• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve ben.......

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
35
33 haftalik hamileyim.yaklasik bir ay once normal kontrollerinde vebekte bi anomali fark edildi 4-5 tane dr gittim her gittigimde biraz daha fazla kotu bi seyler oldugunu ogrendim.Dogumdan hemen sonra olmezmis ama olurmus bile dendi.Hamile bir kadin icin ne kadar kotu bir ruh hali varsa o durumdayim.su an istanbulda bir dr mr sonucunun yorumlanması bekleniyor buna gore bebegimin hayatina yon verilecek.eger durumu agirsa ki ins deildir.bebegimi alip alnama karari vericem.Oyle zor ki.....hic bir cumle bir kelime acimi anlatamaz...kendi elimle nasil boyle bir sey yapicam veya yapmalimiyim isin icinden cikamiyorum.cevremde ki herkes boyle bir bebege bakmanin zor oldugunu bundan daha cok aci duyacagimi soyluyor.bebegin bile yasamak istemiyecegini soyluyor.
Bir yanda isin dini tarafi bir yandan vicdanim annelik ic gudusu diyorum nasil gidip kendi elimle bebegimi oldurun diyeyim.en cokta ben olmekten beter olurum.kimse beni anlamiyor.benim gibi dusunemiyor.onlar mantıksal yaklasiyor ama bana cok agir geliyor.kim cocugu ozurlu diye oldurur ki bebegini??????
GUNCELLEME:Suan bebegimin dogmasini bekliyorum.Radyoloji uzmani kist olabilir demis.ins bebegim saglikla dogar.ve yasar Rabbim boyle bir aciyi nasip etmesi kimseye cok zor.tek duam saglikla kucagima almak.Hala bir belirsizlik icindeyim yasiyacak mi yasamayacak mi? Sikintilari olcakmi olmayacakmi? Herseyini hazirladim bilmiyorum eve getirecekmiyim bebegimi....kelimeler yetmiyor anlatmaya duygularimi...

Son düzenleme:
Şu özürlü lafını kullanmayın gözünüzü seveyim.
Onun ismi engellidir, özürlü değildir. Özür gerektirecek bir durumu yok.
Evet bakması çok zor ama ben ne olduğunu bilmeden bebeğime kıyamazdım. Önce tam olarak ne olduğunu öğrenin, ona göre gereğini yaparsınız.

İçinizde büyüyen duyguyu, ağırlığını hiçbirimiz tam olarak anlayamayız. Çok zor bir karar vermeniz istenecek sizden.
Ama burada alacağınız fikirler sizi daha da yoracaktır, herkes farklı birşey söyleyecek ve hatta birbirleri ile çatışacaklar.
Lütfen sakince oturup gerekirse bir uzmandan destek alıp karar verin. Sizin neye katlanıp katlanamayacağınızı sizden iyi kimse bilemez. İşin dini boyutuna hiç girmiyorum, bu o konunun üstünde birşey bence. Size de tavsiyem işin dini boyutundan öte vicdani boyutunu düşünün (engelli yaşaması ya da hiç dünyaya gelmemesi, ikisi de vicdani bir yük).

Size bol bol dayanma gücü diliyorum.

Asla çocuğumu almaz oda allahin bana gonderdigi bir melek sinav diye düşünürdüm. Imtihanim der, yavrumla mucadele ederdim. Dogmadan bilemezsiniz. Cogu kisiye boyle seyler denip,saglikli bebek dunyaya getiren kadinlarimiz var.. emin olun siz daha cok pisman olursunuz ,keske aldirmasaydim yasasaydi diye..

33 haftalik hamileyim.yaklasik bir ay once normal kontrollerinde vebekte bi anomali fark edildi 4-5 tane dr gittim her gittigimde biraz daha fazla kotu bi seyler oldugunu ogrendim.Dogumdan hemen sonra olmezmis ama olurmus bile dendi.Hamile bir kadin icin ne kadar kotu bir ruh hali varsa o durumdayim.su an istanbulda bir dr mr sonucunun yorumlanması bekleniyor buna gore bebegimin hayatina yon verilecek.eger durumu agirsa ki ins deildir.bebegimi alip alnama karari vericem.Oyle zor ki.....hic bir cumle bir kelime acimi anlatamaz...kendi elimle nasil boyle bir sey yapicam veya yapmalimiyim isin icinden cikamiyorum.cevremde ki herkes boyle bir bebege bakmanin zor oldugunu bundan daha cok aci duyacagimi soyluyor.bebegin bile yasamak istemiyecegini soyluyor.
Bir yanda isin dini tarafi bir yandan vicdanim annelik ic gudusu diyorum nasil gidip kendi elimle bebegimi oldurun diyeyim.en cokta ben olmekten beter olurum.kimse beni anlamiyor.benim gibi dusunemiyor.onlar mantıksal yaklasiyor ama bana cok agir geliyor.kim cocugu ozurlu diye oldurur ki bebegini??????
Kesinlikle canina kiyma bide dusunsene bu senin imtihanin egeer oldurursen bebegini ya Allah sana bidaha vermezse yada verdigi hep engelliysw ya sen oyle olursan sakin kiyma arkadasimda 4 aylikken ogrendi bebegi dogdu oldu ama pisman degil dogurduguna simdi hayati duzene girdi belki dogunca herseyj normal olucak

Çok zor durumunuz. Size sabır diliyorum öncelikle. Bu çok şahsi bir konu, ne hissettiğinize ne düşündüğünüze bağlı o yüzden pek yönlendirmek doğru olmaz.
Bebeğimi alıp almama kararı derken sezaryen ameliyatıyla mı alacaklar anlayamadım?
Normal doğum tarihinde doğmasını neden beklemiyorsunuz?
Sadece merak ettim, yanlış anlamayın beni.

Çok geçmiş olsun umarım sonuçlarınız iyi çıkar. Fakat 33 haftalık bir bebeği nasıl alabiliyorlar orasını anlamadım ?

Anomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorum :KK200::KK200:
3EA4B04A-6652-4E99-858E-55F2BE6454CF.webp

Anomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorum :KK200::KK200:Eki Görüntüle 2301234
Anomali De olsa 33 haftada artık çok geç olduğu için olmuyor

33 haftalık gebelikte ne sonlandirmasi. Hiç duymadım böyle birsey. Nasıl sonlandıriyorlarmis hangi hastane dedi bunu

Anomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorum :KK200::KK200:
Allahım size bağışlasın tam bir melek 🌸🌸🌸 Güzel uzun ömrü olsun inş 🌸

Back
X