Bebeğim tuvaletini zor yapıyor

Ftmsmt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
9
0
1
32
arkadaşlar merhaba. Bir buçuk aylık kızım var. Sadece emziriyorum ek gıda vermiyorum. İshal de olmasına rağmen tuvaletini sanki zor yapıyor. Yaparken zorlanıyor. Sizce nedendir?

Eğer kabız deseydiniz zeytinyağı içirin derdim. Ben 1 aylıktan itibaren her gün 1 çk sızma zeytinyağı içirdim kızıma “doltor tavsiyesi ile.”

Size zorlanıyor gibi geliyordur belki. Her altını açmada kaka alıyorsunuzdur şimdi kan oluyor mu dışkıda, belki gaz çıkarıyordur aynı anda o yüzden zorlanıyordur.

Hayır kan yok. Gaz sancımız oluyor zaten. İkisinide aynı anda çıkarınca rahatlıyor. Karnıma masaj yaparak sıcak koyarak hafifletiyoruz. Birde karnına sıcak kiraz çekirdeği koyuyorum onun bir zararı olur mu ? Çünkü biz büyüklerde koymayın zararlı diyorlar

Olur o dönemler normaldir. Gazdan olur. Bir de bebekler poposunu kasmaya başlıyormuş bu dönemde ondan da oluyordur. Bacak hareketleri ile egzersiz yaptırın.

Hayır kan yok. Gaz sancımız oluyor zaten. İkisinide aynı anda çıkarınca rahatlıyor. Karnıma masaj yaparak sıcak koyarak hafifletiyoruz. Birde karnına sıcak kiraz çekirdeği koyuyorum onun bir zararı olur mu ? Çünkü biz büyüklerde koymayın zararlı diyorlar

zararli diye duymadim. benim doktorum bebekler nereye dogru ikinmak gerek oldugunu bilmedikleri icin böyle zorlaniyorlar demisti. ondan ben popo deligine de cok hafif masaj yapardim yag ile. kimyon anis yagsi sürerdim karnina. ha bide hafifce ates ölcme aletini popsuna deydirdigim an bütün hava cikardi. cok rahatlardi yavrum.

O aylarda gürültülü oluyor kakaları. Bir anda patlatıyordu benim oğlan. Bir sorun var sanıyordum. Kaka yüzünden çok tahlile gittik. Şimdi 9 buçuk aylık kaka yaparken ıkınıyor ve kızarıyor. Bana sorsalar şimdi zor yapıyor derim. Ama normali bu sanırım. Büyü ihtimal pozisyonu kaka yapmasını zorlaştırıyor bazen. Senin bebeğin de ıkınıyor mu? Zor yapıyordan kastın nedir?

O aylarda gürültülü oluyor kakaları. Bir anda patlatıyordu benim oğlan. Bir sorun var sanıyordum. Kaka yüzünden çok tahlile gittik. Şimdi 9 buçuk aylık kaka yaparken ıkınıyor ve kızarıyor. Bana sorsalar şimdi zor yapıyor derim. Ama normali bu sanırım. Büyü ihtimal pozisyonu kaka yapmasını zorlaştırıyor bazen. Senin bebeğin de ıkınıyor mu? Zor yapıyordan kastın nedir?

benimkinim bazen gözlerinden yas geliyo resmen. cok ikiniyo koku geliyo aha doldu diyorum bez bos. cok zorlaniyor ya :( doktora götürcem bakalim bu yasta neler cekiyorlar.

benimkinim bazen gözlerinden yas geliyo resmen. cok ikiniyo koku geliyo aha doldu diyorum bez bos. cok zorlaniyor ya :KK43: doktora götürcem bakalim bu yasta neler cekiyorlar.
Bizde de oluyor öyle. Gözleri kızarıyor, ıııııııı diyor, yüzünü şişiriyor. Bir bakıyorum taş gibi kaka.
Kaç aylık? Demir ilacı kabız yapıyor. Ek gıda dönemi başladıysa 2 günkurusunu yarım fincan su ile haşlayıp, yiyeceği şekilde dilimleyince rahat yapıyorlar genelde. Kakayı yumuşatıyor.

Bizde de oluyor öyle. Gözleri kızarıyor, ıııııııı diyor, yüzünü şişiriyor. Bir bakıyorum taş gibi kaka.
Kaç aylık? Demir ilacı kabız yapıyor. Ek gıda dönemi başladıysa 2 günkurusunu yarım fincan su ile haşlayıp, yiyeceği şekilde dilimleyince rahat yapıyorlar genelde. Kakayı yumuşatıyor.
9 aylik oldu - 4 aylikken basladim ek gidaya su an yumurta, bal disinda yedigim herseyi tuzsuz denetiyorum oda yiyor. ekmegi cok seviyory kemirmesine izin veriyorum ama yutturmuyorum fazla.

