• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve ben

Ben hep doldur boşalt (nohut,fasulye,su) aktarması yaptıtırdım tabi asla yanından ayrılmadan.Şimdi bnm çocuklar boncuk ,iğne ,para vb asla ağızlarına almazlar 2,5 yaşıdalar.Bnce zeka kartları al mama sandalyesine oturtup kartları tanıt bn öyle yapardım sonra tahtadan puzzle alabilirsin.yürüyorsa saklambaç oynayın .lego oynayın ,karalama yapın ,kağıt yırttır,su da oyuncaklarını yüzdürsün falan bir sürü şey var google gir evde çocuğumla neler yapabilirim diye yaz birsürü şey çıkar

Benimkidee 14 aylık :) siz maşallah oglusunuzu çok güzel yetistiriyorsunuz. FikirleriniZi çok beyendim. Bende uygulayacağım. Teşekkür ederim paylaştığınız için.

Allah bağışlasın yavrunuzu...
Teşekkür ederim...
Elimden geldiğince, araştırdığım kadarıyla bana doğru gelen neyse onu yapmaya çalışıyorum ben de...
Zaten çocuk olduktan sonra eve "ev" gözüyle bakamadım..
Bir müddet sonra "acaba ben bu işimi yaparken oğlumun ilgisini nasıl çekerim, o da benle gözümün önünde keyif alır" diye düşünüyorsun : )
Kendiliğinden çıkıyor zaten ortaya..
Onlar seni yönlendiriyor sen ortam hazırlıyorsun..
Çocuk yetiştirmek gerçekten çok zormuş ama bir o kadar da zevkli...
Yaptığın çabaların onda geri dönüşümünü izlemek paha biçilemez gerçekten..

O zaman yapalim yikalim oynayin:) bebeginiz ne seviyorsa onu yapin yasina uygun olarak. Benim bebegim ben sarki soyledigimde heyecanlaniyordu. Ilk dogdugu zamanlarda basladim sarkiya. 2 aylik olunca bana eslik etmeye basladi. Sonra kendi kendine de soylemeye basladi:)) simdi sarkilarla uyaniyor:) 6 aylik.

Merhaba arkadaşlar. 17 aylık bir kızım var. Oyuncaklarına çok düşkün bir bebek değil. Pek oynamıyor. Sürekli benden ilgi bekliyor. Ve ben bir bebekle nasıl kaliteli zaman geçirilir pek bilmiyorum. İtiraf etmem gerekirse hiç bir zaman bebek ya da çocuklarla oyun oynamayı sevmedim. Ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama feci sıkılıyorum.

Bebeğimle nasıl oyunlar oynayabilirim. Bu kadar küçükken boyama kitabı alsam yırtar ya da boyaları yer diye düşünüyorum. Basit yapbozlar da olmaz herhalde. Kule filan yapıyoruz. Lego filan aldım ama oynamayı bilmiyor henüz. Ben yapıyorum o yıkıyor:)

Bebeğimle nasıl zaman geçirmeliyim ve bu zaman ne kadar olmalı. Gün içinde ne kadar zamanı oyuna ayırmalıyım. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Facebook da oyuncu anneyi takip et. ;)

Ben hep doldur boşalt (nohut,fasulye,su) aktarması yaptıtırdım tabi asla yanından ayrılmadan.Şimdi bnm çocuklar boncuk ,iğne ,para vb asla ağızlarına almazlar 2,5 yaşıdalar.Bnce zeka kartları al mama sandalyesine oturtup kartları tanıt bn öyle yapardım sonra tahtadan puzzle alabilirsin.yürüyorsa saklambaç oynayın .lego oynayın ,karalama yapın ,kağıt yırttır,su da oyuncaklarını yüzdürsün falan bir sürü şey var google gir evde çocuğumla neler yapabilirim diye yaz birsürü şey çıkar

Çok sağ olun inanılmaz yardımcı oldunuz

O zaman yapalim yikalim oynayin:) bebeginiz ne seviyorsa onu yapin yasina uygun olarak. Benim bebegim ben sarki soyledigimde heyecanlaniyordu. Ilk dogdugu zamanlarda basladim sarkiya. 2 aylik olunca bana eslik etmeye basladi. Sonra kendi kendine de soylemeye basladi:)) simdi sarkilarla uyaniyor:) 6 aylik.

