Bebek Beslenmesi bebegim süt icmiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lale87

Biz nasip der mutlu olmasini biliriz !!!
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
2.131
62
358
bebegim 9 aylık.devam sütü icmiyor.zaten istahsız bır bebek.5aylık oluncaya kadar anne sütünü zor emdi bıraktı sonra.bu devam sütünüde hep uyurken zorla ıcırmeye calısıyorum onuda artık gecede bıkere verıyorum zaten.ama süt ıcmeden nasıl olcak bılmıyorum cok canım sıkılıyor bu duruma:(artık uykusunda bıle ıcmek ıstemıyo geri cıkarıyor hep.mamasını degıstırdım ama ıcmıyo.sadece su ıcıyor,bayılıyo suya.varmı sızınde böyle süt ıcmeyen bebegınız.

hangi devam sütünü kullanıyorsunuz?
iştahsız bebekler için olan devam sütleri var mesela.denediniz mi?:26:

milupanın aptamil kullanıyorum.milumil diye bi maması vardı iştahsız bebekler icinmis galiba onuda denedim ama yok oda aynı.ben baska istahsız bebekler icin olan mama bilmiyorum sizin varmı bildiginiz acaba?

oglum emerken hic sut icmezdi hatta cok istahsizdi. ama sonucta meme aliyordu oyuzden rahattim. 2 yasinda memeden kesilince sut icmeye basladi. simdi severek iciyor. ama senin bebegin memede almiyor. cok zor. mama konusunu bilmiyorum cunku hic kullanmadim.Allah yardimcin olsun

amiin.tesekkür ederim.gercekten cok zor yemeyen cocuk.keske benimkide emseydi:(ilk aylar negüzel emerdi benimkide ama nolduysa sonra emmez oldu.mamaya ilk basladıgımda cok seviyodu güzel iciyordu sonra sıkıldımı naptıysa onuda icmez oldu.napıcamı sasırdım artık.bide diyorum normal inek sütünümü denesem dokunur diyede korkuyorum.1yasından önce önermiyor doktorlar ama aklıma baska bisey gelmiyo:(

milupanın aptamil kullanıyorum.milumil diye bi maması vardı iştahsız bebekler icinmis galiba onuda denedim ama yok oda aynı.ben baska istahsız bebekler icin olan mama bilmiyorum sizin varmı bildiginiz acaba?

bende aptamil milumil diyecektim fakat kullanmışsınız onuda.:59:
birde pınar'ın 6-12 ay arası devam sütü var.tadı da güzel.onu denediniz mi?

bide sunu soyleyim. ilk basta cok guzel emerdi oglum ama 4 aylikken cok tuhaf bi donus yapti. memeyi agzina almiyordu agliyordu, emmek istemiyordu. ben hergun zorla agzina veriyordum. memeden kesilecek diye icim gidiyordu. resmen bi hafta ugrastim, o aglardi ben zorla vermeye calisirdim. sonra Allahtan tekrar aldi memeyi ve 2 yasina kadar emdi. arkadasimin cocuguda 5 aylikken memeyi brakmaya calisiyordu, arkadasimda cok zorladi onu ve bebek tekrar emmeye basladi. yani bebeklerde boyle bi donem geliyor, sklmadan tekrar almasini ugrasmak gerekiyor.

bende aptamil milumil diyecektim fakat kullanmışsınız onuda.:59:
birde pınar'ın 6-12 ay arası devam sütü var.tadı da güzel.onu denediniz mi?

birde onu deniyim ozama.o da normal ineek sütümü acaba?dokunmaz dime.birde onu nasıl vercem.kaynatılcakmı acaba?bilmiyorumda oyüzden soruyorum kusura bakmayın

bide sunu soyleyim. ilk basta cok guzel emerdi oglum ama 4 aylikken cok tuhaf bi donus yapti. memeyi agzina almiyordu agliyordu, emmek istemiyordu. ben hergun zorla agzina veriyordum. memeden kesilecek diye icim gidiyordu. resmen bi hafta ugrastim, o aglardi ben zorla vermeye calisirdim. sonra Allahtan tekrar aldi memeyi ve 2 yasina kadar emdi. arkadasimin cocuguda 5 aylikken memeyi brakmaya calisiyordu, arkadasimda cok zorladi onu ve bebek tekrar emmeye basladi. yani bebeklerde boyle bi donem geliyor, sklmadan tekrar almasini ugrasmak gerekiyor.

evet bende ugrastım ama o aralar benim bide bir rahatsızlıgım oldu doktorlarda ugrastım kac ay.zor günler gecirdim.fazla üstüne düsemedim:(nasip böyleymis ama su mamasını bari ıcsın diyorum neler yapıyorum ama icmiyo iste inat ediyo.hatta iyice ac bıraktım denedim karnı gurulduyodu artık yavrumun aclıktan yinede tükürüyo icmiyo ya

birde onu deniyim ozama.o da normal ineek sütümü acaba?dokunmaz dime.birde onu nasıl vercem.kaynatılcakmı acaba?bilmiyorumda oyüzden soruyorum kusura bakmayın

normal inek sütü değil.bebekler için özel üretilen devam sütü.6-12 ay arası bebekler için üzerinde de yazar zaten.ben kullanmıştım dokunmamıştı yani.:)bu konuda korkmana gerek yok.

ne kusuru olur mu,burada birbirimize yardımcı olmak için varız.

kaynatılmıyo.oda sıcaklığında ılık bi şekilde direk açıp biberonuna koyup verebilirsin.
inşaallah severek içer bebeğin:92:

normal inek sütü değil.bebekler için özel üretilen devam sütü.6-12 ay arası bebekler için üzerinde de yazar zaten.ben kullanmıştım dokunmamıştı yani.:)bu konuda korkmana gerek yok.

