bebeğim ultrasonda 9 gün küçük

sidelya81

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
288
3
296
kızlar yardımlarınıza cok ihtiyacım var. su an 23+2 günlük hamileyim. bugün doktor kontrolümde bebeğim 22 haftalık çıktı. yani 9 gün geriden geliyor. kiloso 500 gr. bundan 3 hafta önceki kontrolde de 6 gün geri cıkmıştı. yani 3 günlük bir gerileme daha söz konusu. canım cok sıkkın. doktorum sorun yok diyor ancak giderek bu fark acılır diye cok korkuyorum. aranızda böyle bir durum yasayan var mı. yardımlarınıza cok ihtiyacım var. şimdiden tesekkur ederim

benim son haftalara dogru 1,5 haftalık bi gerileme olmustu.
ama bu ölçümlerin bi standartı yok bende cok korkmustum doktor bebeğin gelişimi birden yavaslamıs demişti vede sata göre önden g,derken.ama bazı ölçümler için degerler oluyo fl si bc si vs vs gibi aralıklardaysa cokta sıkıntı değil.
mesela benım kızım suanda 7 kilo ama aynı ayında 10 kılo bile olan var doktor onada iyi diyo benm kızımada iyi dio bebeğin yapısıyla alakalıdır korkma bu fark acılırsa zaten oda belli olur 3-4 hafta gibi aralarda sıkıntı olabiliyo böyle 1 haftalarda 1,5 haftalar bebeğin gelişiminden mınyonsa vs gibi
inş sağlıkla eline alırsın insna hamileyken ottan çöpten işkilleniyo:)

cnm tesekkur ederim cevabın için ama elimde deilki korkuyorum işte. bi risk var sonuçta. bir de hamileliğimin başından beri kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. kan pıhtılaşması var malesef. Allahımdan hayırlısı. umarım sorun olmaz

bende de aynı durum var aslında üstelik 2 hafta geriden geliyor..şu anda 39 haftalık hamile olmam gerekirken 37.haftadayım çok korkmuştum ama önemli bişey değilmiş kafaya takılcak bi durum söz konusu değil yani

ya seni çok iyi anlıyorum.Bana doktor gelişimi durmus diyince odadan nasıl ağlayarak cıktıgımı hatırladım o kadar korktum ki sanki çok kötü bişey olmus gibi hemen peşpeşe 2 hastaneye daha gitmiştim ve 2 side normal demişti.birde bu 6 günlük gerilik basındna berimi vardı.bide bi sıkıntı olsa doktor belirtirdi yada ayrıntılı bi ultrasona felan sokardı ultrasondanda farkediyo bazen

vede korkulan şey gelişim geriliğinde suna dikkat ediliyo mesela 3 haftalık süreçte önceden 6 gün geriymiş sonra 3 hafta gemiş 3 gün daha gerilemiş 3haftada 3 günlük süreç çok çok abartı bi fark değil benım ultrason sonuclarumu görsen anlardın.önemli olan aradan geçen 3 haftada absurt bi gerilik olması sıkıntı.

Allahım inş sağ salim elinize almayı nasip eder.çok yazdım:)) ama bende aynı korkuları yasadım :)

Hıc sıkıntı yapma cnm... senın rahat olmanda önemlı bu konuda... sen ıyı olursan bebegınde ıyı olur canım... Allahım sglıcakla kucagına alamayı nasıp etsın cnmm

her ne kadar kafana takma denilsede insan en ufak bir seyi kafasina takiyor.. ben kendi yasadigim ufak birseyi anlatayim belki icini birazcik olsada rahatlatir..
hamileyken karin agrilarimdan dolayi hastaneye gitmistim orda ultrason görüntülerinde doktor bana cocugunuzun boyu kilosu ortalamanin en altinda dedi yani tam sinirda .. bu beni cok tedirgin etmisti su anda kac haftalik hamileydim hatirlayamadim ama baya korkmustum, etraftakilerde kendin zayifsin belki cocukta sana cekmistir falan dediler... ve ben hamileligimin sonlarina geldigimde deniz topu yutmus gibi bir karina sahiptim. bebegimin herseyi normal dogdu boyu kilosu hatta tam bir tosun dogurdum diyebilirim o kadar yani.. o yüzden bunu gercekten takma kafana .. hamilelik cok güzel bir duygu tadini cikarmaya bak ve biran önce allah kucagina almayi nasip etsin .. kolay hemencecik bir dogum diliyorum fazla cekmeden insallah

Merhaba arkadasım bende de aynı durum olmustu.Saglık ocagına gıttıgımde 14+6 olması gerekırken doktor 14+2 dedı.Haftasonu ozel doktoruma gıttıgımde uzerınden ıkı gun gecmıstı 15+2 dedı.Moralım cok bozulmustu.Sanırım cok buyutulecek bır durum degıl kı,belırlı onlemler alınmamız ıstenmıyor.

