Bebek Beslenmesi Bebeğim ve yemek sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim de 14 aylık kızım var. Sabah 6 buçuk da biberona 200 ml süt veya devam sütü hazırlıyorum. 10 gibi birlikte kahvaltı yapıyoruz. Masa da ona da tabak hazırlıyorum 4 zeytin bi yumurta süzme peynir dut pekmezi. Öğlen 13.30 gibi çorba saati. Yayla, sebze,tarhana vs. Akşam 17.00 de ıspanak veya karnabahar tavuk balık kofteye yer vermeye çalışıyorum. Yatarken 21.00 gibi de kaşık mamasi verip uyutuyorym. Sizce çok mu sık besliyorum? Gece hiç birşey vermiyorum bu arada. Sizde değişik menü hazırlamaya çalışın zamanla düzelir hiç merak etmeyin. Sağlıklı olsunlar da.

Benim de 14 aylık kızım var. Sabah 6 buçuk da biberona 200 ml süt veya devam sütü hazırlıyorum. 10 gibi birlikte kahvaltı yapıyoruz. Masa da ona da tabak hazırlıyorum 4 zeytin bi yumurta süzme peynir dut pekmezi. Öğlen 13.30 gibi çorba saati. Yayla, sebze,tarhana vs. Akşam 17.00 de ıspanak veya karnabahar tavuk balık kofteye yer vermeye çalışıyorum. Yatarken 21.00 gibi de kaşık mamasi verip uyutuyorym. Sizce çok mu sık besliyorum? Gece hiç birşey vermiyorum bu arada. Sizde değişik menü hazırlamaya çalışın zamanla düzelir hiç merak etmeyin. Sağlıklı olsunlar da.
Bence sık değil yani bizim beslenme düzenimizi göre değil. Sabah 8 de uyanır. 8buçuk 9 gibi kahvaltı sonra meyve ve yoğurt bunun tam saatini bilmiyorum bakıcı veriyor. 12 buçuk 1 gibi uyumadan önce 120 ml formül mama 2buçuk 3 gibi çorba yemek her neyse. Sonrasında meyve. 6 gibi akşam yemeği ki o da genelde çorba oluyor yemekle pek arası yok. 8de muhallebi. 9da uyurken 200 ml formül mama. Gece de nerdeyse 3 kez kalkıp 150 ml formül mama içiyor.
Gece birşey vermiyorsaniz sık değil bence. Ben kendimden şüphe ettim şu an. Bir de gece kalkıp dünya süt içiyor:mad:

Meyveyi yogurda rendeleyebilirsiniz bal pekmez seker koymadan
Elmalari dilimleyip biraz buharda haslayabilirsiniz
Kahvaltida krep yapabilirsiniz hamuruna krem peynir ekleyebilirsiniz
Instagramda sansliannne cok guzel tarifler veriyor deneyin

Meyveyi yogurda rendeleyebilirsiniz bal pekmez seker koymadan
Elmalari dilimleyip biraz buharda haslayabilirsiniz
Kahvaltida krep yapabilirsiniz hamuruna krem peynir ekleyebilirsiniz
Instagramda sansliannne cok guzel tarifler veriyor deneyin
Meyveli yoğurt severek yiyiyor ama krep malesef omletin her çeşidi krep pankek neler denedim ama henüz bu konuda yok alamadık:kızgın:

Bence gayet iyi bende aynı duzendeyim şu ara köpek dişleri çıkıyor bazen güzel yiyor bazen sırf yesin diye istediğinı veriyorum :)

Bence gayet iyi bende aynı duzendeyim şu ara köpek dişleri çıkıyor bazen güzel yiyor bazen sırf yesin diye istediğinı veriyorum :)
O dişler hep sıkıntı zaten her diş patlattığı zaman ateş uykusuzluk. Sizinki kaç aylık?

Bana kalırsa sık değil, bunların hepsini yiyorsa doyuyordur muhakkak ama bir meyve ya da yoğurt ara öğünü yok mu ?
Benim kızım da 15 aylık, emiyor hala.. şu anda azı dişlerini çıkarmaya çalıştığı için iştah gitti maalesef :(
Yiyor ama çoook çok az , zaten küçük olan porsiyonları iyice ufaldı, 3-4 gündür öğle yemeğini 8-10 tatlı kaşığı yerse şükrediyorum. Et balık seviyor neyse ki, kilosu normal, boyu biraz uzun, o yüzden zayıf görünüyor. Benim de içim çekiliyor yemedikçe .. ne yapabilirim diye kafa patlatmaktan, ama ne yaparsam yapayım azıcık yiyor :( ya da hiç yemiyor.

Bence sık değil yani bizim beslenme düzenimizi göre değil. Sabah 8 de uyanır. 8buçuk 9 gibi kahvaltı sonra meyve ve yoğurt bunun tam saatini bilmiyorum bakıcı veriyor. 12 buçuk 1 gibi uyumadan önce 120 ml formül mama 2buçuk 3 gibi çorba yemek her neyse. Sonrasında meyve. 6 gibi akşam yemeği ki o da genelde çorba oluyor yemekle pek arası yok. 8de muhallebi. 9da uyurken 200 ml formül mama. Gece de nerdeyse 3 kez kalkıp 150 ml formül mama içiyor.
Gece birşey vermiyorsaniz sık değil bence. Ben kendimden şüphe ettim şu an. Bir de gece kalkıp dünya süt içiyor:mad:

Bunların hepsini yiyorsa tostoparlak olması lazım :)
Neden üzülüyorsunuz anlayamadım ;)

Back
X