ile büyüdü ancak sadece 3. ayda 90 a çıktım ( mama koyunca 100 oluyor biliyorsun) şimdi 7 ayı doldurdu hala ek gıda dışında 100 veriyorum.

Mama meme gibi her istedikçe verilmez obez olma riskleri var. Miktarı azaltıp saati düşürebilirsin. Ben emziğe alıştıramadım ama mama alan bebekler için doktorlar önerebiliyor.

Bazı forumlarda övünülmüş bebeğim 4 aylık 7 kilo diye aman gaza gelme bu rakamlar mama için hoş değil. Doktor ilk ay 900 değince ohh demiştim, 2 kilo aldırıp sevinerek getiren oluyor bilmiyorlar demişti.

Neredeyse aynı sorunları yaşıyoruz .Ayağımda uyuyor bırakınca ağlıyor,çok acil isimde saç kurutma makinasını aciyorum sesinde susuyor.;-) mama ya gelince meme de veriyorum 2 aylık bebek icin 120 ml ve 6 öğün normal olanı fazlasında eğer kilosu iyiyse oyalamaya çalış ben öyle yapıyorum..bebeğinn kilosu kaç?

Benim sut genetik herhalde 1ay oliyor ve 31 gunu ergen kiz gogusune donuyor bir anda cekiliyor bilmiyorum neden oldugunu ilkindede senin gibi stresten 1 saatin icinde bomboş oldular ve bidahada gelmediler
Ve çok ilginçti bebeğim lafı ilgiyi çok seviyor bence alismayla alakali;-) gaz için humana rezene çayi ictim ve bebeğime içirdım ,siz su veriyor musunuz?

Tatlım ben kullandım aptamil .. Şimde kızım 9 aylık mamayı 7 aylıkken bıraktık 4 aydan itibaren veriyodum mamanın kendi ölçeği var zaten demi onunla 1 kaşık atıyosan 30 cc'ye kadar su koycaksın 2 kaşık mama atıyosan 60 ccye kadar su .. Bu böyle .. Mamayı bitirpte hala ağlıyosa yine yap .. Yalancı meme tutuyor mu ? Mamayı içince en fazla 3 saat tutar 4 saate yaklaşması küçük ihtimal nadir yani.. Uyusun uyuduğu kadar kendi uyansın boşver korkma ama 5-6 saat uyursa o sıkıntı açlık şekeri düşeblr dikkat et .. Gaza gelince mama çok gaz yapıo ama kolay çıkarttırıyo .. Uykudayken mama verince gaz çıkarmak için kaldırma sıcaklığında kendi çıkarır çok ağlarsa ozamn kaldırıp çıkar .. Başka sorun var mı tatlım ?

Back
X