Bizde dans ediyoruz sürekli ben öğretmedim ama kapı gıcırtısına oynayan bir kızım var:)

Merhaba arkadaşlar. 17 aylık bir kızım var. Oyuncaklarına çok düşkün bir bebek değil. Pek oynamıyor. Sürekli benden ilgi bekliyor. Ve ben bir bebekle nasıl kaliteli zaman geçirilir pek bilmiyorum. İtiraf etmem gerekirse hiç bir zaman bebek ya da çocuklarla oyun oynamayı sevmedim. Ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama feci sıkılıyorum.

Bebeğimle nasıl oyunlar oynayabilirim. Bu kadar küçükken boyama kitabı alsam yırtar ya da boyaları yer diye düşünüyorum. Basit yapbozlar da olmaz herhalde. Kule filan yapıyoruz. Lego filan aldım ama oynamayı bilmiyor henüz. Ben yapıyorum o yıkıyor:)

Bebeğimle nasıl zaman geçirmeliyim ve bu zaman ne kadar olmalı. Gün içinde ne kadar zamanı oyuna ayırmalıyım. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
canım. Oyuncu anne Şermin çarkacı mutlaka takip et sosyal medyadan ve kitaplarını edin bir de oyun takvimi çıkardı senin ialcın onda.

Bu aylarda belli bir oyuncağa sabit kalması imkansız çocukların. O yüzden illaki oyuncak ne alayım diye düşünmeyin. Emin olun onunla yapacağınız herşey onun için oyun olacaktır.

Benim kızım yemek yedikten sonra ben masayı toplarken bana yardım etmeye bayılıyor. Tabak, bardak, ekmek gibi şeyleri eline veriyor babası ben mutfaktayken bana getiriyor. Çok mutlu.. Bulaşık makinasını bir defa beraber boşalttık. Şimdi içindekiler pis de olsa hemen alıp yerlerine koymaya çalışıyor. Tabi birşey demiyorum. O koyuyor ben ona göstermeden geri alıp makinaya yerleştiriyorum. Koltuk örtüsünü örterken altına giriyor 1 dk örtü örtme işim oyunla 10 dk ya çıkıyor. Çamaşır asarken mandal verir. Kucağıma alıp ona da astırırım. Yada çamaşır katlarken bozuyordu bende elimle tutup hayır diyordum şimdi o da aynısını yapıyor. Eliyle tutup hayır diyor. Bunun gibi birçok şey. Ben de çalışıyorum akşam 8 de evde oluyorum. 2 saat vaktimiz oluyor beraber geçireceğimiz. Sürekli beraberiz benim her işimde o yanımda bana yardımcı (işimi zorlaştırıcı desem daha doğru :) )

Yani demem o ki illa oyuncak almaya çalışmayın. Arkadaşların dediği gibi oyuncağa değil sizinle geçireceği vakite ihtiyacı var çocukların. Yaptığınız her işe onu da dahil edin onun için en güzel oyun odur.

Çok sağ olun. Gerçekten çok haklısınız

oyuncaklarıyla değil seninle oynamak istiyorsa ilgi bekliyordur. bir oyuncağa ona buna bağlı kalma bir evin içi eşyalar herşey oyun alanıdır aslında. Eline kağıt kalem ver hep sana yaptıracak ama çok mutlu olacaktır. Temizlik yaparken bez ver eline yardım eder misin de. Yemek yaparken ekmekleri taşısın bişeyler taşısın hem sorumluluk alır hem de vakit geçirmiş olursunuz. her yaptığın şeyi 40 kere tekrar isteme tuttturma dönemleri ama zevkli hale getirmek sizin elinizde. Eğlenmezseniz eğlendiremezsiniz....

Sağ olun. O kırk kere aynı şeyi istemesi bazen çok sinirlendiriyor beni ama idare ediyorum:)

Canım çocuklar zaten oyuncaklarıyla sen da başına oturup ilgilenirsen çok güzel oynuyorlar...
Yoksa tek başlarına zevk almıyorlar..
Ben kendi konumdan kopyala yapıştır yapıcam bir daha aynı şeyleri yazmayayım diye..
Sana uygun olanı muhakkak bulursun...

