Bebek Beslenmesi Bebeğim sürekli uyuyor normal mi????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mutlaka doktor kontrolünüz vardır, sarılığı olmadığından emin olun. çünkü sarılık olan bebekler çok uyurmuş.

kan şekerinin düşmesinden dolayı uyuyo yenidoğanlar genelde dikkat et sık sık emzir emzirdikce geçicek istesede istemede emzir ayaklarını sık kulak arkalarını gıdıkla bi şekilde emmesini sağla.egerki saglıgında problem yoksa da uyuyosa bence tadını çıkar bi kaç güne gaz sancıları başlar..

ewet cnm sıksık emzir gece bile sık sık kalk emzir arkadaşın dediği gibi ayak topuğunu sık burnunu sık yavaşça,özlelliklede kulaklarından çok huylanıyorlar kulaklarınla oyna 7-8 kere bile çekse yeterli ama sen sık sık emzir zaten sarılık kan şekerinin düşüklüğünden meydana geliyo ve bebekler bu yüzden uyuyormuş sen pes etme emzir sürekli...

canımbenimki günü dolana kadar hiç uyanmadı emdiremiyodum bile öyle hiç hareketetmeden yatıyodu gece acillre bile getirdim nresini sıkarsan sık uyanmıyodu artık uyurken kaşıkla veriyodum agzına hiç korkma geçecek bu zmanlar ben çok yıpratmıştım kendimi şimdide uyusun diye bakıyorum

benim bebeğimde bir ay erken dünyaya gelmiş 40 gün nerdeyse gün boyu uyuyordu naparsak yapalım uynamıyordu bende diğer bebeklerle kıyaslayıp ağlardım neden acıkınca bile uyanmıyor diye 40 gün binbir zahmet uyandırıp emzirdim 40 gün sonra gözleri açıldı.hiç üzülme normal canım uyuması büyüyünce uyusun diye gözünün içine bakıyorsun.

Valla aynı sorunu bende yaşadımm ama benimkinde sarılık vardı ve dr 2 saaatte bir mutlaka emzirmemi söylemişti istersen sende değerlerine bi baktır. eğer kandaki bilirubin değeri yüksekse yani sarılığı yüksekse tehlikeli, olabilir. onun için ihmal etme derim ben canım. bebeğinle sana hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum...

bence normal zaten yeni doğan en az 20 saat uyur, için rahat etcekse dr ye de danış tabii

ben 3-4 saatte emzriridim açıkmış olduğu için uykusundada alırdı

benimkide öelydi canım zar zor emziriyodum hatta kaç kere doktoragitim bu yüzden ama bişey çıkmamıştı şimdi 10 aylık ve uyumuyo bence çokta kafana takma canım

benim de aynı senn gibi suyum azdı ve 36 haftalıkken sezeryanla dogum oldu. oğlumda da solunum problemi vardı 17 gun hastanede kaldı. hastaneddeyken 3 saatte bir besliyolardı sonra ben emzirmeye gittim 3 saatte 1 alıyolardı beni. ama uyuyosa bekletiyolardı. eve çıktıgımızda ise oğlum devamlı uyuyodu, 2-3 saatte bir uyanıyordu yani uyanıyo dediğim aglıyodu emziriyodum ztn memede uyuymaya devam ediyodu emerken. hiç uzulme canım gununu doldurana kadar biras böle oluo. ben de çok uzuluodum acaba bişisi mi var bu cocugun sürekli uyuyo hiç gözlerini acıp 15-20 dk bile olsa bakınmıo die ama şimdi bakınmaktan gunduz uyumuyo :)

o günlerde bebekler çok uyur. ayrıca sarılıktan da çok fazla uyur. sarılığı doktor kontrolündeyse korkacak bir şey yok dmeektir. bırak şimdi uyusun sonra uyuduğu günleri mumla ararsın canım :)

merhaba
kızım arya 45 günlük
3100 g ve 49 cm olarak 37+5de sezeryanla sürpriz erken doğum oldu. doğduğundan beri çok uyuyor. ne doğduğunda ne de sonrasın sarılık olmadı çok şükür ama max 5 dakika emiyor ardından emdiğinin yarısını kusuyor ve çok uzun uyuyor. aşırı kusma dışında, gaz sorunu falan yok çok sakin ama bazen 6 saat bile uyuduğu oluyo malesef de uyurken kesinlikle emmiyor. dr sağlıklı ama çok uyutmamaya çalış 6 saat çok fazla diyor.ne yapsam uyandıramıyorum uyansa da emmiyor.ilk zamanlar şakır şakır gelen sütüm de gitgide azaldı.moralim çok bozuluyor bu duruma.sanki ilk aydan sonra gelişmiyor gibi de geliyor.
doğum sonrası ilk hafta kilosu 2935 g a düştü ama 1 ay sonra yaptığımız konrolde kilosu 4000 g boyuda 53 cm çıktı ama görseniz sefil çelimsiz bişey sanki büyümüyor.

