Bebegim varken bebegim oldu

Arkadaslar uzun zamandir yoktum..Konuyu takip edenler icin tabiki cocuk cok istiyordum ama basima boyle birsey gelince hazir olmadigimi anladim tabikide aldirmak gibi bi yanlis yapmadim bebegimiz dunyaya gelmek uzere bi avazda insallah isteyen herrrkese nasip olsun aratmasin Rabbim olumlu yorumlara sadece tesekkur ederim birde uyarilara..

Arkadaslar uzun zamandir yoktum..Konuyu takip edenler icin tabiki cocuk cok istiyordum ama basima boyle birsey gelince hazir olmadigimi anladim tabikide aldirmak gibi bi yanlis yapmadim bebegimiz dunyaya gelmek uzere bi avazda insallah isteyen herrrkese nasip olsun aratmasin Rabbim olumlu yorumlara sadece tesekkur ederim birde uyarilara..
Bebeğinizin en yakın dostu geliyor demek ki. Ah bilseniz ilk bebeğinizin hayatı boyunca aldığı en büyük hediye olacak akran sayılan kardeş. Allah sağlıktan ayırmasın.

benimde kizlarimin arasi iki yil dort ay.ikinci bal surpriz yapti.oysaki alti yil cocuk hasreti yasadik.ama ikinci hop diye oldu tek iliski yani inanilmaz.simdi buyuk uc ay sonra dort yasina girecek insallah.kucuk balimda 18 aylik oldu.zor olmasina zor hemde bazen alip basimi gidesi. geliyor yani saka tabi.ama beraber attiklari kahkahalar buyugun kucuge ablacim gel kizim diye sarilmasi,anne ben ablayim dimi kardesimi cok seviyorum demesi helede kucuk balin ablasina kosarak sarilmasi o kadar guzel ki.simdilerde beraber oynsmaya basladilar iki cadi aksama kadar ev darmadagin.hic oturamasam da aynaya bile bakacak vaktim de olmasa iyi ki dogurmysum iyi ki Allahim verdi bana o prensesleri.
hic meraketme sadece biraz sabir goster aglaya zirlaya hoplaya ziplaya buyutursun insallah.inan buyuyorlar ve o zor gunler yavas yavas yerini keyifli anlara birakiyor.annelik boyle birsey.yetmem sanirsin oyle bir yetersin ki Allahin izniyle.saglikla gelsin bebegin..

Benimde aralarında 18 ay var , başlarda zor oluyor ama şimdi ikisi ayrılmaz ikili oldu . Büyük 4.5 küçük 3 yaşında.

Sizin için hayırlısı böyleymiş , çocukları arasında 4 yaş olan ve kardeş kıskançlığından hala çeken bir anne olarak ; sizin gibi bebeklerinin yaş farkı az olan annelere imreniyorum .
Belki, ilk dönemler iki bebekle fiziksel olarak daha çok yorulacaksınız ama azıcık büyüdüklerinde çok büyük rahata ereceksiniz insallah
Üzülerek kendinize bu özel dönemi zehir etmeyin, bebeklerinizi sağlıkla büyütün insallah.

Cok ayip birseymis gibi insan icine cikmaya utaniyorum ayip mi millet demez mi bu ne hiz
Kimene evlisin nikahlı kocandan hamilesin
Kimi ilgilendirir öyle düşünmeyin
Elbet zorlukları olacaktır Doğum başlı başına zor bir olay zaten ama Allah yardımcınız olsun

İyi geceler kk üyleri..
Allah ım nasil bir sıkıntıdır bu.Çok utaniyorum 2 yıl dolmayan evlilikte 1 bebek 1 hamilelik daha bebegim 10 aylık az önce test yaptim pozitif cikti eminiz ama nasil oldu orasina hic giremicem.Surpriz bebek diyebilirim.Daha sezeryanla dogum yaptim cok zordu birde bebegim daha yurumuyor bile cok kucuk nasil bakicam ben napicam aldirsam cok mu gunah bunu atamam aldirirsam psikolojim çokucek.Kendimi her turlu suclu hissediyorum bebegime haksizlik ettim gibi agliyorum surekli.Esim takma kafana olan olmus o hic dogurmadi rahat tabi isin kotusu gebelik muhtemelen 8-9 falan diye tahmin ediyoruz cunku cok uzun zaman adet gormedm cok kilo verdgim icin normaldir diye dusundum Siz olsaniz ne yapardiniz?
Tamamen süpriz se sizin suçumuz yok .Farzetki ikiz di ucuz du ne yapacaktin bakacaktin aldıracak degil din .bence dogurun.üçüncü cocuga hamile olsaydınız dogurun dermiydim bilmiyorum.ama 2 inci olunca dogurun diyorum.karar sizin.