9 aylik oldu - 4 aylikken basladim ek gidaya su an yumurta, bal disinda yedigim herseyi tuzsuz denetiyorum oda yiyor. ekmegi cok seviyory kemirmesine izin veriyorum ama yutturmuyorum fazla.
Yumurta sarısı verniyor musun? Ben de tuzsuz veriyorum ama sabahları beyaz peyniri suda bekletiyorum biraz tuzunu alsın diye, o hafif tuzlu oluyordur. Ekmeği bizimki de çok seviyor. Sabah ve akşam bir dilim tam buğday ekmeğinin içini yediriyorum ben yemekle. Onda da tuz vardıe tabii.

Yumurta sarısı verniyor musun? Ben de tuzsuz veriyorum ama sabahları beyaz peyniri suda bekletiyorum biraz tuzunu alsın diye, o hafif tuzlu oluyordur. Ekmeği bizimki de çok seviyor. Sabah ve akşam bir dilim tam buğday ekmeğinin içini yediriyorum ben yemekle. Onda da tuz vardıe tabii.

sarisini da vermiyorum. 1 yasina kadar beklemem iimis alerji yapa bilirmis. gerci hepimiz yumurtayla büyüdük ama doktoru dinliyorum yinede.

sarisini da vermiyorum. 1 yasina kadar beklemem iimis alerji yapa bilirmis. gerci hepimiz yumurtayla büyüdük ama doktoru dinliyorum yinede.
Normalde 7. Aydan sonra başlatıyorlar. Çok enteresan. Ben 7 de çeyrekle başladım. Zamanla tam sarıya döndüm. Yiyor bizimki bir sorun yok. Yumurta demir deposudur yav:işsiz: doktorunu değiştirdin mi hiç? Ben 6. Ayda doktor değiştirdim. İkisine de sırmuştum hatırlıyorum, yumurta sarısını yedir dediler ısrarla.

Normalde 7. Aydan sonra başlatıyorlar. Çok enteresan. Ben 7 de çeyrekle başladım. Zamanla tam sarıya döndüm. Yiyor bizimki bir sorun yok. Yumurta demir deposudur yav:işsiz: doktorunu değiştirdin mi hiç? Ben 6. Ayda doktor değiştirdim. İkisine de sırmuştum hatırlıyorum, yumurta sarısını yedir dediler ısrarla.

degistirmedim ama cogunlukla internetden veya bi tane cocuk doktoru arkdasim var onada soruyorum. 13.12 yine terminim var ozaman sarisini da sorarim. nasilsa artik 9 aylik oldu. banada demislerdi en erlen 4. en gec.6. ayda basliya bilirsin diye. bende basladim sürekli kasigima saldirdigi icin :)

Selam canım,
O zamanlar normal, popodaki kaslarını yönetmeyi öğreniyor, öğrenirkende kakasını yapmaya çalışırken kendini sıkıyor ve kakası çıkmıyor.
1 aya falan geçer. Zeytinyağı zararlı diye duydum ama verende var sen yine dedoğrudan verme ne olur olmaz bazıları mamaya karıştırıyor.

Mesela 2-3 gün yapamayınca da kulak çubuğuyla popsunu uyaran da var ben hiç yapmadım. Sürekli yaparsan alışır.

Ayrıca ishal değil katı gıdaya geçene kadar öyle olacak sadece süt çünkü.

Ayyyyy çok şükür geçti o zamanlar, sabahları çok ıkınmaktan kıpkırmızı oluyordu üzülüyordum. Yoksa her anı güzel :)
Bi de o zamanlar bilgisizdim bu konuda baksana neler neler öğrenmişim:)

Anal fissur olabilir. Kesinlikle bunun için özellikle doktordan bakmasını rica edin. Benim kızım da oyleydi çok küçüktü ne ağlardı kaka yaparken içim giderdi kendini çok sikardi. Kaç kere sordum doktora gazdir dedi bağırsaklar ancak gelişir dedi. Bilemedi. Kakası yumuşak olsa bile çok zor yapardı ve asiri aglardi. Şükür ki başka doktor bildi iki krem verdi ve kısa zamanda düzeldi. Dıştan belli olmayabilir kan gelmeyebilir bizimki öyleydi. Tahmin etti doktor. Verdigi kremi hatirlamiyorum. Gecirdi. Daha sonra bir daha tekrarladi bu sefer distan gorunuyordu. hametan bitkisel zaten onu ve acısını alması içinde anestol kullandik. Kulak cubugu ile nazikce kakasini yaptigi yere surdum. O da kısa zamanda geçti. Çok zordur bebeler için lütfen ihmal etmeden gösterin.

Normal yazanlar var hayır değil. Kabız değilse ve yumuşakKen bile o kadar zorlanıyorsa normal değil. Ne çektiğimizi ben bilirim lütfen hemen sorun doktora ana fissur olabilir. En azından emin olursunuz

Benim arkadaşımın kızı da bu şekilde 6 aylık nerede ise ve hala kaka yaparken ağlıyor. Kabız olmamasına rağmen. Doktoru biraz tembel demiş.herhangi bir sorunu yok.
Kaka yaparken yardımcı oluyor ama biraz bırakmanız lazım yoksa böyle alışır ve zorlanırsınız.

Back
X