bebegim tv izliyor

elfin51

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
13
2
3
38
Benim kizim 4 aylik ve televizyon izliyor karsina ozellikle oturtmuyorum ama tv odada otturdugumda donup bakiyor boyle sizin bebeklerinizde iylemi cok merak ediyorum bebegimde otizim felan olmaz dimi sonra yrd belliyorum :110::110::110:

Ablamın kızı var 1,5 yaşında şuan.Ablam bu konuda çok titizdi çünkü bebekler bizim gördüğümüz gibi görmüyorlar televizyon ekranını bir kaç kareye bölünmüş olarak görüyorlarmış ablam çok araştırmıştı ordan biliyorum bende 1 yaşına gelene kadar çok dikkat ettik olduğu odada hiç tv açmadık daha sonraki zamanlarda başka bir ev ortamına gittiğimizde malum tv ler açık oluyordu bazen kapatmalarını rica ederdik ama bazen de pek yakın olmayan biri ise bişey diyemezdik ama yeğenim hiç görmediği için o zamana kadar tv hiç bakmazdı dikkatini bile çekmezdi.Şimdi 1,5 yaşında tv açık tabi evlerinde ama hiç bakmıyor bile oyuncaklarıyla oynamayı tercih ediyor.Bende ablamdan öğrendiğim kadarı ile çocukların özellikle 4,5 aylıkmış bebeğiniz izlemesi sakıncalı diye düşünüyorum bende ablam gibi yapıcam çocuğum olunca inşallah.Bence sizde açmayın tv olduğu odada çok birşey kaybetmezsiniz uyuduğunda açarsınız izlediğiniz birşey olursa bebeğinizin sağlığından önemli değil dimi?
Sevgilerimle... ;)

Benim kziimda 7aylik ve izliyo televizyon.ozellikle reklamlari.cok izliyo ama surekli deil tabiki yoksa durmuyo zatn

Ben de çok araştırıyorum bu konuyu ve tv nin bebekler üzerinde çok zararlı etkileri var.Özellikle de dil gelişimlerini çok olumsuz etkiliyor. Çocuklar geç konuşabiliyorlar. Bu yüzden 2 yaşına kadar bebeklerin tv ile tanışmamaları gerekiyor.Kızım 18 aylık 1 yaşına kadar mümkün olduğunca az seyrettirdim.Çalışıyorum evde olduğum sürece sınırlı izlemesine dikkat ediyorum.Anneler bu konuda daha hassas davranıyorlar o yüzden gün içerisinde küçük bebeklerinize az hatta hiç izletmeyin.

oyyy kıyamam ya:=))) minnoş allah bağışlasın, ama bence 10-15 dk dan fazla izletme

Yaa zaten öyle acip onune oturtmuyorum ama tv acikken donup bakiyor ozellikle izletmiyorum elimden geldigi kadariyla cevoriyorum felan ama iste bazende izliyor engel olamiyorum oyleki pusettini ters ceviriyom arkasina donmeye kalkiyor en iyiso acmamak galiba fikirlerinoz icin cok tsk ederin

canim. bebegin daha tam goremiyor. yani izliyor diyemeyiz ona. Belki sesten veya hareketlenmeleri televizyondaki merak ediyor olabilir. Ve ayrica hic saglikli degil gereklide degil. ekran aliskanligi olusmasin. Kendini baska seylerle oyalasin.

Benim kizimda mesela kucucuktu daha basini kaldiramiyorken evde gozleriyle beni takip ediyordu. Ama sadece beni baskalarini degil. Artik kokumu aliyordu yoksa taniyormuydu bilmiyorum. Ama tam olarak o yaslarda buyuk bir insan gibi gormesi imkansiz

Back
X