merhaba kızlar ya aynı şeyi bende yaşıyorum cumartesi doktora gittim sata göre 24+6 olması gerekirken ilk aylardan beri alnan ölçümlere göre 23+6 idi.yani bi hafta geç döllenme olmuş.o tamam ama bebeğim 23+6 olması gerekirken 21+4 çıktı.arada baya fark var.kafa çok karıştı anlamadım ben bu işten hiç bişey.ayrıca kilosuda 447 gr. ne diyosunuz kızlar

ya bi sıkıntı olması durumunda yada öyle ihtimaller karsısında doktor kısa sürelerle ultrasona alıyo 2 hafta 3 hafta aralarla yakın takip yapılıyo.Bide ben netten bi yerden bulmustum bu ölçümlerin en alt ve en üst değerleri var ultrasonda belli bi ortalamaya göre alınıyo.bide söyle bi durumda var sürekli aynı doktordamı ultrasona giriyosunuz ben devlette giriyodum arada 1,5 haftalık bi gerileme cıkınca sormustum kimi doktor karın içerisinden ölçü alır.kimisi keseyide içine alarak ölçü alır demişti.bu ikisi arasında kı farkta yaklasık 2 haftalık bi süreç gibi ileri yada geri atar demişti.çocugun yapısıylada alakalı olabilir minyon olacaksa geri olur genelde hep boylu poslu yada iri kemikli anne babalarının cocukları ultrasonda hep 1-2 hafta ilerde gider.Yemenize içmenizide yanlız cok özen gösterin sütünüzü,çerezinizi(fındık, ceviz ,badem),balığınızı ihmal etmeyin

cm benim 2 arkadaşımda da böle bi durum olmuştu ve her gece yatmadan büyük bir bardak soğuk süt içmişlerdi bebişleri açığı 2 haftada kapamıştı.bence sende denemelisin. bol ceviz ye ve süt iç.

Bendede 7 günlük fark var başlarda sattan öndeydi haftamız ama son zamanlarda her dr gidişimde birkaç gün geriye düştü ve en son 7 gün geriye düştük ama bizde damarda kan akımı yavaşlığı var yani iyi beslenemiyor oğlum ve benim bildiğim 2 haftaya kadar olan farklılık bebeğe zarar vermiyor ama 3 haftayı geçerse o zaman iyi bir takip gerekiyor sende doktoruna farkın neden kaynaklandığını sorabilirsin..

kızlar yazdıklarınızı tek tek ince ince okudum. öyle rahatladım ki anlatamam. baş ağrım vardı ogünden beri inanırmısınız gecti. hepinize cok tesekkur ediyorum. içime cok büyük bir su serptiniz. pazartesi baska bir doktora daha örüneceğim randevu aldım. bakalım o ne diyecek. bundan önce arka arkaya 3 bebeğimi erken haftalarda kaybettim. bunu bu kadar büyütüp benimsedikten sonra kaybetmek istemiyorum tabiki. korkularım elimde değil. tekrar tesekkur ediyorum hepinize

canım aynı durumdayız seninle. bende geç döllenme ile zaten 1 hafta geriden geliyordum. ama önemli birsey değil cünkü adet döngüm uzundu. ama sonradan olan gerilik kafamı karıştırdı. yeterince beslenemesse büyümesi durursa diye korkuyorum. doktor sana ne dedi. normal olduğunu söledi mi

dr önemli bişey olsa mutlaka söylerdi bence dert etme stresten bebek çok etkileniyo rahat ol ultrasonların yanılma payı oluyo ben gittiğim bir drda küçük çıkarken başka bir drda normalden büyük çıkmıştı şu an herşey yolunda başka bidra git bence için rahat eder

merhaba arkadaşlar ben aranıza yaeni katıldım.benim son adet tarihim 22 mayıs ama ben 4 haziranda yine iki gün falan adet gördüm acaba gebelikğin başlaması hangi tarihte olmuştur yardımcı olursanız sevinirim şu an 7 haftalık hamileyim.........

canım ben gebeliğimin başından beri sürekli farklı doktorlara gidiyorum yani bu ölçümleri hep farklı doktorlar alıyo ve sürekli bi oynama var ama doktor bana bi problem olmayacağını bebeğin gayet sağlıklı oldunu söyledi bu arada yanlış yazmışım 22+6 olması gerekirken 21+4 çıktı yani benimde senin gibi 9 gün farkım çıkıyo.yanlız bu son gittiğim doktordan pek memnun kalmadım usg yi bile iyi kullanamıyordu başka doktordan yardım istedi oğlumun resmini zor çektiler.fakat 16 haftalıkken kayseride kendi doktoruma gittim kızımdada sürekli ona gidiyordum ona çok güveniyorum.ama malesef mersinde yaşıyorum şuan o yüzden ona gidemiyorum.ama onun ölçümlerini esas alıyorum.bide arayıp kendi ona sorucam bu farkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…