ne kusuru olur mu,burada birbirimize yardımcı olmak için varız.

kaynatılmıyo.oda sıcaklığında ılık bi şekilde direk açıp biberonuna koyup verebilirsin.
inşaallah severek içer bebeğin:92:

cok tesekkür ederim canım sagol.insallah icer bi deniycem ozaman.

bebegim 9 aylık.devam sütü icmiyor.zaten istahsız bır bebek.5aylık oluncaya kadar anne sütünü zor emdi bıraktı sonra.bu devam sütünüde hep uyurken zorla ıcırmeye calısıyorum onuda artık gecede bıkere verıyorum zaten.ama süt ıcmeden nasıl olcak bılmıyorum cok canım sıkılıyor bu duruma:(artık uykusunda bıle ıcmek ıstemıyo geri cıkarıyor hep.mamasını degıstırdım ama ıcmıyo.sadece su ıcıyor,bayılıyo suya.varmı sızınde böyle süt ıcmeyen bebegınız.

Aynı benim kızımı anlatmışsın gece 2 kere kalkıp hazırlıyorum belki bu sefer içer diye ama yok direk dışarı atıyo hemen peşinden biberonla su veriyorum lıkır lıkır içiyor. Ama üzülme gün içerisinde demekki yeteri kadar besleniyoki gece ihtiyaç duymuyor. 500 ml tutturmaya çalışıyosan sadece devam sütü sayılmıyomuş sabah kahvaltısına koyduğun sütü peyniri,yoğurdu,kaşık mamasıda sayılıyormuş doktorumuz söyledi.

Aynı benim kızımı anlatmışsın gece 2 kere kalkıp hazırlıyorum belki bu sefer içer diye ama yok direk dışarı atıyo hemen peşinden biberonla su veriyorum lıkır lıkır içiyor. Ama üzülme gün içerisinde demekki yeteri kadar besleniyoki gece ihtiyaç duymuyor. 500 ml tutturmaya çalışıyosan sadece devam sütü sayılmıyomuş sabah kahvaltısına koyduğun sütü peyniri,yoğurdu,kaşık mamasıda sayılıyormuş doktorumuz söyledi.

benım oglumda aynı durumda...gece 1oo ml ıcırdım sabahın 6 sındada 120 ama sonrasında maalesef yok..az evvel meyvelı yogurtla beraber bır kasık ondan bır gıdım bıberondan 40 ml ıctı ve bıttı artık corbası yogurdu derken bı daha bıberon agzına gıtmez...gercı dun bu kadarda ıcmemıstı..tv reklamlarında bıle 500 ml sart dıyorlar daha cok afakanlar basıyor ıcmıyor dıye...100 ml yogurt mayalıyorum hergun bazen 150 devam sutuyle oda bu 500 e dahılmı dıye dusunuyordum ıcıme azıcık su serptın sagolasın:16:...dun ıcmedı dıye sutun ıcıne meyveler ekledım bıskuvı koydum 5 tane hanı belkı yer dıye bu seferde acab sutun formulunu bozmusmu oldum dedım...neden su bebek mamaları 2 numaradan ıtıbaren meyvelı olmuyor kı belkı daha kolay ıcerdı bebekler :9:

benim kızımda içmiyor devam sütüde 6*12 ay için olan sütü normal sütü de denedim ama içmiyor sabah 100ml devam sütünün içine bisküvi ezip veriyorum birde yoğurt yiyor bende çok üzülüyorum ama almıyor biberondan su dışında hiçbirşey içmiyor biberondan içse meyveli süt olarak içirmeyi deneyeceğim belki sever ama almıyor bende önerilerinizi bekliyorum

benim kızımda içmiyor devam sütüde 6*12 ay için olan sütü normal sütü de denedim ama içmiyor sabah 100ml devam sütünün içine bisküvi ezip veriyorum birde yoğurt yiyor bende çok üzülüyorum ama almıyor biberondan su dışında hiçbirşey içmiyor biberondan içse meyveli süt olarak içirmeyi deneyeceğim belki sever ama almıyor bende önerilerinizi bekliyorum

benim kızım şuan yaklaşık 14 aylık o da aptamili kesinlikle içmek ıstemedı ,gecenlerde keçi sütü denedim çok sevdi istersen eğer bulabılırsen keçi sütünü de dene canım büyük marketlerde satılıyor artık keçi sütü artı anne sütüne en yakın keçi sütüymüş..:emir_bebek:

sevgili lale yazdıklarını şuan içim acıyarak okuyorum. kızım tam şimdi 9 aylık devam sütünü içmiyor önceleri çok güzel içiyordu şimdi ne olduysa içmiyorum google yazdım kadınlar kulübünden senin yazını gördüm 4 aylık ken kolum kırıldı kızım zaten çok zor emiyordu iyice bıraktı bende üstüne düşemedim çok iştahsız bir çocuk seninle tıpatıp aynı kaderi paylaşıyoruz. paylaşmak istedim duygularımı şuan okadar kötü durumdayım ki....
evet bende ugrastım ama o aralar benim bide bir rahatsızlıgım oldu doktorlarda ugrastım kac ay.zor günler gecirdim.fazla üstüne düsemedim:(nasip böyleymis ama su mamasını bari ıcsın diyorum neler yapıyorum ama icmiyo iste inat ediyo.hatta iyice ac bıraktım denedim karnı gurulduyodu artık yavrumun aclıktan yinede tükürüyo icmiyo ya

Back
X