Bu konuya yorum yazmak istiyorum.biliyorum konu sahibi aldirmamis cok da iyi yapmis ama okuyanlara belki bi faydam olur.benim kizim daha 4 aylikken hamile kaldim.uyumayan aglayan bi bebek ustelik gebeliklerim felaket bulanti ve bas donmesiyle gecer.zaten ordan anliyorum hemen hamile oldugumu.neyse hemen hayir bakamam daha 4 ay oldu zorlu hamilelik biteli ustelik kizim hala cok yorucu bi bebek dedim gittim aldirdim maalesef.kizim buyudu bu sefer de ben hamile kalmak istedim ama kalamadim.ardindan 1 kimyasal gebelik 1 kalbi atmadigi icin sonlanan gebelik 1 de dogduktan sonra 2 gun yasayan oglumla 3gebelik yasadim.hic biri kismet olmadi.en son 3lerim oldu e ne oldu essek gibi bakiyorum.olan o bebegime oldu.hem belki de kizim olacakdi kizima sirdas olacakti simdi kizimin da bi kiz kardesi olacakti :(demem o ki yapmayin Allah vermishse aldirmak bize dusmez

Allahın verdiği cana kıyılır mı hiç. Allah sabrını da mükafatını da verecektir umarım. Ve yanınızda anneniz kayınvalideniz eşiniz destekçi olduktan sonra kafanıza takmayın hiçbirşeyi. 5 sene sonra iyiki aldırmamışım diyeceksiniz

Acı tecrübe olmuş çok üzüldüm
Bu konuya yorum yazmak istiyorum.biliyorum konu sahibi aldirmamis cok da iyi yapmis ama okuyanlara belki bi faydam olur.benim kizim daha 4 aylikken hamile kaldim.uyumayan aglayan bi bebek ustelik gebeliklerim felaket bulanti ve bas donmesiyle gecer.zaten ordan anliyorum hemen hamile oldugumu.neyse hemen hayir bakamam daha 4 ay oldu zorlu hamilelik biteli ustelik kizim hala cok yorucu bi bebek dedim gittim aldirdim maalesef.kizim buyudu bu sefer de ben hamile kalmak istedim ama kalamadim.ardindan 1 kimyasal gebelik 1 kalbi atmadigi icin sonlanan gebelik 1 de dogduktan sonra 2 gun yasayan oglumla 3gebelik yasadim.hic biri kismet olmadi.en son 3lerim oldu e ne oldu essek gibi bakiyorum.olan o bebegime oldu.hem belki de kizim olacakdi kizima sirdas olacakti simdi kizimin da bi kiz kardesi olacakti :KK43:demem o ki yapmayin Allah vermishse aldirmak bize dusmez

Valla gerçekçi olmak gerekirse şöyle diyim, ben de 10 ay önce doğum yapmış ve hamile kalmış biri için ufak bi tebessümle " ne acelesi varmış az büyütseydi bebeğini, zorlanacak. Olsun ama ikisi birden aradan çıkar." Diye bir yorum yaparım sadece. Sonra da unuturum gider. Bu kadar yani 1 dk bile sürmeyen bir düşünce. Büyük konuşmaya gerek yok kimsenin başına ne geleceği belli olmaz. O kadar bebek isteyen insan var ki, Allahım sana verdiyse hem de üst üste hem de belli ki korunduğunuz halde verdiyse bu Bebek bu hayatta olmalı. Gözünüz aydın.:anneadayı:

Bende kızım 9 aylıkken öğrendim 2. gebeligimi.. Hiçte vazgeçmeyi düşünmedim.. Tam 1.5 yasındaydı kızım doğum yaptığımda..Şimdi 7 ve 8.5 yaşında iki kızım var.. Çok şanslı hissediyorum kendimi.. Yanı bunda utanılacak ne varki anlamadım.. Insan elalem ne der diye vazgeçmeyi düşünürmü..
Büyük avantajları var onuda belirteyim..Zaten geceleri uykusuz kalıyordunuz,birinin bezini alırken diğerinide alıyorsunuz, aynı cinsiyet olursa neredeyse ortak giyiniyorlar, yani aynı şeylere tekrar baştan başlamaktansa tek seferde ikisini birden aradan çıkarıyorsunuz ve hiiiç arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar..

