Bebeğim uyuyamıyor...

kartanem_1982

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
237
37
318
35
5.5 aylık bir oğlum var. Doğduğundan beri hiç sallamadim hep kendi uyudu 4 ay benim için rüya gibiydi ama hemen hemen 15 gündür gece mama içerek uyuyo 2 saat sonra hafif kipirdasa mama içmeden uykuya dalamiyo.vermesem agliyo. İki çekip geri uyuyo ve sabaha kadar belki 10 kere kalkıyorum. Buna nasıl engel olabilirim. Kendi kendine uykuya dalmasini nasıl sağlarım lütfen yardım edin..son olarak bazen gece mama içmeden uyusun diye sallıyorum bu seferde iyice agliyo ne zamana kadar böyle gitcek:KK43:(

2 yasindan sonra rahat edersin anca.rahatsizdir belki..oluyor zaman zaman ..ben ninni aciyordum.emzik almiyor mu

Canim gazi vardir. Masaj yap karnina sicak havlu koy. Ayagini isit. Bende sallama taraftari degildim ama simdi dalamadiginda sallayorum. Cok uykusu gelirse kendi uyuyo. Emzik ver o cok iyibiberonu yalanci emzik gibi yapiyor sanirim

Bebeğiniz, algıları açıldıktan sonra huy ve karakter olarak değişir.
Sanırım atak döneminde.
Bu geçmeyedebilir ki benimki geçmedi.
Ama diş dönemi değilse, uyku eğitimini vermenizi tavsiye ederim.
Ya da bir şey içme alışkanlığını su veyahut emzik ile değiştirebilirsiniz, sonra adım adım eğitimle bıraktırabilirsiniz.
Umarım geçicidir yoksa 11 aylık bir bebeğe sahipken, hala en az 6-7 defa kalkıyor oluyorsunuz.

Emzik verdiğimde yda su verdiğimde anlıyor sanırım uyanıyor ve ağlıyor gaz olabilir dedi bilemiyorum dün gece yine 7 kere uyandık :((

Benim oglum 1 yasinda. Hep memede uyudu. Hala da emziriyorum ve o sekilde uyuyor. 9 aylik olduktan sonra sutum azaldigi icin mama takviyesi de yapiyorum arada.

4 aylik olana kadar gecede 2 kere kalkar emzirirdim ve bu benim icin hic sorun degildi. Sonra 6 aylik olana kadar gecede 5-6 defa emzirmeye basladim. Cunku uykuya ancak boyle gecebiliyordu. Calistigim icin zor geldi ve yanimda uyutmaya basladim, bu sefer de benimle uyumaya alisti..

Derken 10 aylik oldugunda buna bi son vermek lazim dedim ve gece kendi odasinda uyutup besiginde biraktim. Usenmeden kalkip emzirmeye basladim.

Su anki duzeni saat 9bucuk gibi uyur 2 saat sonra kalkar ve emer uyur. Bundan sonrasi degisken. Bazen sabah 4e kadar uyur bazen 3e kadar. Eger 4ten once kalktiysa emzirip besigine yatiririm, 4ten sonra uyandiysa yanima getirir yatiririm. Sonra sabah 7 gibi kalkariz :)

Ben su an bu tempoya sukrediyorum ve memeden kesmedikce uyku duzeninin de boyle olacagini kabullendim.

Back
X