Bir de çocuğunu iyi gözlemle..
Ben artık 1 yaşından sonra izliyorum oğlumu ne gibi oyuncaklardan zevk alıyor ne yapmayı seviyor ona göre oyuncak alıyorum ve aldığım oyuncaklarla da birebir ilgileniyor..
Mesela elektrik süpürgesi aldık ona favori oyuncağı.. Çünkü sürekli buvvaa buvva deyip geziniyordu ortada..
Kopyalıyorum bir göz at istersen..

Evim işime yakın..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..

• Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
  • Sonra elektrik süpürgesiyle oynuyoruz biraz..
  • Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : ) ellerini açıp kapatıyor seyrediyor gökgesini..
  • Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
  • Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
  • Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
  • Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
  • Geçen gün de çekmeceme süt tozunu dökmüş... Parmaklarını batırıp batırıp mutfak dolaplarıma resimler yaptı : ) Kızmadım öyle tatlı ki o halleri : )
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )

Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..

Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz

Ço te
benim de oğlum yeni 19 aylık oldu ve oyuncaklarla yeni yeni ilgilenmeye başladı, daha önce sürekli evi karıştırarak vakit geçiriyordu, kitaplardan oyuncaklardan sıkılıyordu en fazla 5 dk oyuncaklarıyla oynayabiliyorduk.Şu anda bul tak oyuncaklarından almıştım onlar çok ilgisini çekiyor ve hemen öğrendi daire üçgen yıldız kare şekilleri var onları kovaya atıyor çıkarıp tekrar atıyor, bir de kelime kartları almıştım 3 ay önce filan hiç ilgilenmiyordu şu anda birlikte inceleyebiliyoruz.Mesela bir şeyleri doldurup boşaltmak çok ilgisini çekiyor, sepeti oyuncaklarla doldurup boşaltıyor.Aslında çocuğunuzun özelliklerini en iyi siz bilirsiniz her çocuk bir olmuyor, hoşlandığı şeyleri keşfedip öyle vakit geçirmek lazım.Oyuncak seçiminde üzerinde yazan yaşlar da önemli ayna göre oyuncak almak lazım bence yoksa ilgisini çekmiyor.

Sağ olun

Bir de küçük küçük kitaplar var onlarla da çok güzel ilgileniyorlar canım...
Ben almıştım bu seri...
Eki Görüntüle 1774664

Sürekli meraklı bir halde soruyor anlatıyorum..
Evdeki örneklerinden gösteriyorum..
Artık öğreniyor çoğunu yavaş yavaş..

Bir çok öneri oldu bak...
Artık çok güzel vakit geçirebilirsin kuzunla..

Gerçekten bir sürü fikir aldım. Size de çok teşekkür ederim öneriniz için

ayrık ayrık olan yapbozlara başlamalısın...ben o aylarda başladım kızım 2 yasına geldığınde 16lı -24 lu puzzle yapıyordu....boyalara erken cunku bend eo aylarda heves edıp aldım..ağzına sokuyordu oğretmenıde erken basladgımızı soyledı...Legolar,kuleler...tabıkı bılemeyeck annesı sen yaptıkça zamanla öğrenecek...mısal kızımın arkadaşlarının annelerine soyluyorum hıç puzzle yapamazkı bızımkı dıyorlar.yahu al çocuğa oğret bakalım yapacakmı yapamayacak mı.....

ayrık ayrık olan yapbozlara başlamalısın...ben o aylarda başladım kızım 2 yasına geldığınde 16lı -24 lu puzzle yapıyordu....boyalara erken cunku bend eo aylarda heves edıp aldım..ağzına sokuyordu oğretmenıde erken basladgımızı soyledı...Legolar,kuleler...tabıkı bılemeyeck annesı sen yaptıkça zamanla öğrenecek...mısal kızımın arkadaşlarının annelerine soyluyorum hıç puzzle yapamazkı bızımkı dıyorlar.yahu al çocuğa oğret bakalım yapacakmı yapamayacak mı.....

Çok sağ olun. Puzzle aldım bile

Back
X