İyi geceler kk üyleri..
Allah ım nasil bir sıkıntıdır bu.Çok utaniyorum 2 yıl dolmayan evlilikte 1 bebek 1 hamilelik daha bebegim 10 aylık az önce test yaptim pozitif cikti eminiz ama nasil oldu orasina hic giremicem.Surpriz bebek diyebilirim.Daha sezeryanla dogum yaptim cok zordu birde bebegim daha yurumuyor bile cok kucuk nasil bakicam ben napicam aldirsam cok mu gunah bunu atamam aldirirsam psikolojim çokucek.Kendimi her turlu suclu hissediyorum bebegime haksizlik ettim gibi agliyorum surekli.Esim takma kafana olan olmus o hic dogurmadi rahat tabi isin kotusu gebelik muhtemelen 8-9 falan diye tahmin ediyoruz cunku cok uzun zaman adet gormedm cok kilo verdgim icin normaldir diye dusundum Siz olsaniz ne yapardiniz?
Utanılacak birşey yok fakat oda sizin çocuğunuz geçenlerde bir yazı okudum doğan çocuğunuzu öldürün diğer doğacak çocuğunuza bakın diyordu bı beni çok etkiledi ve ben de aldırmaktan vazgectim emin ol Allah yardımcın olur mutlu bir yuvan varsaaa neseniz çoğalacak demektir. Olumsuz düşünme herşeyin hayırlısı..

İnsanların düşüncelerini önemseyerek yaşamak başlı başına saçma kime ne siz kendi piskolojinizi maddi durumunuza göre düşünün durumu bende düşükten 1ay sonra hamile olduğumu öğrendim ay ne bu acele diye gelenleri duymadım dinlemedim bile çünkü yıllarca tedaviden sonra birden herşey. Düzelmişti ve ben tedavisiz hamileydim

Merhaba. Benim cocuklarım in arası 7.5 yas. Ona ragmen hep acaba ihmal edecek mıyım o arayı kapatabılecekmıyım onunla oyun oynayabılecekmıyım diye çok dusundum. Yanı arada ki farkın onemı yok bunlar hep dusunuluyor.
Ben oglum 1.5 yasındayken hamile kaldım aldırdım, sebeb Baska biseydi aslında.
Sonra 1 ölü dogum, 1 bos gebelik 1 yasında oglum daha var.

Oncelıkle acık konusalım ben soyle dedım hep sanırım bebek buyutmeyı unuttuğum ıcınde emzırır kenara atarım buyuk oglum la ilgilenirim oburunun aklı kesene kadar, ama hıc oyle olmadı. Atamadım atılmadı, agladı gazlı bir bebek ıdı.
İnanılmaz yoruldum, buyuk olmasına ragmen mesela uyutunca yemek vereceğim dedım tamam dedi ama o uyutmak 1.30 saatt surunce hem vicdan azabı oldu, hem buyugu ikide bir boldu uyku iyice ziyan oldu. Olacak yani illaki bunlar.

Ben tercihen oglumu doya doya buyutmeden tekrar bebek sahibi olmak istemedim, İkı kere korunurken hamile kaldım. Ama sizın Baska cocugunuz yok bunuda dogurup bu defteri kapatırsınız. 1 sene sonra ikisininde en zor zamanlarını kısmen atlatmıs olursunuz. Aradaki yas farki benim gıbı olunca unutuluyor ve cok zor geliyor ne yalan soylıyım Ama anladığım su aradaki yas farki ne olursa olsun evet İkı cocuk zor, vazgecmeyın bizden daha rahat devam edeceğinize inanıyorum

Back
X