benzer şeyler yaşayan var mı? ne yaptınız?

aryanın kusma sorununu aştık ama uyku devam ediyo...1 hafta sonra 3 ayını btirecek ama malesef hala çok uyuyor.dr kan tahlili falan da yaptı bugün şekeri,tiroid falan herşeyi normal çok sağlıklı tek sorunu giderek azalan kilo alımı ve sürekli uyuması.maaşallah sütüm iyi gelmeye başladı en az 50*60cc geliyo her sağdığımda,emerken de güzel emiyo.dr a bugun soramadım acaba çok hareket etmesi etkiler mi kilo alımını? aryann eli kolu hiç durmuyo.çok sıkı br bebek başını belini çok güzel tutuyo hatta yatakta yan yatırınca düz,düz yatırınca da yan dönmeye bile başladı.bazı şeyleri çok erken yapmaa başladı,emzik veriorum mesela düşünce eliyle ittirip ağzına alabiliyo hatta 4 aylık kızı olan komşuma bıraktım dr a sonuçları almaya gittim,kadın maaşallah benimkinden hareketli dedi,dönencenin oyuncaklarına uzanıp uzanıp durmuş hiç durmamış...off dr uykuyu sorun etme uyusun diyo ama 15günde 400 gr alması gerekirken 200 gr almış,mama verme 3 saatte bir 10 dk emzir diyo.boyu iyi ama 2 cm uzamış 15 gnde...acaba hiperaktif mi dicem ama çok uyuması da bu ihtimali kaldırıyo ortadan...şuan 5380 gr 58cm

herkese merhaba,
bebegim suyum azaldigi icin 38+0 da dünyaya geldi, ama bebeğim doğduğundan beri sürekli uyuyor.
uyandırmaya çalışıyorum ve ne yaparsam yapayım uyanmıyor, ayağını kıdıkla, omzu ile oyna, birkaç saniye de olsa burnunu hafif sıkıyorum ama bir türlü uyanmıyor doktor sarılık olabilir dedi. sarılık değerleri doğduğu gün 7, sonra 11,50 en son yaptığımızda ise 9 çıktı, zaten sarılık aralığı 0-12,50 aralıığı olduğu için sarılık var diyemediler, şekerden şüphelendiler oda 73 çıktı, onun da aralık 50-80 olduğundan ona dabirşey diyemediler, ama bir türlü uyanmıyor... uyuduğu içinde mememi emmiyor bende sütümü sağıp 2-3 saatte bir ona biberonla veriyorum, arada bir mama da veriyorum. mama veya süt vermesemde hiç uyanmıyor.... benim gibi sorun yaşayan varmı.
neolur birileri yardım etsin....

herkese merhaba,
bebegim suyum azaldigi icin 38+0 da dünyaya geldi, ama bebeğim doğduğundan beri sürekli uyuyor.
uyandırmaya çalışıyorum ve ne yaparsam yapayım uyanmıyor, ayağını kıdıkla, omzu ile oyna, birkaç saniye de olsa burnunu hafif sıkıyorum ama bir türlü uyanmıyor doktor sarılık olabilir dedi. sarılık değerleri doğduğu gün 7, sonra 11,50 en son yaptığımızda ise 9 çıktı, zaten sarılık aralığı 0-12,50 aralıığı olduğu için sarılık var diyemediler, şekerden şüphelendiler oda 73 çıktı, onun da aralık 50-80 olduğundan ona dabirşey diyemediler, ama bir türlü uyanmıyor... uyuduğu içinde mememi emmiyor bende sütümü sağıp 2-3 saatte bir ona biberonla veriyorum, arada bir mama da veriyorum. mama veya süt vermesemde hiç uyanmıyor.... benim gibi sorun yaşayan varmı.
neolur birileri yardım etsin....

geçmiş olsun canım
allah yardımcın olsun
doktorunu bi degiştir ister başka bi doktora göster bide

Back
X